Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

QUOTE(Darida27 @ 2007 06 19, 20:48)
Apie daktarus ir vitigo:

Tie daktarai patys nieko nezino apie sia liga. As kaip pirma karta nuejau pers "skurininka", tai zinojau daugiau informacijos nei jis. Antra karta nuejus, gydytoja pasiule (cituoju) "gerai butu nudeginti ta vieta, kad ir lygintuvu. Ar pastebejote, kad nusideginus su lygintuvu zaizdai gyjant susidaro tamsesnis odos ruozas". Daugiau nebepasakosiu, nes turbut ir taip supratot, kad be komentaru...

o siaubas nudegint lygintuvu, kas cia per sarlatanas, o ne gydyojas doh.gif
Atsakyti
tai jau tikrai..nei juokas nebeima..p.s.pacitavau sias "tobulas" mintis mamai,tai abi juokts pradejom,ji sako..pas mane yra ziebtuvelis..einam,padeginsim tave.. biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
...linksma. Beja mano visi randai, kai sugija oda, tai ir neturi pigmento. Net kruties spenelis po ilgo zindymo pabalo.

gal ta daktariuka pasvilinti su mamos ziebtuveliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2007 06 19, 20:18)
...linksma. Beja mano visi randai, kai sugija oda, tai ir neturi pigmento. Net kruties spenelis po ilgo  zindymo pabalo.

gal ta daktariuka pasvilinti su mamos ziebtuveliu verysad.gif

Ypatingai pabala randai, kur yra nusideginta. Aš nusideginau su lygintuvu(netyčia aišku), taip ir liko baltas plotas, nors prieš tai buvo dar rudas. doh.gif
Atsakyti
nestuke.gif Man patiko apie lygintuvą...Kaip dabar jaunimėlis komentuoja: geeeeras. Aš jau apsiraminau ir gyvensiu taip, kaip yra. Sunaudojau vieną tūbelę Vitix, bet nutariau, kad man jį pirkti per brangu. Aišku, jei dėmės mažos, galima bandyti, bet jei sako, kad pigmentas vėl dingsta, kai tik nesiteplioji, tai nerimtas gydymas. Vieną kartą netyčia patekau į tarptautinę medikų konferenciją Druskininkuose, tai ten viena "odininkė" buvo paklausta apie baltmę. Atsakymas-nepagydoma, nepavojinga, neužkrečiama, vaistų nėra. Aš turiu dar vieną bėdelę-oda labai jautri , ypač saulei, jei nepasitepu apsauginiu kremu (dar ir ne visi tinka), oda parausta, niešti ir šiaip nemaloni savijauta būna.
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Darida27 na ir daktarėlis blink.gif Nežino jie kaip gydyt ir kalba nesamones doh.gif
Aš nusivedžiau mažylį dėl berimo pas odos daktarę, liepė arbatmedžiu tepti poto sako galit ir jūs baltmės vietas tepti tipo gal padės doh.gif , man jau trūko kantrybė ir susakiau jai tai gal su š..... dar kokiu tepti gal naudos bus. lotuliukas.gif

Tos vietos kur kokie nubrozdinimai ant kojų buvo baltos g.gif bet veidas tai nebuvo nutarkuotas bet pabalo. Teisybę pasakius jau atsibodo visiems aiškintis tai pasakau, kad labai stipriai nudegiau ir tiek. Tegul kas ką nori galvoja, svarbiausiai neužkrečiama ir neskauda thumbup.gif O kaži ar paveldima ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2007 06 20, 07:47)
Labutis  4u.gif

Darida27 na ir daktarėlis  blink.gif  Nežino jie kaip gydyt ir kalba nesamones  doh.gif
Aš nusivedžiau mažylį dėl berimo pas odos daktarę, liepė arbatmedžiu tepti poto sako galit ir jūs baltmės vietas tepti tipo gal padės  doh.gif , man jau trūko kantrybė ir susakiau jai tai gal su š..... dar kokiu tepti gal naudos bus. lotuliukas.gif

Tos vietos kur kokie nubrozdinimai ant kojų buvo baltos  g.gif bet veidas tai nebuvo nutarkuotas bet pabalo. Teisybę pasakius jau atsibodo visiems aiškintis tai pasakau, kad labai stipriai nudegiau ir tiek. Tegul kas ką nori galvoja, svarbiausiai neužkrečiama ir neskauda  thumbup.gif  O kaži ar paveldima ? g.gif

Kad paveldima-tai tikrai,nebūtinai vaikai gali paveldėti, bet tikimybė,kad anūkai ir proanūkiai turės baltmę didelė. Mano atveju, pas tėvą yra,bet pas jį atsirado vėliau nei pas mane, na ir išplito ne taip baisiai, o jau prieš tai rašiau,kad pas savo sūnų irgi matau mažą dėmiukę. Jam tik du metukai dar, taigi neaišku kaip viskas eisis toliau. schmoll.gif Dukros odytė švari,graži ruda(nusispjaunu tris kartus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 20 birželio 2007 - 08:01
Tarp kitko, cia ne siaip sau daktariukste, o gerb. daktare is Kauno kliniku. Pavardes neminesiu. Mano viena pazistama turi ta pacia beda, tik jos forma kita (visas kunas margas) ir turejo nelaimes pas ta pacia gydytoja apsilankyt. Tai si karta gydytoja nusprende, kad ja reikia kisti po PUVA lempom iki "padenginti" (kazkaip piromane). Pritepe Vixit ir pakiso po PUVA lempom. Rezultatas - visas kuno nudegimas.
Atsakyti
As irgi turiu ta "dovanele" ant nugaros, atsirado pries pora metu, gerai pasikaitinus sauleje.. nieko as jom nedarau.. nors ir nelabai kaip atrodo.. siaip pastebejau kad pas mane jos atsiranda ir pranyksta vis skirtingose vietose schmoll.gif
Atsakyti
kuo daugiau skaitau,tuo man labiau kyla klausimas..o kokiu rusiu buna baltmes? g.gif lokaliosios-pastovios,kurios beveik nesikeicia ir migruojancios-kurios su laiku nuseda visa kuna? o ar pastovios gali pavirst migruojanciomis? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazutee_7: 23 birželio 2007 - 20:18
QUOTE(Vaidusiukė @ 2007 06 20, 12:47)
Labutis  4u.gif

Darida27 na ir daktarėlis  blink.gif  Nežino jie kaip gydyt ir kalba nesamones  doh.gif
Aš nusivedžiau mažylį dėl berimo pas odos daktarę, liepė arbatmedžiu tepti poto sako galit ir jūs baltmės vietas tepti tipo gal padės  doh.gif , man jau trūko kantrybė ir susakiau jai tai gal su š..... dar kokiu tepti gal naudos bus. lotuliukas.gif

Tos vietos kur kokie nubrozdinimai ant kojų buvo baltos  g.gif bet veidas tai nebuvo nutarkuotas bet pabalo. Teisybę pasakius jau atsibodo visiems aiškintis tai pasakau, kad labai stipriai nudegiau ir tiek. Tegul kas ką nori galvoja, svarbiausiai neužkrečiama ir neskauda  thumbup.gif  O kaži ar paveldima ? g.gif

sveikos. manau kad nuo zmogaus organizno priklauso ar paveldima ar ne. pas mano teti jau nuo jaunystes ira siu demiu. pas mane ir pas mano 2 sesutes mazdaug nuo 15-16 metu verysad.gif
turiu viena pazystama kuri ir turi siu dovaneliu ir ji sake kad nei tevai nei seneliai neturejo demiu. g.gif
Atsakyti
Pas mane forma tokia: turiu 6 demes. Dvi ant veido, ir po dvi simetriskose vietose ant slaunu. Demes labai ryskios. Pas mano pazistama margas visas kunas, bet tas margumas nera toks ryskus.
Atsakyti