Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie maudynes

Labas Ziuziu

Perskaiciau iskilusia problemele ir skubu tau padeti, gal pades.
Pirma antra karta kai maudem savo mazaja irgi verke, issigandusi buvo, nors vanduo ir visa kita buvo liuks. Tai musu senele pasiule:
reikia vaikuti suvynioti i plona vystykla, vandenuka pradeti pilti nuo kojyciu ir kai visas vystykliukas suslampa kai jau neverkia po truputi atidengineti. mes viena kojyte nuplaunam ir vel uzdengiam kita atidengiam. Ir taip mes maudem apie menesi kol maudynes asareliu daugiau nesukele.
Pabandyk, gal geriau bus.
Atsakyti
as turejau lygiai tokia pacia problema verysad.gif kai madydavau pirmus du menesiu vergdavo.tai nuo to kad kai buvo pilvelyje jis buvo prisiglaudes, o kai gime, tai kai nuvelki nuoga jis nejaucia to prisiglaudimo, tas pats ir vandenyje.na kai maudisi po nugaryte pakisk merliuka ir pradek nuo kojyciu kisti i vandeni na ir taip kol pripras vandeny...a ir dar dazniau maudyti...pvz.kas dvi, tris dienas.na tikiuosi jums pades! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgittaa @ 2006 02 11, 21:49)
Labas Ziuziu

Perskaiciau iskilusia problemele ir skubu tau padeti, gal pades.
Pirma antra karta kai maudem savo mazaja irgi verke, issigandusi buvo, nors vanduo ir visa kita buvo liuks. Tai musu senele pasiule:
reikia vaikuti suvynioti i plona vystykla, vandenuka pradeti pilti nuo kojyciu ir kai visas vystykliukas suslampa kai jau neverkia po truputi atidengineti. mes viena kojyte nuplaunam ir vel uzdengiam kita atidengiam. Ir taip mes maudem apie menesi kol maudynes asareliu daugiau nesukele.
Pabandyk,  gal geriau bus.

pilnai-pilnai pritariu!!! pati norejau tau ta pati pasiuliti.
As ir 1 ir 2 savo vaika maudziau iki ~2men. suvyniota i plona vystykla.
Vaikui ira refleksas- jeigu jo steigei pakelti jis pradeda ieskoti uz ka isikabinti(ir mala rankytemis ir koitemis)ir pradeda verkti, saukti- ieskoti mamos pagalbos! O suvystytas vaikas jauciasi kaip pas mama ant ranku.
tikrei pades! gero maudymo 4u.gif
As maudavau kiekviena diena- tikrai ne buvo jokiu asaru! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miauska: 11 vasario 2006 - 23:17
g.gif gal jūs patį pirmą kartą maudydami labai greitai įkišot savo mažutę į vandenį ir nesvarbu kad vandenukas buvo tinkamos temperatūros,ji galėjo išsigąsti g.gif .ir tikrai turėtm pati atsipalaiduot tai tikrai labai daug reiškia rolleyes.gif .Nors aš tai tik gal kokių 2 mėn.pati viena pradėjau prausti ax.gif ,visada su tėčiu blush2.gif ,nes pirmą kartą maudant ,mažoji labi staigiai atsilošė doh.gif ,aš išsigandau,apsižliumbiau iki pasikūkčiojimo ir kol mažė nesustiprėjo tol bijojau stupid.gif
o jums sėkmės 4u.gif mirksiukas.gif
Męs savo mažę dar ir dabar pradėdami maudyti šlapinam išlėto nuo kojų,kad neišsigąstų ax.gif
Atsakyti
Bet sakykit, mamos, kažin kodėl tiems 2.gif taip patinka būti vandenyje ant pilvuko - vos tik apverti, baigiasi visi riksmai smile.gif Tik gaila, kad tada būna nepatogu prausti mažylį.
Atsakyti
QUOTE(Anistėja @ 2006 02 12, 01:18)
Bet sakykit, mamos, kažin kodėl tiems  2.gif taip patinka būti vandenyje ant pilvuko - vos tik apverti, baigiasi visi riksmai  smile.gif Tik gaila, kad tada būna nepatogu prausti mažylį.

drinks_cheers.gif
Mes savo maziu tik taip ir galim ismaudyti.Atverstas ant nugaros baisiai supyksta,tada as ji paimu uz rankuciu palaikau,kad turetu kur isikabinti-irgi nuramina.Bet neilgam... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga*: 12 vasario 2006 - 10:24
mano sūnus irgi du mėnesius siaubingai maudėsi. Klykdavo rėkdavo - niekas nepadėjo. Ir lėtai į vonelę kišom, ir kalbinom, ir dėmesį bandėm kitur nukreipti. Nieko. Paskui staiga vieną kartą labai gerai išsimaudė ir po to pradėjo vis gerėt ir gerėt. Dabar jau krykštauja iš laimės, kai maudosi. thumbup.gif

Tiesa, paskui radom būdą, kuris jį nuramindavo. Imdavom į vonią palą.. Tokią paprasta tarsi paklodės skiatę. Vaika Į ją tarsi suvystom ir tada iš lėto kišdavom į vandenuką. Pastebėjom, kad mūsų mažius labai nori į kažką įsitverti (jis ir miegoti eina tik įsitvėręs į dekučio kraštą). Paskui lėtai tą palą nuiminėjam. Tai kol iš rankutės neišėmi palos krašto, gali maudyti, paskui jau riksmai prasideda doh.gif tai ir maudėmės su pala 2,5 mėn tongue.gif
Atsakyti
Nesenai išgyvenau panašius dalykus tai aš atradau kaip daryti, kad būtų kuo mažiau ašarų:

Vaikutį nurenk jau kambary, kad būtų kuo mažiau streso, patogiai sau ant lovos, žaidžiant, kalbinant ir įsupk į rankšluostį ar dekį - panešiok kol aprims. Tada laimingą vaiką nuneši į paruoštą vonelę, ir jei verkia guldomas ant nugaros - versk ant pilvuko. Laikyk už smakriuko ir pilvuko, pilvuką kartąis paleisdama ir kempine laistydama nugarytę. Maniškis taip nuo mėnesio ir plaukiot pradėjo, daugiau vandens pildavau, tik smakriuką laikydavau. Tai va, o kai išmaudai - tada suvynioji į keletą rankšluosčių ir nerengi - o įduodi soskę, krūtį, buteliuką ar ką - kad vėl vaiokas neįsiverktų, ir nešioji sau šiltai po kalmbarį. Tuose rankšluosčiuose jis aprimsta, apdžiūna ir tik už kokią 20 minučių renk.
Ašarų turėtų būti žymiai mažiau mirksiukas.gif , parašyk kaip sekėsi
Atsakyti
Mano dukrytė tai pirmus trys men maudyniu nekentė,ir močiučiu ir babyčiu metodus bandėm ir nieko schmoll.gif ,klykdavo net ausis užguldavo blink.gif . Osuėjo 4 mėn ir viskas staigiai baigėsi.gal jai toks laikotarpis buvo. Dabar tik išgirdusi pilama vandeni ima juoktis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziuziu @ 2006 02 11, 23:07)
Mielos mamytes, mano mazutei jau menuo,bet paskutiniu metu ji labai nemegsta maudyniu verysad.gif Kiekvienos ju baigiasi graudziomis asaromis...
Nezinau kas jai nepatinka, nors vandens temperatura normali, ir patalpa silta, bet yra kazkokia baime unsure.gif
Is vis ji labai bijo buti isrengta nuogute, nors paglostau, pamasazuoju, ji jauciasi nesaugiai, skescioja ir kabinasi rankytemis. Gal ta baime jai neleidzia atsipalaiduoti ir dziaugtis maudynemis???
Gal kas esate susidure su tokia situacija, patarkit kaip vaikuti pripratint atsipalaiduoti, kad maudynes nebutu kancia blush2.gif

Mano mergaitė pirmą mėnesį tiesiog klykdavo kai maudydavau. Man pačiai tas maudymas buvo tapęs košmaru.Tokios maudynės ne tik nenuteikdavo jos ramiam miegui, bet viską tik pablogindavo - ji tapdavo irzli be galo.Na galima įberti į vonelę džiovintų raminamų žolelių(ramunėlių, valerijonų)Bet pirma gal su gyditoju pasitarti reikėtų.Na mums kažkaip po mėnesio kančių staiga baigėsi ta baimė vandenukui.Tiesa, 2-mėnesį maudžiau kas 2-ą dieną, kad jos labai negąsdint
Atsakyti
Kai mano mažiukui maudynės patiko iš pat pirmo karto, tai net nepagalvojau, kad būna vaikiukų, kuriems nepatinka... unsure.gif na bet būna, kad kartais vaikiukui nuotaika ne kokia... tada ir nemaudom, nors ir kambarys prišildytas jau, ir vonelė paruošta doh.gif taip pat negalima maudyti, kai mažiukas alkanas arba ką tik pabudęs, arba ką tik pavalgęs... mirksiukas.gif labai sunku nutaikyti laiką maudymui, bent jau mums doh.gif
Atsakyti
Manos kinderis tai kokias 2 savaites po gimdymo baisiai reke,kaip skandinamas g.gif bet dabar kaip patinka jam 4u.gif
Atsakyti