Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (vitiligo)

QUOTE(tsima @ 2006 11 09, 16:48)
O kaip ji, nes aš išbandžius nuo pigiausių iki brangiausių(max factor, loreal ir t.t), bet kol namie, kai pasitepi lyg ir gerai, bet išeini į lauką ir atrodo, kad vis tiek tos dėmės šviečia, arba kaip pats žinai, tai ir matai.

Siemet as labai mazai sauleje buvau, todel netaip baisiai idegiau, ir sita pudra man labiausiai atrodo panaikina. Kazkada dar Izadoros bandziau, tai irgi buvo neprastai. Bet sakau, naudoju iskart netik krempudra, bet ir pudra, ruruline pudra, vienu zodziu, einu su keliais sluoksniais, bet nors nesimato, o jei ir matos, tai labai neryskiai
Atsakyti
sveikos ,nu ir ko jus taip pergyvenat del tu demiu,nereik taip ziauriai save apkrauti mintimis apie jas,nu ka padarysi kad taip nutiko.bandykit ieskot sveikatos problemu viduje,nu pvz as nuejau pas daktaru ir man nustate skydliaukes uzdegima tai dabar gydau ja ,katik pradejau gydyma tai dar rezultatai negreit(gal ir demes nuo skydliaukes).jum ir gi patariyu pabandyt istirt viska ka imanoma,ziurekit gal ir priezasti rasit.aisku sunku kai kiti ziuri i tave lyg tu butum katik is cernobilio grizes ,bet cia gi ju problema kad jie neispruse ir netolerantiski ir nemandagus prie to,bet ne visi gi tokie.patikekit kiek daug serganciu sia liga, o ypac paskutiniais metais ji labai sparciai plinta kazkodel. tai va baikit liudet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vardas @ 2006 11 09, 18:56)
sveikos ,nu ir ko jus taip pergyvenat del tu demiu,nereik taip ziauriai save apkrauti mintimis apie jas,nu ka padarysi kad taip nutiko.bandykit ieskot sveikatos problemu viduje,nu pvz as nuejau pas daktaru ir man nustate skydliaukes uzdegima tai dabar gydau ja ,katik pradejau gydyma tai dar rezultatai negreit(gal ir demes nuo skydliaukes).jum ir gi patariyu pabandyt istirt viska ka imanoma,ziurekit gal ir priezasti rasit.aisku sunku kai kiti ziuri i tave lyg tu butum katik is cernobilio grizes ,bet cia gi ju problema kad jie neispruse ir netolerantiski ir nemandagus prie to,bet ne visi gi tokie.patikekit kiek daug serganciu sia liga, o ypac paskutiniais metais ji labai sparciai plinta kazkodel. tai va baikit liudet  smile.gif

Nera taip paprasta... ypac kai tave tai aplanko vaikysteje. Kai tu, ne kaip visi. Kai turi pagalvoti, kada gali eiti i lauka, kad tik per daug oda neidegtu ir demes neisrysketu. Kartais pamirsti, bet neilgam, tik tol kol koks kitas vaikas neprimena. O vaikai... jie kartais buna net labai ziaurus. Paklausta vasara, kodel tavo oda tokia balta, kai visi idege, sumeluoji, pasakydama, jog tau daug mieliau sviesi oda ir tau nepatinka guleti papludimy ir degintis pries saulute, nes jautiesi kaip parsiukas ant iesmo kepamas. Galvoji, jog tikriausiai niekada neturesi vaikino, nes kas i tave tokia ziures... Bet tai praeina, susilauki vaiku, gyveni...

As turiu penkias demes ant kaklo, kurias galiu siek tiek uzmaskuoti savaiminio idegio kremu. Visos kitos ant kuno, ranku, koju. Apie pastarasias negalvoju. Turbut sunkiausia buvo, kai turejau demiu ant veido. Jis lengvai idega ir jo nepaslepsi (nebent musulmonu saly gyvensi lotuliukas.gif gal ir iseitis??? biggrin.gif thumbup.gif ) Tuomet jautriau reaguoji paklausta kas gi cia. Kiti dar ir pasiklausia ar tai nera uzkreciama. Kartais pasijauti kaip raupsuota (cia daugiau mano vaikystes prisiminimai) Tad as puikiai suprantu kaip jauciasi tos, kurios turi bent viena demele ant veido. Norisi uzmaskuoti, jog nekristu i akis. Norisi pasitarti, rasti kitu budu jas paslepti.

Kunas, kojos, rankos... man jos ne tokios svarbios. problemos isryskeja tik vasara, kai norisi nesioti siek tiek atviresnius rubus. Tad pastaruoju metu, as kazkaip ir primirsau visas savo problemas.....
Atsakyti
QUOTE(vardas @ 2006 11 09, 18:56)
sveikos ,nu ir ko jus taip pergyvenat del tu demiu,nereik taip ziauriai save apkrauti mintimis apie jas,nu ka padarysi kad taip nutiko.bandykit ieskot sveikatos problemu viduje,nu pvz as nuejau pas daktaru ir man nustate skydliaukes uzdegima tai dabar gydau ja ,katik pradejau gydyma tai dar rezultatai negreit(gal ir demes nuo skydliaukes).jum ir gi patariyu pabandyt istirt viska ka imanoma,ziurekit gal ir priezasti rasit.aisku sunku kai kiti ziuri i tave lyg tu butum katik is cernobilio grizes ,bet cia gi ju problema kad jie neispruse ir netolerantiski ir nemandagus prie to,bet ne visi gi tokie.patikekit kiek daug serganciu sia liga, o ypac paskutiniais metais ji labai sparciai plinta kazkodel. tai va baikit liudet  smile.gif

Aš šitos problemos priežasčių taip pat ieškojau visur:kepenys, skydliaukė, hipofizis ir t.t. Deja šiuolaikinė medicina nerado jokių priežasčių, apart nervų ir streso. Kadangi dirbu vadovaujantį darbą ir tenka bendrauti su įv.žmonėmis, neretai ir ranką paspausti, nu reakcija vienoda:žvilgsnis sustoja ties rankomis, nes jų nebemaskuoju, nes tiesiog nebeina. Na žodžiu, kad ir viskas lyg gerai:jautiesi, kaip ir sveikas, vyras, du nuostabūs vaikučiai, bet jautiesi vis tiek negerai jau vien todėl, kad atsikėlęs nesidažęs negali išlėkt į gatvę, kad negali nešioti maikučių su šleikuitėm ir t.t Todėl labai suprantu jaunesnes, nes tai tikrai bjauru. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2006 11 10, 15:21)
Nera taip paprasta... ypac kai tave tai aplanko vaikysteje. Kai tu, ne kaip visi. Kai turi pagalvoti, kada gali eiti i lauka, kad tik per daug oda neidegtu ir demes neisrysketu. Kartais pamirsti, bet neilgam, tik tol kol koks kitas vaikas neprimena. O vaikai... jie kartais buna net labai ziaurus. Paklausta vasara, kodel tavo oda tokia balta, kai visi idege, sumeluoji, pasakydama, jog tau daug mieliau sviesi oda ir tau nepatinka guleti papludimy ir degintis pries saulute, nes jautiesi kaip parsiukas ant iesmo kepamas. Galvoji, jog tikriausiai niekada neturesi vaikino, nes kas i tave tokia ziures... Bet tai praeina, susilauki vaiku, gyveni...

As turiu penkias demes ant kaklo, kurias galiu siek tiek uzmaskuoti savaiminio idegio kremu. Visos kitos ant kuno, ranku, koju. Apie pastarasias negalvoju. Turbut sunkiausia buvo, kai turejau demiu ant veido. Jis lengvai idega ir jo nepaslepsi (nebent musulmonu saly gyvensi  lotuliukas.gif  gal ir iseitis???  biggrin.gif  thumbup.gif ) Tuomet jautriau reaguoji paklausta kas gi cia. Kiti dar ir pasiklausia ar tai nera uzkreciama. Kartais pasijauti kaip raupsuota (cia daugiau mano vaikystes prisiminimai) Tad as puikiai suprantu kaip jauciasi tos, kurios turi bent viena demele ant veido. Norisi uzmaskuoti, jog nekristu i akis. Norisi pasitarti, rasti kitu budu jas paslepti.
Kunas, kojos, rankos... man jos ne tokios svarbios. problemos isryskeja tik vasara, kai norisi nesioti siek tiek atviresnius rubus. Tad pastaruoju metu, as kazkaip ir primirsau visas savo problemas.....

Tai tos dėmės nuo veido išnyko po to Kijevo gydymo, ar taip supratau?
O kaip dabar, atrodo pati laukiesi?Ar jų nedaugėja, nes man ne kiek nėštumo, bet per tuos metus, kol maitinau savo antąjį angeliuką pasidarė procesas nesustabdomas-tai supratau, kad čia visgi kažkokie hormonai daro savo darbą.
Atsakyti
swejkutes!as ir turiu tokia pacia problemele,bet snd kajp ir wisada ziurejau internete apie sia liga ir radau gan dziaugsmingos informacijos,apie gan gerus wajstukus, taciau kajp suprantu ju lietuwoje nera gal kas apie juos ka zinot apie juos rasit http://www.dermabest.com/ jej kas ka apie siuos wajstus ka suzinosit butinaj parasykit labaj lauksiu!!!!!!sejp tam puslapi kaj paziurejau taj ten net nuotraukos idetos kajp pries ir po gydimo atrodo zmones taj patikekit super!!!!!!
Atsakyti
Aš šitą džiaugsmelį turiu jau nuo pat gimimo. kaip gimiau buvo raudona dėmė per visą dešinę koją, vėliau pabalo. nieko padaryti negaliu. žinokit ir nesistengiu. aij nu ir ką jau padarysi... vasarą vaikštau ir su sijonuku. juk jauna panelė, ką aš slėpsiu, tegul žiūri kam nepatinka. man gerai ir mano vaikinui tai netrukdo. vasarą trp paruduoja ir saulėje ne taip ir matosi. kaip daktaras sakė tai, tik kosmetinis defektas. o ką kaip žmonės neturi kojų ar rankų (čia jau baisiai aš palyginau) ir ką jie visi slepiasi, nes matai ką žmonės pagalvos??? o jie nieko negalvoja. visi turim savų reikalų. visi turim savo problemų. tad džiaukimės, kad sveikos, o tie defektukai, tegul mus puošia, o ne bijom mes jų mirksiukas.gif beje, man plečiasi nuo streso nuo stipresnių išgyvenimų... tad mažiau stresuokime ir aukščiau galvas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lisaaa_ @ 2006 11 11, 22:36)
swejkutes!as ir turiu tokia pacia problemele,bet snd kajp ir wisada ziurejau internete apie sia liga ir radau gan dziaugsmingos informacijos,apie gan gerus wajstukus, taciau kajp suprantu ju lietuwoje nera gal kas apie juos ka zinot  apie juos rasit  http://www.dermabest.com/ jej kas ka apie siuos wajstus ka suzinosit butinaj parasykit labaj lauksiu!!!!!!sejp tam puslapi kaj paziurejau taj ten net nuotraukos idetos kajp pries ir po gydimo atrodo zmones taj patikekit super!!!!!!

Nu va, paskaičiau aš apie tą Novitilg-principas tas pat kaip ir Vitixs:tepti ir būti saulėje.Arba du kart per dieną eit į soliariumą.
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2006 11 11, 11:07)
Tai tos dėmės nuo veido išnyko po to Kijevo gydymo, ar taip supratau?
O kaip dabar, atrodo pati laukiesi?Ar jų nedaugėja, nes man ne kiek nėštumo, bet per tuos metus, kol maitinau savo antąjį angeliuką pasidarė procesas nesustabdomas-tai supratau, kad čia visgi kažkokie hormonai daro savo darbą.

Sveikute,

na taip, po Kijevo. Nepastebėjau, jog man jų daugėtų... Turiu apie 100 dėmių (čia jei visas skaičiuot). Nei per pirmą nėštumą, nei po jo, nei šį karta man jų nedaugėja.... Stabiliai laikosi jau kelinti metai...

Spoksojau internete į kitus žmones turinčius vitiligo, ir pagalvojau, jog gal ne taip man ir blogai. Nebuvau saulėje jau šimtas metų, tad ne taip jos ir matosi. Ir dar labai džiaugiuosi, jog aš ne tamsiaodė.
Štai keletas:
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Pagalvojau ir nusprendžiau dar parašyti.. 4u.gif

Yra forumas rusų kalba apie vitiligo. Nepamenu ar kas minėjo šioje temoje, bet gal kam bus naudos.

Kalbėjau su mama, sakė jog nuo Kijevo beliko tik telefono numeris ir vardas (seniai tai buvo, net prieš 12 metų) Жанна Гудзенко tel. 800442454025 (net nežinau čia su kodu ar be)

Skaičiau truputėlį tam rusiškam forume... ir kur tik žmonės nevažiuoja... rolleyes.gif ko tik nemėgina, kad tik pagytų

Beje, radau vienos mergaitės nuotraukas pries ir po 3 gydymo kursų.

user posted image user posted image

Atsakyti
[FONT=Arial][SIZE=7]
Sveiki,
Dar vis ir as turiu tu baltu demeliu (vitiligo),su jom isbuvau 9metus ( kompleksuodavau kaip ir visos, apie deginimosi teko pamirst). Siais metais (kovo men) pradejau gydytis ir tikrai padeda. As kiekviena savaite einu i Puva ir pries tai pasitepu Vitix geliu. Man jos yra ant pilvo, krutines ir pazastyse. Ant pilvo jau baigia susilygint su odos spalva, sunkiausiai gyja pazastyse ir po deginimosi (Puvos) vakare labai persti taip pat ir krutine. Man efektas pradejo matytis po 2 men., ant pilvo atsirado mazi rudi taskeliai ir po truputi pradejo dideti. kazkur apie 20 proceduru ejau i savate du kartus, pradejau nuo 30s ir laikas ilgejo. Man labai idomu nuo ko tos demes atsiranda, kol nepradejau gydytis galvodavau, kad nuo saules ( nes jei pabudavau sauleje iskart atsirasdavo demele, ant nugaros ar pilvo), bet pasirodo klydau.
Taip kad merginos galit gydytis bet tai jau labai vargina (na ziurint kur dar tos demes) ir tai uztrunka ilgai, as jau gydaus 9 men ir dar tikrai puse metu reiks testi gydyma. Tik nieks neduoda 100%, kad jos neatsinaujins. bet pameginti tikrai verta.
Sekmes gydantis!!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2006 11 14, 18:06)
Pagalvojau ir nusprendžiau dar parašyti..  4u.gif

Yra forumas rusų kalba apie vitiligo. Nepamenu ar kas minėjo šioje temoje, bet gal kam bus naudos.

Kalbėjau su mama, sakė jog nuo Kijevo beliko tik telefono numeris ir vardas (seniai tai buvo, net prieš 12 metų) Жанна Гудзенко tel. 800442454025 (net nežinau čia su kodu ar be)

Skaičiau truputėlį tam rusiškam forume... ir kur tik žmonės nevažiuoja...  rolleyes.gif ko tik nemėgina, kad tik pagytų

Beje, radau vienos mergaitės nuotraukas pries ir po 3 gydymo kursų.

O po kokio čia gydymo kurso?
Papildyta:
QUOTE(SSandritaa @ 2006 11 18, 19:09)
[FONT=Arial][SIZE=7]
Sveiki,
Dar vis ir as turiu tu baltu demeliu (vitiligo),su jom isbuvau 9metus ( kompleksuodavau kaip ir visos, apie deginimosi teko pamirst). Siais metais (kovo men) pradejau gydytis ir tikrai padeda. As kiekviena savaite einu i Puva ir pries tai pasitepu Vitix geliu. Man jos yra ant pilvo, krutines ir pazastyse. Ant pilvo jau baigia susilygint su odos spalva, sunkiausiai gyja pazastyse ir po deginimosi (Puvos) vakare labai persti taip pat ir krutine. Man efektas pradejo matytis po 2 men., ant pilvo atsirado mazi rudi taskeliai ir po truputi pradejo dideti. kazkur apie 20 proceduru ejau i savate du kartus, pradejau nuo 30s ir laikas ilgejo. Man labai idomu nuo ko tos demes atsiranda, kol nepradejau gydytis galvodavau, kad nuo saules ( nes jei pabudavau sauleje  iskart atsirasdavo demele, ant nugaros ar pilvo), bet pasirodo klydau.
Taip kad merginos galit gydytis bet tai jau labai vargina (na ziurint kur dar tos demes) ir tai uztrunka ilgai, as jau gydaus 9 men ir dar tikrai puse metu reiks testi gydyma. Tik nieks neduoda 100%, kad jos neatsinaujins. bet pameginti tikrai verta.
Sekmes gydantis!!!! mirksiukas.gif

O Puva-čia irgi kaip soliariume, kažkokie spinduliai? Kaip viskas vyksta? Sėdi, guli, ar kaip?
Atsakyti