Aš irgi gėriau Femoden - apie porą metų. Pirmus mėnesius būdavo kraujingų išskyrų vidury ciklo, paskui tai praėjo. O tabletes begerdama tai ir aš kokius 3-4 kg priaugau, bet tam įtakos daug kas turėjo - ir tai, kad darbas vien sėdimas, mažiau judėjau, daugiau valgiau ir tt. Dar sakoma, kad dažnai moterys, pradėjusios gyventi pastovų lytinį gyvenimą, suapvalėja, priauga kg...
Bet vieną tai tikrai galiu pasakyt, kad kontraceptikai pakelia žiauriai apetitą, aš jau po valandos atsikėlimo anksti ryte žiauriai alkana jausdavaus, o ir iki pietų neiškęsdavau neužkandusi. Taip kaip nesustorėsi pastoviai užkandžiaudama...
Ir dar kaip supratau, tablečių principas yra toks, kad į smegenis klaidingai siunčiamas signalas, tarsi jas gerainti moteris yra nėščia, perduodama organizmui žinia, kad nereikia augint daugiau kiaušinėlių, o tik kaupti medžiagas tariamam kūdikiui. Tai paaiškina, kodėl taip noris valgyt (o pirmus tablečių mėnesius gali būt priešingai, nelabai valgio norėtis), ir kodėl organizmas ima labiau kaupti atsargas, riebalus...
Skirtingos tabletės turi skirtingus hormonų kiekius, todėl siūlyčiau grūžti prie senųjų, jei jos nekėlė jokių šalutinių reiškinių.
Tik dar toks momentas, kad tabletės tiko prieš kelis metus, neužtikrina to, kad jos tiks ir dabar. Man taip buvo su Tri-regol - kai gėriau jį jaunesnė, jis man tiko, o kai bandžiau jį gert vėliau, visai nebetiko, labai bloga nuo jo buvo, visai neiko valgyt nebegalėjau.