Nieko sau
visą gyvenimą galvojau, kad aš viena tokia
o čia pasirodo jau visas dalmantinų klubas įsikūręs
Man tos dėmės pradėjo rastis gal kokioj 2-3 klasėj, iš pradžių ant vokų, vėliau ant kelių, alkūnių, apie čiurnas, tikrai buvau kaip koks vaikščiojantis žemėlapis
o dar kai įdegdavau, tai tos vietos rožinės pasidarydavo
bet man tos dėmės buvo tik dar bjauresnės ligos pradžia
sąnarių artritas, teko ir šokius mesti, ir fizinio lavinimo pamokų nuo tada nebelankiau mokykloj, ir dviračiu nevažinėjau
taip kad man tos dėmės nebuvo esminis dalykas, pasakė, kad nepagydoma, ir jokių būdų kaip gydytis neiškojau, gėriau daugybę vaistų nuo artrito, kas savaitę pas profesorę į Vilnių iš Šiaulių važinėjom, pas žolininkus nėjom, nes ji griežtai uždraudė
Tiesa, mama vis tik nuvežė mane pas vieną ekstrasensą į Latviją ir man pradėjo gerėti dėl sąnarių, džiaugiausi, kad bent jau vaikštau, ir skausmas pradėjo mažėti, profesorė pritarė
sako, jei padeda, bandykit tokiu būdu. Žodžiu artritą apsigydėm, bet vaistus visą jaunystę gėriau... O ir mano baltieji plotai nuo tada pradėjo mažėti, ypač padėjo atostogos prie Juodosios jūros (jokiais apsauginiais tada dar nesinaudojom, nes nebuvo), atsirado rudų taškelių, kurie ir toliau traukėsi... Dabar man jau 28 metai, turiu dukrytę, nėštumas labai teigiamai paveikė mano ligą, sanarių skausmus jaučiu labai retai, nebet kai oras keičiasi, o ir dėmelių beveik nebematyti
Ant alkūnių, kelių praktiškai nelikę, kol kas labiausiai matyti ant vokų ir apie čiurnas, bet vilties neprarandu, pritariu toms, kurios sako, kad reikia ligą gydyti iš vidaus...