Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

QUOTE(ERVInga @ 2007 02 10, 14:43)
Na ir aš prisijungsiu prie jūsų. Prieš 8 metus ir man pasireiškė vitiligas. Turėjau stresą - palaidojau mamą, o po pusmečio stipriai įdegus pasireiškė ši bėdelė...
Kai prieš 6 metus buvau pas gyd, tai sakė kad tai nepagydoma ir kaip dabar apsidžiaugiau sužinojusi kad jau yra priemonių tom dėmelėm panaikinti. thumbup.gif
Ypač džiugu pasiskaityti jūsų visų komentarus ir bandyti kažką pritaikyti sau.Liūdniausia kad mano 12 sūnelis tai pat turi šią bėdą , gaila kad iš manęs tai paveldėjo verysad.gif

Smagu, kad tiek daug atsiliepė naujų žmogeliukų, turinčių šią problemėlę, gal kartu besidalindami patirtimi, kažką atrasim. Norisi tikėti, kad tas Vitix padarys stebuklą, bent jau gal vaikiukams padėtų, kol Vitiligas nepažeidė didesnių plotų. Aš dabar dėl vaikų labiausiai ir pergyvenu, tik ir žiūriu į visas balsvas dėmes. Mažiuką kai pagimdžiau, pas mane Vitiligas žiauriai įsisiautėjo, dabar lyg ir jam įžiūriu mažą dėmelę. Vasarą būtinai pirksiu Vitix ir ant mažiuko tikrai bandysiu, jei ji išlys vasarą.Visdėlto jauniems žmonėms šita problema suteikia daug psichologinių problemų, kol su ja susitaiko.
Sėkmės ir pasitikėjimo savimi visiems.
Atsakyti
Sveiki, dalmantinukai. Baltme sergu jau 19 metų. Kaip ir visi pradžioj apvaikščiojau visus gydytojus, bet naudos - kaip iš ožio pieno. Praeitą vasarą išbandžiau Vitix tepaliuką (2 tiubikus), bet irgi jokios naudos.Prasidėjo ant plaštakų keliais taškiukais. Įtariu, kad nuo stresų, nes tuo metu jų buvo užtektinai. Dabar išplito po visą kūną ir ant veido. Šeimos gydytoja 2003 metais liepė dėl viso pikto nueit pas endokrinologą, tai aš jai po šiai dienai dėkinga, nes pasirodo, ta baltmė galėjo atsirasti dėl skydliaukės pakenkimo, nes endokrinologė ištyrus rado lėtinį autoimuninį tiroditą ir hipotireozę. Dabar geriu specialius skydliaukės hormonus. Baltmė nemažėja, bet nors žinau, kad nebus baisių hipotireozės padarinių (galima net nudurnėt).
Gal kas turėjot panašių bėdų, o jei neturėjot, tai esant sunkiai vitiligo formai gal irgi pasitikrinkit skydliaukę. Dar šiandien perskaičiau internete, kad melanocitus stimuliuojantį hormoną, kuris reguliuoja pigmentinę apykaitą epidermyje, atsakinga hipofizės vidurinioji dalis. Tai gal ji pakenkta? Ar jos negalima gydyti? Nes aš kažkodėl jau nebetikiu, kad išoriškai galima padėti baltmei...
Atsakyti
QUOTE(Zigra @ 2007 02 11, 16:00)
Sveiki, dalmantinukai. Baltme sergu jau 19 metų. Kaip ir visi pradžioj apvaikščiojau visus gydytojus, bet naudos - kaip iš ožio pieno. Praeitą vasarą išbandžiau Vitix tepaliuką (2 tiubikus), bet irgi jokios naudos.Prasidėjo ant plaštakų keliais taškiukais. Įtariu, kad nuo stresų, nes tuo metu jų buvo užtektinai. Dabar išplito po visą kūną ir ant veido. Šeimos gydytoja 2003 metais liepė dėl viso pikto nueit pas endokrinologą, tai aš jai po šiai dienai dėkinga, nes pasirodo, ta baltmė galėjo atsirasti dėl skydliaukės pakenkimo, nes endokrinologė ištyrus rado lėtinį autoimuninį tiroditą ir hipotireozę. Dabar geriu specialius skydliaukės hormonus. Baltmė nemažėja, bet nors žinau, kad nebus baisių hipotireozės padarinių (galima net nudurnėt).
Gal kas turėjot panašių bėdų, o jei neturėjot, tai esant sunkiai vitiligo formai gal irgi pasitikrinkit skydliaukę. Dar šiandien perskaičiau internete, kad  melanocitus stimuliuojantį hormoną, kuris reguliuoja pigmentinę apykaitą epidermyje, atsakinga hipofizės vidurinioji dalis. Tai gal ji pakenkta? Ar jos negalima gydyti? Nes aš kažkodėl jau nebetikiu, kad išoriškai galima padėti baltmei...

Va tame ir reikalas,kad baltmės atsiradimo priežasčių aiškių nėra, tai vieniems padeda tepalai,o kitiems visiškai nulis. Aš irgi pirmiausia dariausi skydliaukės tyrimus, kitus kraujo tyrimus hormonams, imunoglobulinams nustatyti, viskas čiki. Daktarai pagūžčiojo pečiais ir sako - stresas biggrin.gif Čia tokia priežastis, kai jokių kitų nėra biggrin.gif biggrin.gif Tai aš tikrai bandysiu Vitix šią vasarą, bent ant veido ir plaštakų. Aš tik džiagiuosi, kad esu visiškai šviesaus gymio ir sunkiai įdegu apskritai, tai tiesiog vengiu saulės, bet labiausiai sunku su rankom, jų nei paslėpsi, nei apsauginiais kremais pritepsi. O ir tie kremai vargo vakarienė, perkuosi SPF 90 faktoriaus (visiškas š..... biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2007 02 12, 08:58)
Va tame ir reikalas,kad baltmės atsiradimo priežasčių aiškių nėra, tai vieniems padeda tepalai,o kitiems visiškai nulis. Aš irgi pirmiausia dariausi skydliaukės tyrimus, kitus kraujo tyrimus hormonams, imunoglobulinams nustatyti, viskas čiki. Daktarai pagūžčiojo pečiais ir sako - stresas  biggrin.gif  Čia tokia priežastis, kai jokių kitų nėra  biggrin.gif  biggrin.gif  Tai aš tikrai bandysiu Vitix šią vasarą, bent ant veido ir plaštakų. Aš tik džiagiuosi, kad esu visiškai šviesaus gymio ir sunkiai įdegu apskritai, tai tiesiog vengiu saulės, bet labiausiai sunku su rankom, jų nei paslėpsi, nei apsauginiais kremais pritepsi. O ir tie kremai vargo vakarienė, perkuosi SPF 90 faktoriaus (visiškas š.....  biggrin.gif )

Oho SPF 90? Aš galvojau, kad daugiau 40 nebūna, bent jau nesu mačiusi. Ir ką? Vis tiek įdega?
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 02 12, 16:33)
Oho SPF 90? Aš galvojau, kad daugiau 40 nebūna, bent jau nesu mačiusi. Ir ką? Vis tiek įdega?

Aha, įdega. Aišku, manau be kremo įdegtų kur kas labiau, bet ribos tarp baltų dėmių ir nepažeistos odos tampa pakankamai ryškios... O SPF 90 bent jau Lietuvoj yra tik Vichy kompanijos, dar Uriage turi SPF 60, bet kažkaip dingo iš prekybos. Šiaip ar taip jų paprastai vaistinėj negausi, reik prašyt kad užsakytų smile.gif Žodžiu, brangios marguolės, vargo vakarienė čia su tais plėmais, garbės žodis biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2007 02 12, 16:15)
Aha, įdega. Aišku, manau be kremo įdegtų kur kas labiau, bet ribos tarp baltų dėmių ir nepažeistos odos tampa pakankamai ryškios... O SPF 90 bent jau Lietuvoj yra tik Vichy kompanijos, dar Uriage turi SPF 60, bet kažkaip dingo iš prekybos. Šiaip ar taip jų paprastai vaistinėj negausi, reik prašyt kad užsakytų  smile.gif Žodžiu, brangios marguolės, vargo vakarienė čia su tais plėmais, garbės žodis biggrin.gif  biggrin.gif

Reiks pasidomėt tuo SPF90. Sezonas artėja. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labutės margutės lotuliukas.gif lotuliukas.gif , dabar jau juokas ima o kai pradėjo atsiradinėti dėmės verkiau iš namų eiti nenorėdavau. MB guosdavo, kad nesimato, o aš jau ir žiemą jas matydavau. Tyriausi ir aš skydliaukę yra sutrikusi veikla geriu tiroksiną, o pradėjo mesti dėmes po kontraceptikų panaudojimo , gal sutapimas bet buvau žiemą 3 mėn gėrusi, o pavasarį pradėjau balti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2007 02 13, 08:12)
Labutės margutės  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , dabar jau juokas ima o kai pradėjo atsiradinėti dėmės verkiau iš namų eiti nenorėdavau. MB guosdavo, kad nesimato, o aš jau ir žiemą jas matydavau. Tyriausi ir aš skydliaukę yra sutrikusi veikla geriu tiroksiną, o pradėjo mesti dėmes po kontraceptikų panaudojimo , gal sutapimas bet buvau žiemą 3 mėn gėrusi, o pavasarį pradėjau balti  doh.gif

Na va, kažkaip vis daugėja nusiskundimų dėl skydliaukės sutrikimų. Atrodo reiks tikrai dar kartą pasižiūrėti. doh.gif
Siūlau dalintis visoms ir visiems, kas ką išbandė ar dar darys. Parašinėkim apie rezultatus. Pati tikrai vyksiu į klinikas dėl skydliaukės, nes tyriausi prieš gal 9 metus. tiesiog įdomu, ar nieks nepasikeitė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 13 vasario 2007 - 09:52
Aš skydliaukę tikrinausi prieš 3 metus, bet viskas buvo tvarkoje...
Atsakyti
Sveikutes. Kaip smagu cia sutikt savo likimo drauges, skaitau jusu komentarus ir visiskai matau save. Taip pat jauciuosi, taip pat pergyvenu, taip pat bandau imtis visokiu imanomu priemoniu. Man 22, o sita problema atsirado 7 metu. Esu 100% isitikinusi kad nuo streso. Tai va pasipasakosiu ka as zinau. Pries truputi daugiau nei du metus nuejau i piliklinika savo pas dermatologe, siaip nieko nesitikedama paklausiau gal jau yra kokiu budu vitiligo gydyti. Atsakymas buvo teigiamas ir gavau siuntima i Vilniuje esancia Odos ir veneros ligu klinika, Kairiukscio gatveje. Ten puse metu kiekviena darbo diena vazinejau degintis UVB 311 ilgio spinduliais. Galiu pasakyt kad jau po menesio ant veido buvusios demes eme nykti, dar veliau nuo alkuniu, nuo nugaros, nuo klubu ir nuo keliu. Atsirado rudi taskiukai kuriu sparciai daugejo ir jie didejo. Aisku yra vietu, kurios liko tokios kokios ir buvo, tai riesai, pedos. Puse metu padariau pertrauka, o po to vel puse metu deginausi. Tiesiog reikia padaryt pradzia, kad atsirastu tie rudi taskiukai, o toliau sulutes pagalba galima gydytis toliau(tie rudi taskiukai toliau savaime atsiranda ir pleciasi).Skaiciau kad daugelis merginu ir moteru turedamos sita liga stengiasi kuo maziau but sauleje, o tai nieko gero. Viena gydytoja yra pasakius, kad anksciau moterys gydytis vitiligo kaip tik vaziuodavo prie kokios Vidurzemio juros kur saule labai kaitri ir degindavosi.
Atsakyti
QUOTE(eeedita @ 2007 02 19, 15:40)
Sveikutes. Kaip smagu cia sutikt savo likimo drauges, skaitau jusu komentarus ir visiskai matau save. Taip pat jauciuosi, taip pat pergyvenu, taip pat bandau imtis visokiu imanomu priemoniu. Man 22, o sita problema atsirado 7 metu. Esu 100% isitikinusi kad nuo streso. Tai va pasipasakosiu ka as zinau. Pries truputi daugiau nei du metus nuejau i piliklinika savo pas dermatologe, siaip nieko nesitikedama paklausiau gal jau yra kokiu budu vitiligo gydyti. Atsakymas buvo teigiamas ir gavau siuntima i Vilniuje esancia Odos ir veneros ligu klinika, Kairiukscio gatveje.  Ten puse metu kiekviena darbo diena vazinejau degintis UVB 311 ilgio spinduliais. Galiu pasakyt kad jau po menesio ant veido buvusios demes eme nykti, dar veliau nuo alkuniu, nuo nugaros, nuo klubu ir nuo keliu. Atsirado rudi taskiukai kuriu sparciai daugejo ir jie didejo. Aisku yra vietu, kurios liko tokios kokios ir buvo, tai riesai, pedos. Puse metu padariau pertrauka, o po to vel puse metu deginausi. Tiesiog reikia padaryt pradzia, kad atsirastu tie rudi taskiukai, o toliau sulutes pagalba galima gydytis toliau(tie rudi taskiukai toliau savaime atsiranda ir pleciasi).Skaiciau kad daugelis merginu ir moteru turedamos sita liga stengiasi kuo maziau but sauleje, o tai nieko gero. Viena gydytoja yra pasakius, kad anksciau moterys gydytis vitiligo kaip tik vaziuodavo prie kokios Vidurzemio juros kur saule labai kaitri ir degindavosi.

Sveika prisijungusi prie mūsų. O tai ar čia ne ta pati Puva terapija? Ir ar padeda, kai jau tos dėmės apsijungę į didelius plotus? doh.gif
Atsakyti
Tikra tiesa apie skydliauke. Man problemos su skydliauke ir oda atsirado beveik vienu metu. Anksciau vartojau ltiroksina dabar jau nebe, tik kas 3 men. gydytoja siuncia issitirti skydliaukes hormonus. O vitiligo vis progresuoja......Buvau Narmedoje del PUVA proceduru, gydytojas labai optimistiskai viska nupasakojo, sake, kad visiems bandziusiems buvo rezultatai. Ten reikia gerti vaistus ir po to du kartus per savaite degintis po tam tikro ilgio spinduliu lempom. As dabar maitinu vaikeli tai man kol kas negalima, bet kai tik baigsiu maitinti zadu isbandyti. O kol kas bandysiu Vitix ir saulutes pagalba gydytis, labai tikiuos kad pades.
Atsakyti