Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

Labukas, o kiek kainuoja gydymas PUVA narmedoje?
Gydziausi valstybinej, bet l. jau toli nuo namuciu:)
Aciu, aciu:)
ir siaip, tos kurios ir kurie kaitintis vasara nemegstate, kokias pramogas susigalvojate karstuoju laiku?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marine @ 2007 02 21, 16:54)
Labukas, o kiek kainuoja  gydymas PUVA narmedoje?
Gydziausi valstybinej, bet l. jau toli nuo namuciu:)
Aciu, aciu:)
ir siaip, tos kurios ir kurie kaitintis vasara nemegstate, kokias pramogas susigalvojate karstuoju laiku?smile.gif

Mane šitas klausimas irgi kamuoja, vasara vaikai nori prie jūros, ežero, o čia ir negali, net neina paaiškinti kodėl. Nesinori ir aplinkinių žvilgsnių. buvau sugalvojusi, važiuot į Turkiją, dėl tos pačios priežasties persigalvojau. g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 02 19, 18:15)
Sveika prisijungusi prie mūsų. O tai ar čia ne ta pati Puva terapija? Ir ar padeda, kai jau tos dėmės apsijungę į didelius plotus? doh.gif

PUVA kai deginamasi A tipo spinduliais+geriant vaistus, o as deginausi B tipo spinduliais+geriau vitaminus:foline rugsti ir neurorubine forte. Tiesa pasakius net nezinau kurie spinduliai labiau kenkia.
O demes pas man kazkur sudare 40%, dabar sakyciau apie puse plotu uzsitrauke. Nebesideginu jau beveik metus, bet pastebiu kad tos demes, aisku laaabai letai, bet traukiasi.
Atsakyti
QUOTE(eeedita @ 2007 02 21, 20:04)
PUVA kai deginamasi A tipo spinduliais+geriant vaistus, o as deginausi B tipo spinduliais+geriau vitaminus:foline rugsti ir neurorubine forte. Tiesa pasakius net nezinau kurie spinduliai labiau kenkia.
O demes pas man kazkur sudare 40%, dabar sakyciau apie puse plotu uzsitrauke. Nebesideginu jau beveik metus, bet pastebiu kad tos demes, aisku laaabai letai, bet traukiasi.

Na dar vienas klausimas: o tuo metu kai deginiesi, koks vaizdelis, ar į darbą eiti galima, ar iš vis kaip dalmantinas atrodai?
Atsakyti
QUOTE(eeedita @ 2007 02 21, 21:04)

Kiek esu skaiciusi, tai UVB 311 yra siaurabangiai spinduliai. Jie yra efektyvesni ir saugesni, nes sukelia maziau pasaliniu reiskiniu, nei PUVA. Dar gerai, kad nereikia vartoti tu psoralenu, kurie labai pritraukia spindulius ir tada be tamsiu akiniu ir apsauginio kremo negalima iseiti i lauka cool.gif
Dar noreciau eeeditos paklaust, ar pas ja nera skydliaukes problemu, nes kiek esu girdejus, kad joms esant negelbsti nei Vitix, nei visokie spinduliai sad.gif
Gaila, kad gyvenu rajone ir negaliu pabandyt tu spinduliu. Jei gyvenciau Vilniuj, tikrai bandyciau - tai nors butu ramu, kad viskas isbandyta.
Atsakyti
QUOTE(Zigra @ 2007 02 23, 00:17)
Kiek esu skaiciusi, tai UVB 311 yra siaurabangiai spinduliai. Jie yra efektyvesni ir saugesni, nes sukelia maziau pasaliniu reiskiniu, nei PUVA. Dar gerai, kad nereikia vartoti tu psoralenu, kurie labai pritraukia spindulius ir tada be tamsiu akiniu ir apsauginio kremo negalima iseiti i lauka  cool.gif
Dar noreciau eeeditos paklaust, ar pas ja nera skydliaukes problemu, nes kiek esu girdejus, kad joms esant negelbsti nei Vitix, nei visokie spinduliai  sad.gif
Gaila, kad gyvenu rajone ir negaliu pabandyt tu spinduliu. Jei gyvenciau Vilniuj, tikrai bandyciau - tai nors butu ramu, kad viskas isbandyta.

Labutis, kas link skydliaukės pas mane jos veikla sutrikus, vidinė mazginė geriu tiroksiną (jodo preaparatas) veido srityje Vitix man padėjo, dabar bandau tepti rankas, pažastis ir kt... Rezultatai po gerų triejų mėn pasirodo, baltose vietose pradeda atsirasti rudi taškeliai ir jie didėja kol uždengia visą plotą thumbup.gif . Veide kiti net nepastebi kur buvo tos dėmės, o aš pati jeigu nežinočiau tai ir nematyčiau jų. smile.gif Griebiesi žmogus ir šiaudo kai kito varianto nėr, aš irgi gyvenu rajone kur apie lempas ar spindulius pasvajoti todėl susigundžiau išbandyti Vitix, rezultatu patenkinta. Zigra, neišbandysi nežinosi ar tau padeda ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2007 02 23, 07:32)
Labutis, kas link skydliaukės pas mane jos veikla sutrikus, vidinė mazginė geriu tiroksiną (jodo preaparatas) veido srityje Vitix man padėjo, dabar bandau tepti rankas, pažastis ir kt... Rezultatai po gerų triejų mėn pasirodo, baltose vietose pradeda atsirasti rudi taškeliai ir jie didėja kol uždengia visą plotą  thumbup.gif . Veide kiti net nepastebi kur buvo tos dėmės, o aš pati jeigu nežinočiau tai ir nematyčiau jų. smile.gif  Griebiesi žmogus ir šiaudo kai kito varianto nėr, aš irgi gyvenu rajone kur apie lempas ar spindulius pasvajoti  todėl susigundžiau išbandyti Vitix, rezultatu patenkinta. Zigra, neišbandysi nežinosi ar tau padeda ar ne  mirksiukas.gif

Vaidusiuke, taigi as ir bandziau ta Vitix. Ant veido sunaudojau 2 tubeles kremo, zodziu tepliojausi visa vasara, bet nepadejo. Tiroksina irgi geriu. Nezinau nuo ko, ar nuo tiroksino vartojimo, ar bendrai, kad ta skydliauke nedirba kaip reikiant, bet pastebejau, kad pradejo bloget atmintis. Ar niekam daugiau ji netrinka? Parasykit. Pasiskaicius internete yra siulymas prie skydliaukes ir prie baltmes gerti papildomai foline rugsti, vit B grupe(pvz. Neurorubin) ir vit E. Kai dariausi mikroelementu kieki is plauku (cia Maskvoj kur daro), tai paaiskejo, kad labai smarkiai truksta mangano, tai as ji vis kartas nuo karto ir pavartoju. O siaip daktarai sako, kad prie sitos ligos dar buna trukumas vario, o pas mane jo per daug.
Noreciau dar paklaust, ar su Vitix tepliojates ir ziema?
Atsakyti
QUOTE(Zigra @ 2007 02 24, 17:59)
Vaidusiuke, taigi as ir bandziau ta Vitix.  Ant veido sunaudojau 2 tubeles kremo, zodziu tepliojausi visa vasara, bet nepadejo. Tiroksina irgi geriu. Nezinau nuo ko, ar nuo tiroksino vartojimo, ar bendrai, kad ta skydliauke nedirba kaip reikiant, bet pastebejau, kad pradejo bloget atmintis. Ar niekam daugiau ji netrinka? Parasykit. Pasiskaicius internete yra siulymas prie skydliaukes ir prie baltmes gerti papildomai foline rugsti, vit B grupe(pvz. Neurorubin) ir vit E. Kai dariausi mikroelementu kieki is plauku (cia Maskvoj kur daro), tai paaiskejo, kad labai smarkiai truksta mangano, tai as ji vis kartas nuo karto ir pavartoju. O siaip daktarai sako, kad prie sitos ligos dar buna trukumas vario, o pas mane jo per daug.

Aš veidui sutepiau vieną tubelę, pradėjau vasario mėn , o į vasaros pabaigą jau veidas nebebuvo dėmėtas . O kas link atminties man ji irgi šlubuoja, kad gali nuo skydliaukės tai būti nežinojau. schmoll.gif . O jokių rimtesnių tyrimų nesu dariusi, tik ką darė endokrinologė , kur galėtų daugiau ką išsitirti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zigra @ 2007 02 24, 17:59)
Vaidusiuke, taigi as ir bandziau ta Vitix.  Ant veido sunaudojau 2 tubeles kremo, zodziu tepliojausi visa vasara, bet nepadejo. Tiroksina irgi geriu. Nezinau nuo ko, ar nuo tiroksino vartojimo, ar bendrai, kad ta skydliauke nedirba kaip reikiant, bet pastebejau, kad pradejo bloget atmintis. Ar niekam daugiau ji netrinka? Parasykit. Pasiskaicius internete yra siulymas prie skydliaukes ir prie baltmes gerti papildomai foline rugsti, vit B grupe(pvz. Neurorubin) ir vit E. Kai dariausi mikroelementu kieki is plauku (cia Maskvoj kur daro), tai paaiskejo, kad labai smarkiai truksta mangano, tai as ji vis kartas nuo karto ir pavartoju. O siaip daktarai sako, kad prie sitos ligos dar buna trukumas vario, o pas mane jo per daug.

Man apie varį viena homeopatė irgi minėjo, sakė, kad būgtai mano organizmas jo nepasisavina-tai parodė folio metodas, kiek tiesos-nežinau. O kas dėl atminties-tai taip pat pastebėjau, kad ji ryškiai blogėja.Tikrai ydomu, ar čia turi įtakos skydliaukė. unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos brangiosios,kaip gera kai gali pasidalinti savo bėdom su suprantančiais,aš sergu nuo 9 m,odabar man 36,galvojau kad niekada neištekėsiu ir vaikų neturėsiu,bet turiu ir vyrą gerą ir vaikus sveikus,bet kiekvieną vasarą su nerimu juos stebiu,kad neatsirastų tos nelemtos dėmės(gerai dar kad bernai,jiems gal mažiau aktualu būtų,nors kas žino) Tai va per tiek metų išmokau jas maskuoti visai neblogai,kiti net nesupranta,kai buvau paauglė tai maskuodavau kalio permanganato tirpalu,isivaizduojat? O dabar man labai tinka ORIFLAME savaiminio įdegio kremas,jis rudas tad matai kaip nutepi,ojei dar prieš tai kokiu DOVE KŪNO LOSJONU su įdegio efektu visą kūną ,tai visai neblogai vasarą ąišku,saulės vengiu. Bet visą tai baikės,kai pirmą kartą perskaičiau apie VITIX,tai akis nušvyto-o gal tikrai padėtų(tik jau labai brangu,teks pataupyti),man įdomu kodel niekas nerašo apie VITIX VITAMINUS-jie jau sukurti prancūzų,skaičiau rūsų saite,o dar kremas VITICOLOR-jis skirtas tik maskavimui(efektas kaip įdegio kremo,bet nesausina odos,išryškėja po 8 valandų,laikosi 6 d,nenusiplauna greitai) O vitaminų pagr. sudedamoji-meliono ekstraktas ir visi butent mums reikalingi vitaminai.Aš iš Klaipėdos,domėjausi-VITIXgelis vaistinėse yra,odel vitaminų ir kremo neaišku,Rusijoje vaistinėse jie žada pasirodyti tik kovo mėn.,taip kad jei kas turite galimybių parsivežti ar kaip,bandykite,nes dabar tai tik per jų distribjuterį ir tik Rusijoje,kitur sudėtingiau Man atrodo kad gelis kartu su vitaminais tikrai galėtų padėti,rašo tai labai gražiai
Atsakyti
QUOTE(kma @ 2007 02 27, 22:51)
Sveikos brangiosios,kaip gera kai gali pasidalinti savo bėdom su suprantančiais,aš sergu nuo 9 m,odabar man 36,galvojau kad niekada neištekėsiu ir vaikų neturėsiu,bet turiu ir vyrą gerą ir vaikus sveikus,bet kiekvieną vasarą su nerimu juos stebiu,kad neatsirastų tos nelemtos dėmės(gerai dar kad bernai,jiems gal mažiau aktualu būtų,nors kas žino) Tai va per tiek metų išmokau jas maskuoti visai neblogai,kiti net nesupranta,kai buvau paauglė tai maskuodavau kalio permanganato tirpalu,isivaizduojat? O dabar man labai tinka ORIFLAME savaiminio įdegio kremas,jis rudas tad matai kaip nutepi,ojei dar prieš tai kokiu DOVE KŪNO LOSJONU su įdegio efektu visą kūną ,tai visai neblogai vasarą ąišku,saulės vengiu. Bet visą tai baikės,kai pirmą kartą perskaičiau apie VITIX,tai akis nušvyto-o gal tikrai padėtų(tik jau labai brangu,teks pataupyti),man įdomu kodel niekas nerašo apie VITIX VITAMINUS-jie jau sukurti prancūzų,skaičiau rūsų saite,o dar kremas VITICOLOR-jis skirtas tik maskavimui(efektas kaip įdegio kremo,bet nesausina odos,išryškėja po 8 valandų,laikosi 6 d,nenusiplauna greitai) O vitaminų pagr. sudedamoji-meliono ekstraktas ir visi butent mums reikalingi vitaminai.Aš iš Klaipėdos,domėjausi-VITIXgelis vaistinėse yra,odel vitaminų ir kremo neaišku,Rusijoje vaistinėse jie žada pasirodyti tik kovo mėn.,taip kad jei kas turite galimybių parsivežti ar kaip,bandykite,nes dabar tai tik per jų distribjuterį ir tik Rusijoje,kitur sudėtingiau Man atrodo kad gelis kartu su vitaminais tikrai galėtų padėti,rašo tai labai gražiai

Labutis kma , pradžiuginai apie tuos vitaminus , pažystama važinėja į Rusiją veža vaistus, bandysiu užsiprašyti . Jų tikslus pavadinimas ir yra Vitix ? ax.gif Pergyvenu aš irgi dėl vaikučių, mažyliui ant pilvelio yra, bet vyras lygiai tokią pat dėmę turi visą gyvenimą, tai tikiuosi, kad ne baltmė. smile.gif
Atsakyti
Labuks,Vaidusiuke,taip tie vitaminai taip ir vadinasi-VTIX,KAIP IR GELIS,ten net dežutė pavaizduota,tik žinai ko gero kol kas jie bus tik didžiosiuose miestuose,aš tuoj įlysiu į tą saitą ir atsiusiu taujo pavadinimą,pati galėsi pažiurėti,nes dabar neprisimenu.
Atsakyti