Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

QUOTE(spanguole22 @ 2007 10 09, 22:00)
Tai va, šiandien padariau atradimą - pasirodo, atspalvį suteikiantis purškiklis patamsina dėmes.

Gal tai jau visiems čia esantiems ne stebuklas, bet man - didėlė naujiena.
Kažkada vaikystėje, prieš 20 metų, specialiai iš Amerikos močiutės, mamos, o gal kažkokio kaimyno bendradarbis parvežė kosmetinio kremo dėmių maskavimui... Deja, tas kremas ne tik nepaslėpė, bet dar ir paryškino dėmes, nes kraštai, kur oda sveika, parudavo, o pati baltmė taip ir liko balta. Ilgai tryniau tada, kol nuploviau tą kremą, ir poto įvykio tik šiandien išbandžiau mažiau matomoje vietoje purškiamą "dažiklį" tongue.gif
Ir ką jūs galvojate - parudavo drinks_cheers.gif. Manau, po ilgesnio naudojimo išvis nurudins g.gif (aišku, nesitikiu, kad visai nesimatys, bet...) cool.gif

O tai tas atspalvį suteikiantis purškiklis, tai yra savaiminio įdegio kžkoks purškalas? Kokios firmos naudojat?Įdomu, kuriam laikui veiksminga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 10 spalio 2007 - 07:11
QUOTE(tsima @ 2007 10 10, 08:10)
O tai tas atspalvį suteikiantis purškiklis, tai yra savaiminio įdegio kžkoks purškalas? Kokios firmos naudojat?Įdomu, kuriam laikui veiksminga?

Aš iš Avon bandžiau - draugė turi nusipirkus, tai ir išbandėm smile.gif , bet manau, kad ir panašių kitų firmų yra. Nors šitas nebrangus, tai ir nebus gaila, jei reikės daug naudoti.
Aš vakar pasipurškiau, buvau duše jau du kartus, bet nepasakyčiau, kad labai nusiplovė - kaip parudavo, taip liko. Tik turbūt reikia naudoti kasdien, manyčiau ax.gif
Atsakyti
Tai va gavau is plauko tyrimu rezultatus. Labai ne kokie, truksta begalo daug gelezies, jodo ir kalio, o kadmio yra labai per daug. Gelezies sumazejimas rodo, kad normaliai negalifunkcionuoti dauk kurie organai (kepenys, inkstai ir pan.) kad nuseda ant kepenu varis , cinkas ir fosforas, kurio organizme yra per daug ir jis kenkia. Tai va oda nesivalo, viskas uzsikise, taip pat del jodo trukumo, normaliai negali funkcionuojti skydliauke.
O del kadmio pertekliaus taip pat kencia oda, nes kadmis yra organizmui nuodas, o pas mane jo ganetinai daug. Jis patenka i organizma su vandeniu, oru ir pan. Tai va o organizmas nesivalo, nes mazai gelezies. Taip pat del gelezies trukumo, organizmas neisisavina B ir C grupes vitaminu. Vel gi tai susije su tai, kad oda negauna B ir C vitaminu ir negamina pigmentu.
Gersiu dabar 3 men joda, gelezi ir kali. Po to bus kadmio is organizmo valymo kursas.
Bet kaip sako laiudies ismintis "dovieriaj no pravieriaj", eisiu rytoj i santariskes issitirti gelezi pagal krauja, jei pasikartos ir ten tada tikrai pardesiu gydymo seansa, bet jei ne tada skambinsiu i Alternatyvios med. centra ir klausiu kas cia per nesamone.
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2007 10 11, 14:17)
Tai va gavau is plauko tyrimu rezultatus. Labai ne kokie, truksta begalo daug gelezies, jodo ir kalio, o kadmio yra labai per daug. Gelezies sumazejimas rodo, kad normaliai negalifunkcionuoti dauk kurie organai (kepenys, inkstai ir pan.) kad nuseda ant kepenu varis , cinkas ir fosforas, kurio organizme yra per daug ir jis kenkia. Tai va oda nesivalo, viskas uzsikise, taip pat del jodo trukumo, normaliai negali funkcionuojti skydliauke.
O del kadmio pertekliaus taip pat kencia oda, nes kadmis yra organizmui nuodas, o pas mane jo ganetinai daug. Jis patenka i organizma su vandeniu, oru ir pan. Tai va o organizmas nesivalo, nes mazai gelezies. Taip pat del gelezies trukumo, organizmas neisisavina B ir C grupes vitaminu. Vel gi tai susije su tai, kad oda negauna B ir C vitaminu ir negamina pigmentu.
Gersiu dabar 3 men joda, gelezi ir kali. Po to bus kadmio is organizmo valymo kursas.
Bet kaip sako laiudies ismintis "dovieriaj no pravieriaj", eisiu rytoj i santariskes issitirti gelezi pagal krauja, jei pasikartos ir ten tada tikrai pardesiu gydymo seansa, bet jei ne tada skambinsiu i Alternatyvios med. centra ir klausiu kas cia per nesamone.

Na, va labai įdomu, kaip ten bus su tuo Santariškių tyrimu. O apie varį, tai man folio metodininkė viena sakė, kad sergantiems baltme VISIEMS trūksta vario. Vat kokių nesamonių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 12 spalio 2007 - 09:33
QUOTE(tsima @ 2007 10 12, 11:31)
Na, va labai  įdomu, kaip ten bus su tuo Santariškių tyrimu. O apie varį, tai man folio metodininkė viena sakė, kad sergantiems baltme VISIEMS trūksta vario. Vat kokių nesamonių...

Siap ta gydytoja kuri dare man tyrimas, sake kad buvo viena mergina dar su vitiligo, tai irgi minejo vari, bet neatsimenua r pas ja per dayg buvo, ar per mazai.
Pasidariau jau tyrima santariskese, vakare parasysiu koks rezultatas.
Atsakyti
Tai va pagal krauja, kalio stoka sutapo, bet gelezisatvirksciai parode, gelezies yra perteklius. tai dabar pasimeciau nebezinau kuom tiketi. Pagal krauja nedaro, nei jodo nei kadmio tyrimu. Reikia man dabar susirasti dar viena klinika ir issitirti gelezi, nes dabra turiu viena tyrima is plauko, kad labai truksta gelezies, o kita is kraujo kad didelis perteklius.
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2007 10 13, 15:05)
Tai va pagal krauja, kalio stoka sutapo, bet gelezisatvirksciai parode, gelezies yra perteklius. tai dabar pasimeciau nebezinau kuom tiketi. Pagal krauja nedaro, nei jodo nei kadmio tyrimu. Reikia man dabar susirasti dar viena klinika ir issitirti gelezi, nes dabra turiu viena tyrima is plauko, kad labai truksta gelezies, o kita is kraujo kad didelis perteklius.

g.gif

Čia tai dilema...
Atsakyti
Sakykit merginos, o yra koks nors būdas kaip tas dėmeles atpažinti ? Ant nugaros šią vasarą daug spuogelių turėjau, labai nudegiau, ir dar buvo ant petukų. Kai nukrapštau ( na taip taip, gėda, bet kartais nesusilaikau ax.gif 4u.gif ) , tokios lieka baltesnės dėmelės ,kur oda nusilupa. Ant nugaros irgi yra tokių dėmelių, bet nesuprantu, ar nuo spuogelių, ar vitligo jau... g.gif Neturi tos dėmės kokių nors išskirtinių požymių ? Internete kažkur skaičiau kad turi pirma tos vietos parausti, o kai atsiranda balta dėmelė, kontūrai tokie tamsesni nei šiaip oda būna . Tiesa tai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spanguole22 @ 2007 10 14, 22:45)
g.gif

Čia tai dilema...

Taigi dar viena dilema, pasidariau 3 jau tyrima (o siaube tiek pinigu ir teisybes nerandu):

Plauko tyrimas gelezies trukumas (dabar neatsimenu kiek, namie tyrimas)
Santariskese kraujo tyrimas gelezies perteklius. Norma iki 39, o pas mane 40.
Po 3 dienu kraujo tyrimas Norway klinikoj, gelezies prie zemutines ribos
Norma (9-30.4 micromol/l), o pas mane 9.4

Niekaip nesuprantu kaip gali netgi kraujo tyrimas taip skirtingai rodyti? blink.gif , tai kur dabar kreiptis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2007 10 16, 16:51)
Taigi dar viena dilema, pasidariau 3 jau tyrima (o siaube tiek pinigu ir teisybes nerandu):

Plauko tyrimas gelezies trukumas (dabar neatsimenu kiek, namie tyrimas)
Santariskese kraujo tyrimas gelezies perteklius. Norma iki 39, o pas mane 40.
Po 3 dienu  kraujo tyrimas Norway klinikoj, gelezies prie zemutines ribos
Norma (9-30.4 micromol/l), o pas mane 9.4

Niekaip nesuprantu kaip gali netgi kraujo tyrimas taip skirtingai rodyti? blink.gif , tai kur dabar kreiptis  doh.gif

Gal kokią šakutę ar šaukštelį sugraužei eidama antro tyrimo daryt? ax.gif cool.gif

O ištikrųjų tai nelabai juokinga, kai tyrimai taip skiriasi...
Atsakyti
As vis dar laukiu kol mano dazytas plaukas nuaugs - manau, kad tada rezultatai tikslesni bus.
Atsakyti
Sveikos, matau, kad atsiranda vis jaunu narių, sergančių baltmem (ir liga nepavadinsi, tiesiog toks jau musu organizmas). Pasiskaičiau apie visokiu mikroelementų trūkumą organizme, ir kai tai susiję su baltmių atsiradimu. Galiu pasakyti iš gyvenimiškos patirties-mano sesei visa gyvenima yra sutrikusi skydliaukės veikla, pastoviai žemas hemoglobinas(geležis), bet oda lygi ir graži be jokios dėmytės. Aš beveik kiekvieną mėnesį geriu geležį, bet mano baltmių tik daugėja. Tiesa esu išbandžiusi ir visų žinomą VITIX gelį - veinos dėmės visai išnykos (parudavo), kitos nežymiai padidėjo, ir atsirado naujų. Skaičiau, kad tos baltmės taip pat nevienodos - yra plaukiojančios, kurios keičia vietą (vienos išnyksta, kitos atsiranda) , o yra pastovios, greitai plintančios iki didelių plotų. Pas mane matyt ,,plaukiojančios". Esu rudaodė, todėl man tos dėmės nelabai reikalingos. Tik aš išmokau ir jau pripratau su jomis gyventi. Veiduką užtepu rudu kremu, paskui skaistalais, tai net gražesnė pasidarau, veidas net švyti (visi aplinkui klausinėja, kur aš taip gražiai įdegiau), o ant rankų dėmių net nemaskuoju, kam nepatinka, tegul nežiūri. Kas liečia meilės reikalus- tikrai jiems netrukdo, ne dėmės svarbiausia. Beje dažnai kebliose situacijose gelbsti jumoras. Kai aplinkiniai pamato, kad tau tos dėmės ,,dzin", tai ir jie kitaip reaguoja. Beje, kažkuri pasakojo apie savaiminio įdegio kremą, tai tikslaii žinau, kad jis padeda užmaskuoti tik savaitei, o po to išblunka, nes rudas pigmentas nustoja gamintis odoje ir reikia padaryti savitės pertraukėlę, o apskui vėl galima tepliotis. Žodžiu, visoms kantrybės. O vitaminus, moterims-ypač su geležimi, gerti reikėtų keikvieną sezoną (ir plaukai pagrąžėja, ir nagai nelūžinėja). thumbup.gif
Atsakyti