Su Contratubex gydžiau randus po laparaskopijos. Gydžiau "šviežius" randus, kaip ir reikia, tačiau jokio stulbinančio poveikio nebuvo
. Iš trijų randelių du matosi mažiau, o vienas (ant bambos) švyti iš tolo. Kadangi tai ne ypatingai matoma vieta, tai į galvą labai neėmiau.
Kai prasiskėliau antakį, tai jį siuvęs plastikos chirurgas liepė nusipirkti kitokį tepaliuką nuo randų - DERMATIX. Kantriai juo tepiau šviežią randą apie puse metų du kartus per diena. Šis tepaliukas silikono pagrindu, labai minkština oda, neleidžia randui sukietėti, gerina jame kraujo apytaką. Randukas šiek tiek matosi, bet nepalyginti su tuo, kuris liko ant kelio (jį irgi siuvo). Kelio netepiau, nes tepaliukas bais brangus, bet dabar gailiuosi, nes reikėjo tepti ir kelią, būtų gražiau sugijęs
Kam įdomu: Contratubex kainuoja apie 25 lt., o tokio pačio dydžio Dermatix tubelė apie 130 lt. Būtinai reikia tepti "šviežią" randą, be to "šviežią" randą laaaaaaabai reikia saugoti nuo saulės. Aš puse metų (nors jau buvo ruduo) saugojau jį su nuo saulės kremu, kurio filtras buvo 35. Visa tai man liepė chirurgas, o aš klusniai vykdžiau, nes man švietėsi rando šlifavimo operacija, o dabar aplinkiniai net nelabai jį pastebi
Beja, pats chirurgas Contratubex vertino labai skeptiškai. Neva moki pigiau, bet ir efekto jokio.