nebijojau maudyt savo mažiuko...pati jį su viena ranka laikiau, su kita prausiau...ir nugarytę irgi...o vat mano sesė....turėjau jos mažiuką, savo sūnėną pirmą kartą išmaudyti aš....didžiuojuos kad tokia garbė man teko

Pirma dukryte pirma karta maude vyras su savo mama, nes as dar buvau silpna. O antra dukryte pirma karta su vyru kartu maudem. Ir ne kiek nebijojom. Ir dukryte buvo labai rami

Pirmą ir antrą vaikus namuose pirmą kartą maudė mano mama.Kažkaip bijojau tokius trapučius maudyt,bet paskui pripratau.
Pirma karta savo suneli maudem kartu su vyru.Taip darom ir iki siol,nes viena dar nelabai drystu.Is pradziu maziukas labai verkdavo,bet dabar jau patinka.Kai jis verkdavo,tai kalbindavom ir dainuodavom jam,ir padedavo

Mūsų mažiukas kai grįžo namo deja tik po dviejų dienų tėveliai išdrįso maudyti o taip aš jį apšluostydavau. Na bet pirma kartą tėvelis negalėjo maudynėse dalyvauti tai padėjo mama, mažylis verkė na bet ilgai mes nesituškenom po to greit susukau į flanelinį vystyklą iškart buvo ramu. Dabar jau sunelio ir tetuko ritualas tėvelis maudo mamytė tik galvytę prilaiko ir aprengia. Va šiandien irgi ruošiames netrukus maudyti. Mamytės nesijaudinkite mažiukai pripras ir jiems labai patiks svarbu ramiai elgtis ir mažylį kalbinti. Mūsiškiam jau labai patinka kai vandenyje tai tylu ir kol vystykle tylu bet mes verkiam kai reikia rengtis

Sveikos mamutytes,
norejau jusu paklausti:gal kuri man pasakytumete,nuo kada vaikui galim slapinti ausytes.Dabar kai maudau tai vis saugau jos ausiukus,kad vandenuko nepatektu.
norejau jusu paklausti:gal kuri man pasakytumete,nuo kada vaikui galim slapinti ausytes.Dabar kai maudau tai vis saugau jos ausiukus,kad vandenuko nepatektu.
aš tiksliai tai nežinau nuo kada, bet mum niekaip neišeina nusiprausti nesušlapus ausų.
nors ir labai saugodavom, vienaip ar kitaip likdavo šlapios.
po maudyniu tik kruopščiai išvalau su vatyte ir uždedu kepurėlę. dar kolkas neturėjom jokio uždegimo... (tfu... tfu... tfu...)

QUOTE(mamke @ 2006 03 17, 22:46)
Sveikos mamutytes,
Aš iki metukų tai tikrai saugojau ausytes,bet sako taip ilgai nereikia.
aš saugojau pirmus du mėnesius,o dabar nesaugoju ,neįmanoma ,nes maniškė rankom kojom maskatuojas:ax: išmaudžius išvalau ausytes
O aš iš viso nesaugojau, juk esmė ta, kad neperpūstų, tai pasirūpinu, kad skersvėjų nebūtų
O kepurytę dėjau gal pirmus du mėnesius, dabar jau nebe, tik su vata pravalau, kad vandens nebūtų užsilikę
Šiaip man sesutė sakė, kad ausyčių uždegimas dažniausiai prasideda tuomet, kai vaikučiui sloga ar gerklytę pradeda skaudėti, nes ten pas juos viskas labai susiję
O šiaip tai maudom vakare, į lauką po to neinam, tai ir nesaugau per daug... kol kas nieko nenutiko

Šiaip man sesutė sakė, kad ausyčių uždegimas dažniausiai prasideda tuomet, kai vaikučiui sloga ar gerklytę pradeda skaudėti, nes ten pas juos viskas labai susiję