Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

Sveikos, forumietės. Šiandien žiūrėjau rusišką laidą "Zdorovje" ir ten kaip tik pasakė, kad jų Maskvos dermatovenerologiniame institute šią ligą gydo. Gydyti pradėjo visai neseniai. Gydoma kažkokiu specialiu lazeriu. Tai nežinau. Gal kam pagelbės tokia informacija.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2006 11 18, 19:30)
Sveikos, forumietės. Šiandien žiūrėjau rusišką laidą "Zdorovje" ir ten kaip tik pasakė, kad jų Maskvos dermatovenerologiniame institute šią ligą gydo. Gydyti pradėjo visai neseniai. Gydoma kažkokiu specialiu lazeriu. Tai nežinau. Gal kam pagelbės tokia informacija.

Man teko apsilankyti pas skirtingus dermatovenerologus ir kaip nekeista visi duoda pavyzdį Maiklą Džeksoną-jis serga šia liga, todėl jo oda irgi taip staigiai bala. Sako, matai, kiek turi pinigų ir nieko negali padaryti?
Atsakyti
Tsima, aš kalbu rimtai. Tai nėra išsigalvojimas. Viltigo yra gydoma Maskvos dermatovenerologijos institute ir tai nėra "pletkai". Maskvoje apskritai medicina yra žymiai labiau pažengusi, pavyzdžiui, Maskvos endokrinologijos institute ir Sečionovo Medicinos akademijoje atlieka horomoninius tyrimus metodu, kuris Santariškėse dar testuojamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicky: 18 lapkričio 2006 - 20:00
Na ta Puva kazkas panasaus i soliariuma, bet ten nera kenksmingi tie spinduliai, ten tiksliai yra apskaiciuojama doze. Stovimas jis yra is visu pusiu yra tos lempos
Papildyta:
QUOTE(gretule @ 2006 10 01, 14:30)
gal kas bandet puva terapija? jai tjp noreceu suzinoti kiek kainuoja.Aciu verysad.gif

Taip as dar vis gydaus Puva, bet butina ir Vitix gelis. tikrai padeda! 10proceduru kainuoja 45lt, o Vitix apie 100lt
Atsakyti
QUOTE(SSandritaa @ 2006 11 19, 12:17)
Na ta Puva kazkas panasaus i soliariuma, bet ten nera kenksmingi tie spinduliai, ten tiksliai yra apskaiciuojama doze. Stovimas jis yra is visu pusiu yra tos lempos
Papildyta:
Taip as dar vis gydaus Puva, bet butina ir Vitix gelis. tikrai padeda! 10proceduru kainuoja 45lt, o Vitix apie 100lt

Na gerai, aš vis galvoju, kaip jūs ten į tuos soliariumus lendat ar po tais kitais spinduliais:juk tos vietos, kur nėra dėmių, tai sėkmingai ruduoja, o tos baltos tik parausta, o po kiek laiko vėl pabaltuoja, tagi tik išryškėja tos dėmės, kaip ir vasarą, kad ir nesidegini, vis tiek saulutės gauni, tai viskas ir išlenda- visi grožiai.
Tai ir nesuprantu, kaip čia su tais soliariumais. Beja, puva gydymą skiria ko gero tik medikai, ar aš klystu?
Atsakyti
o kokioj istaigoj ta PUVA taiko? na, as kai paziuriu, tai mano problema ne tokia baisi, kaip daugelio, visgi turiu tik keleta nedideliu demeliu ir tai nelabai matomose vietose.. tfu tfu kad neprisisnekeciau smile.gif jau koki pora menesiu teplioju su tuo VITix ir atrodo tikrai yra poveikis, beveik visos demeles apmazejo, deja viena labiausiai matomoje vietoje nejuda nei is vietos sad.gif svajoju kada ateis ta diena kai galesiu pasirodyt zmonems neprisidazius neprisipudravus be saiko sad.gif
stipybes jum visom 4u.gif
Atsakyti
swejkos!!!noreciau paklaust tu kurios naudoja vitix:kada pasimato kad demes pradeda mazet? ar kuriaj nors nuo vitix wisisiskaj pradingo demes ar tik sumazejo? noriu ir pati pabandyt vitix todel noreciau kuo daugiau apie jas suzinot,ar apsimoka juos pirkt nes jaj ilgaj gyditi taj gan nemaza sumele gaunas uz wajstukus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2006 11 19, 16:24)
Na gerai, aš vis galvoju, kaip jūs ten į tuos soliariumus lendat ar po tais kitais spinduliais:juk tos vietos, kur nėra dėmių, tai sėkmingai ruduoja, o tos baltos tik parausta, o po kiek laiko vėl pabaltuoja, tagi tik išryškėja tos dėmės, kaip ir vasarą, kad ir nesidegini, vis tiek saulutės gauni, tai viskas ir išlenda- visi grožiai.
Tai ir nesuprantu, kaip čia su tais soliariumais. Beja, puva gydymą skiria ko gero tik medikai, ar aš klystu?

Na einant i Puva as pasitepu Vitix tas baltas demes, jo ant vakaro jos man visos parausta (bet gydytoja sako, kad taip ir turi buti, nes tada organizme vyksta procesai), bet dar karta sakau, kad po 2men ant tu baltu demiu atsiranda kuno spalvos mazi taskiukai ( ir ju labai daug) po to jie dideja ir susilygina su odos spalva. Jo puva skiria tik dermatologai. Mano gydytoja sako, kad soliariumai nieko gero, nes ten tie spinduliai kenkia-atsargiai su jais
Papildyta:
QUOTE(lisaaa_ @ 2006 11 19, 19:31)
swejkos!!!noreciau paklaust tu kurios naudoja vitix:kada pasimato kad demes pradeda mazet? ar kuriaj nors nuo vitix wisisiskaj pradingo demes ar tik sumazejo? noriu ir pati pabandyt vitix todel noreciau kuo daugiau apie jas suzinot,ar apsimoka juos pirkt nes jaj ilgaj gyditi taj gan nemaza sumele gaunas uz wajstukus unsure.gif

Sveiki, na man tie rudi taskelia pasirode kazkur po menesio, o pradejo matytis kad jau tikrai mazeja po kokio pusmecio ( kiekvienam sis dalykas skirtingai, priklauso nuo odos tipo). Na as naudoju ir puva ir vitix( kai eini i puva geriau ir greiciau veikia vaistai). as jau gydausi 9men ir man tik vos vos besimato tos demes ( na tokie konturai) cia man taip tik ant pilvo ir nugaros, o pazastyse ir ant krutines sunkiau gyja. Kai pradedi gyditis tai matos tas efektas ( kas savaite daugeja ir pleciasi taskiukai), bet dabar man rodos kad viskas vietoj stovi. kol visiskai viskas susvienodins man dar tikrai pumecio prireiks.Jo sumele gaunas, bet kazkaip nesijaucia kad neuzkaro sumoki.Man Vitix uztenka apie 10proceduru, per 9men esu isleidus kazkur virs 1000.
Jei meginsit tai tikrai patariu naudot Vitix ir Puva
Papildyta:
QUOTE(saulelee @ 2006 11 19, 19:13)
o kokioj istaigoj ta PUVA taiko? na, as kai paziuriu, tai mano problema ne tokia baisi, kaip daugelio, visgi turiu tik keleta nedideliu demeliu ir tai nelabai matomose vietose.. tfu tfu kad neprisisnekeciau smile.gif jau koki pora menesiu teplioju su tuo VITix ir atrodo tikrai yra poveikis, beveik visos demeles apmazejo, deja viena labiausiai matomoje vietoje nejuda nei is vietos sad.gif svajoju kada ateis ta diena kai galesiu pasirodyt zmonems neprisidazius neprisipudravus be saiko sad.gif
stipybes jum visom  4u.gif

Jei esi Is Klaipedos tai Puva yra apskrities poliklinikoje Taikos pr 103 mirksiukas.gif
Atsakyti
o jai naudociau vitix ir ejciau i soliariuma nes mano mieste manau puvua nera g.gif
Atsakyti
sandrita...taip ir nesupratau bent as asmeniskai ..ar ten po tos puvos terapijos buna poveijkis kaip ir po soleriumo? nu tarpasme ar oda paruduoja ta normali? ir ar labai? nes pavyzdziuj nuo soliariumo man siketiek sumazejo demes konturai bet oda pasidare ruda labai ir ta deme dar labiau soka i akis..tai dbr neijnu g.gif
Nes mano deme yra ant kaktos..tai man rudas ydegis nelabai i nauda..poto net pudra neijna uzmaskuoti..ir nelabai norisi daug jos tepti ant jauno veido verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gretule @ 2006 11 20, 22:58)
sandrita...taip ir nesupratau bent  as asmeniskai ..ar  ten po tos  puvos terapijos buna poveijkis kaip ir po soleriumo?  nu tarpasme  ar  oda  paruduoja ta  normali? ir  ar labai? nes  pavyzdziuj nuo soliariumo man siketiek sumazejo  demes konturai bet oda pasidare  ruda labai ir  ta deme dar labiau soka i akis..tai dbr neijnu  g.gif 
Nes mano deme yra  ant kaktos..tai man rudas  ydegis nelabai i nauda..poto net pudra neijna uzmaskuoti..ir nelabai norisi daug jos tepti ant jauno veido  verysad.gif

Aš irgi dar kartą pasikartosiu-ar po Puva terapijos sveika oda ruduoja, tamsėja,ar veikiamos tik baltos dėmės? blush2.gif
Ir gal kas galite parekomenduoti normalų dermatologą Kaune?
Atsakyti
Del PUVA pasakysiu taip- pries 5 metus gydziausi siuo budu. Rezultatai- kai kurios demes isnyko iki dabar, kai kurios isnykusios po kiek laiko grizo, o kai kurios- ne is vietos...
+ eme rastis nauju.
Aisku, PUVA ir apskritai gydymas- hm, susitaikiau su mintimi, kad nereikia tiketis stebuklo. Gydo, kad pristabdyti procesa..
Man stebuklo neivyko- nors, kaip minejau, kai kurios demes dingo.. ivertinciau kokiu 25 proc.
dar pliusai, kad pasilepini "saule";) Nes vasara- jos vengiu visaip...
Minusai, kai gydziausi- reikejo l. saugoti akis nuo saules... tai biski kurmiuke jauciausi.. Taip pat labai laikas ribojo, nes vaistus reikejo pries 2 h. gerti.. idomu kaip viskas vyksta dabar?
Dabar kazkaip uzleidau si reikala, nes:
1. negyjancios demes dar labiau isryskeja.. Bet gal jas galima tepti apsauginiu kremu?
2. del laiko stygiaus, nes darbas neleidzia tiek lakstyti..

Palaikymui pasakysiu: bukime tvarkingi ir grazus. Na, neturime grazios odos- negalime sau leisti buti be makiazo. Kuo maziau svetimiems rodykime savo trukumus. merginos- grazios sukuosenos, gardus kvepalai.. Manikiurai pedikiurai. Paryskiname ka kuri turi grazaus;)
Kodel taip kalbu- nes maciau viena mociute su musu beda- bet tokia svaria, grazia ir tvarkinga... ir man ji daug mielesne, nei kai buna juodom panagem prakaitu trenkianti sveikos odos bet apsileidusi boba...
Aisku, liudna kai si liga dazna is musu paliecia pacios jaunyste metais, kai tas grozis toks svarbus...
BET SVARBIAU SIELOS GROZIS. o kas zino, gal po metu- po 2 ir ras teisinga gydyma.
nepasiduodame:)
Kiek privaciuose kabinetuose Vilniuje kainuoja PUVA gydymas?

Atsakyti