Sveikutes.
Butu idomu suzinoti kiek mokat uz ta kremuka. As pvz. pirkau Klaipedoje "Liūto" vaistinėje ir mokejau 116 Lt., tipo ten visokie tepalai pigiau. Bet kiek teko girdeti kainuoja jis apie 100 Lt., tai gal sakau as permoku? Kiek pastebejau kainos ivairiose vaistinese gana zymiai skiriasi, bet negi dabar eisi per visa miesta ir klausinesi kiek kur kainuoja? Tai gal sakau zinot kurioje vaistineje pigiau galima rasti?
sveiki nukentejusieji...As esu 15metu mergaite..turiu sia miela dovanele ir as...pries metus atsirado viena nedidele ant kaktos...poto dar dvi..dbr jau jos susilieja ir atrodo lyg tureceu afrikos zemelapy..buvau nuejus pas dermatologus sake jog tai yra nepagydoma.tik yra vaistuku kurie kuriam laijkuj ,gydant 3-5menesius sustabdo keliems metams sia puosme,bet 100 proc. neisgydo.Tie vaistukai yra vitix..as kaiptik snd juos ir nusipirkau.Nz iskur jus tjp brangei uz juos mokejot.Nes man pagal uzsakyma juos parveze i musu miestelio vaistine uz 92Lt nuaisku tai irgi nemazi pinigai bet vis ne 116Lt keleta litu pigeu Tai va norejau paklaust tu kur vartoja jau sita vaistuka..nes instrukcijos lapeli lb mazai informacijos parasyta Ar reijkia juo issitepus buti ant saules?ar nepadetu soleriumo spinduliai?ir gal kas esate bande ta PUVA terapija?kiek mazdaug ji kaijnuoja?parasykit man informacijos apie sia liga..nes tikrai lb kompleksuoju...nesinori net eijt is namu..nes ta kosmetika jau tikraja to zodzio prasme uzknisa..seneu nenaudojau jos o dbr kiekviena diena kur nors iseijnant reijkia tepti ant odos (kaktos) pudra..dar tokiu emtu..nenoriu 20metu atrodyt jau kai sene susiraukslejus.Ir jai nesunku dar papasakokitye kokiom priemonem kitokiom pigesnem bandote sias demes pasalinti arba uzmaskuot? isanksto dekoju uz info.
Papildyta:
ir dar noreceu pasidalinti sia informacija apie sia liga..Cia info kuria radau enciklopedijoj . Cituoju : Vitiligas , baltme odos pigmentacijos sutrikimas - odoje atsiranda baltu , be pigmento melanino demiu , kurios linkusios plisti . Dazniausia atsiranda jaunuoliams iki 20 m . Ypac turintiem sausa oda . Priezastis nezinoma ; manoma , kad ji prasideda del nerviniu , endokrininiu ir autoimuniniu organizmo sutrikimu , t. p. smarkiai nudegus sauleje . Baltu odos demiu atsiranda ivairiose kuno vietose . Jos buna iv . dydzio , kartais dideja ir susilieja viena su kita . Busimos demes vietoje oda ispradziu parausta , o veliau visiskai isbala , aplinkui deme esanti oda kiek patamseja . Sveikatai nepavojinga . Nuo baltmes gydoma vitaminais , ultravioletiniais B ir A spinduliais kartu su vaistais , didinanciais organizmo jautruma sviesos spinduliams . Gydymas ilgas , kartais trunka net keleta metu . Vasara patartina vartoti kremus saugancius oda nuo idegimo - demes tada buna maziau ryskios .
Papildyta:
ir dar noreceu pasidalinti sia informacija apie sia liga..Cia info kuria radau enciklopedijoj . Cituoju : Vitiligas , baltme odos pigmentacijos sutrikimas - odoje atsiranda baltu , be pigmento melanino demiu , kurios linkusios plisti . Dazniausia atsiranda jaunuoliams iki 20 m . Ypac turintiem sausa oda . Priezastis nezinoma ; manoma , kad ji prasideda del nerviniu , endokrininiu ir autoimuniniu organizmo sutrikimu , t. p. smarkiai nudegus sauleje . Baltu odos demiu atsiranda ivairiose kuno vietose . Jos buna iv . dydzio , kartais dideja ir susilieja viena su kita . Busimos demes vietoje oda ispradziu parausta , o veliau visiskai isbala , aplinkui deme esanti oda kiek patamseja . Sveikatai nepavojinga . Nuo baltmes gydoma vitaminais , ultravioletiniais B ir A spinduliais kartu su vaistais , didinanciais organizmo jautruma sviesos spinduliams . Gydymas ilgas , kartais trunka net keleta metu . Vasara patartina vartoti kremus saugancius oda nuo idegimo - demes tada buna maziau ryskios .
QUOTE(gretule @ 2006 07 24, 16:55)
sveiki nukentejusieji...As esu 15metu mergaite..turiu sia miela dovanele ir as...pries metus atsirado viena nedidele ant kaktos...poto dar dvi..dbr jau jos susilieja ir atrodo lyg tureceu afrikos zemelapy..buvau nuejus pas dermatologus sake jog tai yra nepagydoma.tik yra vaistuku kurie kuriam laijkuj ,gydant 3-5menesius sustabdo keliems metams sia puosme,bet 100 proc. neisgydo.Tie vaistukai yra vitix..as kaiptik snd juos ir nusipirkau.Nz iskur jus tjp brangei uz juos mokejot.Nes man pagal uzsakyma juos parveze i musu miestelio vaistine uz 92Lt nuaisku tai irgi nemazi pinigai bet vis ne 116Lt keleta litu pigeu Tai va norejau paklaust tu kur vartoja jau sita vaistuka..nes instrukcijos lapeli lb mazai informacijos parasyta Ar reijkia juo issitepus buti ant saules?ar nepadetu soleriumo spinduliai?ir gal kas esate bande ta PUVA terapija?kiek mazdaug ji kaijnuoja?parasykit man informacijos apie sia liga..nes tikrai lb kompleksuoju...nesinori net eijt is namu..nes ta kosmetika jau tikraja to zodzio prasme uzknisa..seneu nenaudojau jos o dbr kiekviena diena kur nors iseijnant reijkia tepti ant odos (kaktos) pudra..dar tokiu emtu..nenoriu 20metu atrodyt jau kai sene susiraukslejus.Ir jai nesunku dar papasakokitye kokiom priemonem kitokiom pigesnem bandote sias demes pasalinti arba uzmaskuot? isanksto dekoju uz info.
Papildyta:
Papildyta:
Labas. Apie Vitix galima psiskaitinet:
http://www.litfas.lt...d=11&id=68.html
http://www.sveikaszm...id=2&strid=3057
ten manau visa pagrindine info. As maskuoju Johnsons savaiminio idegimo kremu, bet naudos ne perdaugiausiai, nes neina visiskai paslepti tik tiek gerai, kad apsaugo nuo saules ir demes per daug nebesiplecia. Paskutiniu metu pradejau vartoti Vitix, tai krema naudoju retai.
Gydytojai ir rašo ir sako, kad ši liga pakolkas nėra išgydoma!Nepadės nei Puva, nei Vitix'ai, nei tuo labiau žolininkės...Patikėkit, aš pati esu išbandžius daug gydymo metodų, jie visi tolygūs 0. Kad ir pastebi atsirandančias rudas dėmeles - jos po kurio laiko išnyksta...Ir vėl nusivylimas...Tiesiog reikia susitaikyti su realybe, kad pakolkas vaistu, kurie mums padėtų atsikratyti šių dėmių, nėra. Reikia laukti stebuklo, kada gydytojai atras tuos stebuklingus vaistus...
Sveikos super mamos, man labai gaila kad musu, turinciu vitiligo, yra tiek daug
Gaila, kad si liga nera tokia svarbi medicinos mokslams, gaila kad vaistu nuo jos taip niekaip ir nesuranda.
As taip pat visai neseniai pradejau naudoti vitix tepaliouka, man jo uztenka tik savaitei, tad as nezinau ar galesiu sau leisti taip ilgai ji naudoti, (beja, as ji pirkau euro vaistineje kai buvo 15 proc. nuolaidos tai gavosi kazkus 85 lt.)
As tikiu, kad jis padel atgauti spalva didziojoje dalyje vitiligo pazeistu vietu, taciau taip ir nezinau ar tos vietos paruduoja visam laikui ar tai tik laikinas parudavimas, nes jeigu taip tai vargu ar as galiu sau leisti tokia prabanga....
Gaila, kad si liga nera tokia svarbi medicinos mokslams, gaila kad vaistu nuo jos taip niekaip ir nesuranda.
As taip pat visai neseniai pradejau naudoti vitix tepaliouka, man jo uztenka tik savaitei, tad as nezinau ar galesiu sau leisti taip ilgai ji naudoti, (beja, as ji pirkau euro vaistineje kai buvo 15 proc. nuolaidos tai gavosi kazkus 85 lt.)
As tikiu, kad jis padel atgauti spalva didziojoje dalyje vitiligo pazeistu vietu, taciau taip ir nezinau ar tos vietos paruduoja visam laikui ar tai tik laikinas parudavimas, nes jeigu taip tai vargu ar as galiu sau leisti tokia prabanga....
QUOTE(indrejuodaityte @ 2006 08 09, 10:57)
Sveikos super mamos, man labai gaila kad musu, turinciu vitiligo, yra tiek daug
Ir po Puv'os ir po Vitix demes igauna ruda pigmenta tik laikinai, Puva jau pati isbandzius, o apie Vitix esu prisistudijavusi pakankamai. Kadangi pirmas variantas mane nuvyle, ant antro jau neuzkibsiu, lauksiu geriau tikrai isgydanciu sia liga vaistu.
Sveikutės, dalmantinės. Man taip ptiko tas pavadinimas ir taip pasidžiaugiau, kad dar kažkas sugeba pajuokauti, taip ir reikėtų elgtis šioje situacijoje, nes kitaip galima išprotėti. Aš sergu šia liga nuo 15 metų.Kaip ir kitoms dėmelių buvo pavieniai išsimėtę kirkšnyje, ant rankų, po to atsirado ant vokų. Kompleksuodavau net pas ginekologą nueit, galvodavau, kad čia kažkas baisaus. Taip jau atsitiko, kad visdėlto ištekėjau,bet galvojau, kad niekada gyvenime negalėsiu nusirengti prieš jokį vyrą, bet mano laimei sutikau protingą žmogų, kuriam buvo svarbūs kiti geri dalykai manyje, o ne tos sumautos dėmės. Tačiau man nuo to nebuvo ir nėra lengviau. Vestuvėnėse nuotraukuose esu su suknele apnuogintais pečiais, nes dėmių buvo tik vietose, kur nevisi matydavo. Tai ir buvo mano paskutinė atvira suknelė, po pirmo gimdymo dėmės išplito taip, kad jų nebeįmanoma užmaskuoti, apie petnešėles jau seniai pamiršau, bandau susitaikyti ir su žmonių žvilgsniais, nes dabar jų yra ir ant kaktos ir ant smakro, žodžiu mano kasdieninis sportas-veidrodis ir krempudra prieš kur nors išeinant, kad mažiau pašaliniams kiltų klausimų. Antras gimdymas- irgi nedavė kitokių rezultatų, kai kas sako, kad tokie stresai organizmui, sustabdo jų plitimą arba atvirkščiai.Dar dabar maitinu savo metukų sūnų, taigi gal ir tai daro įtaką, bet jų klaikiai daugėja.
Galiu pasidžiaugti tik tuo, kad vyras kol kas nepaliko, ir jaučiu, kad baigiu užsigrūdint, na aš tokia, nieko negaliu padaryti, tiesiog nežiūrėkite į mane, ir ant ginekologo kėdės darosi paprasčiau užlipt, nors ir ten nieko gražaus negaliu parodyti.
Dabar tik labai neramu dėl vaikučių, kol kas viskas lyg ir gerai.Nesinorėtų labai jau tokią dovaną palikti.
Laibai įdomu, kad yra tas tepaliukas, bet net nežinau, ar tokiais gausiais atvejais verta tuo užsiimti.
Taigi tokia mano istorija, laikykitės visos.Kažkaip reikia save palinksminti, nes puikiai žinau tuos klausiamus žvilgsnius, kas tau, su tuo sunkiai eina susitaikyti, bet šalia mūsų yra žymiai baisesnių dalykų.
Taigi ačiū, jei priimsite į DALMANTINIŲ klubą, nes aš jau tikrai panaši į jį.
Galiu pasidžiaugti tik tuo, kad vyras kol kas nepaliko, ir jaučiu, kad baigiu užsigrūdint, na aš tokia, nieko negaliu padaryti, tiesiog nežiūrėkite į mane, ir ant ginekologo kėdės darosi paprasčiau užlipt, nors ir ten nieko gražaus negaliu parodyti.
Dabar tik labai neramu dėl vaikučių, kol kas viskas lyg ir gerai.Nesinorėtų labai jau tokią dovaną palikti.
Laibai įdomu, kad yra tas tepaliukas, bet net nežinau, ar tokiais gausiais atvejais verta tuo užsiimti.
Taigi tokia mano istorija, laikykitės visos.Kažkaip reikia save palinksminti, nes puikiai žinau tuos klausiamus žvilgsnius, kas tau, su tuo sunkiai eina susitaikyti, bet šalia mūsų yra žymiai baisesnių dalykų.
Taigi ačiū, jei priimsite į DALMANTINIŲ klubą, nes aš jau tikrai panaši į jį.
Sveikos,
na ir as pradejau naudoti ta vitix tepaliuka, naudoju dar tik 2 savaites, jokiu sveikimo pozymiu dar nematau, bet juk dar per mazai laiko praejo. As ji perku sekmadieniai Euro vaistineje ir jis man kainuoja apie 86 Lt., kadangi buna 15 proc. nuolaidos., bet jo man uztenka tik nepilnai savaite, tad noreciau pabandyti ta DermaTint aliejuka, gal kas jau ji uzsisaket ?
Gal imanoma jo gauti Lietuvoje ?
Buciau dekinga uz atsakyma
na ir as pradejau naudoti ta vitix tepaliuka, naudoju dar tik 2 savaites, jokiu sveikimo pozymiu dar nematau, bet juk dar per mazai laiko praejo. As ji perku sekmadieniai Euro vaistineje ir jis man kainuoja apie 86 Lt., kadangi buna 15 proc. nuolaidos., bet jo man uztenka tik nepilnai savaite, tad noreciau pabandyti ta DermaTint aliejuka, gal kas jau ji uzsisaket ?
Gal imanoma jo gauti Lietuvoje ?
Buciau dekinga uz atsakyma
labadiena,esu 25 metu (vyr.),vitilingo susirgau kazkur pries pora metu. viskas prasidejo nuo nedideles demes pazastyje, o dabar jau ir ant veido ir daug kur kitur yra ju. sunku,bet ka jau padarysi,bet jau potruputi pradedu nebekreipt demesio,nekreipkit ir jus.naudoju vitix,kol buvo aktyvi saule tol sparciai daugejo rudu demeliu besiliejanciu viena su kita,taciau dabar sumazejo ju atsiradimo aktyvumas.isvados..reikia saules ,greitu laiku pradesiu lankytis soliariumose,kokie bus rezultatai butinai pranesiu.tik va vieno nesuprantu kodel kaikurioms tepalo vitix uztenka tik savaitei?jei oda smarkiai pazeista ,tai nesistenkit visko gydyti,pradekit nuo veido(ten juk svarbiausiai).tiesa dar lankausi pas gydytoja hemeopate,ji iesko priezasciu del kuriu galejo atsirasti si liga(juk tai vidaus oraganu problema,o ne odos).sekmes visoms ir visiems. tikiusi priimsit i kluba? kantrybe ir teisingas gydymas pades!