Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų dažai

Na aš jau beveik susigyvenau su ta spalva. Perdažyt neperdažysiu :)). O kai geriau isižiūri, tai visai ir gražu 😀 .Butas pietų pusėj,tai saulė pagyvina kambarius.Susidės baldai,užuolaidos ir bus smagu 😀. Beje vieniems matosi tas mėlynas atspalvis,kitiems ne 😊.
Papildyta:
QUOTE(meme @ 2016 09 19, 15:26)
Laba. Pas mus taip gavosi. Bet tikrai dar ir apšvietimas duoda savo. Dažėme 2 kambarius ta pačia pilka spalva, tai vienam mėlyna labiau išsimuša nei kitam. Bet man netrukdo, tingėčiau dabar perdažinėt  :D  o ir baldų dar nėra, tai gal kai susistatys viskas, dar kitaip atrodys.
Mane tik neramina klausimas kokios spalvos baldus prie tokios spalvos sienų geriau statyt, ar baltus ar medžio spalvos.

Statyčiau medžio spalvos su šviesiai pilka,arba kai kur balta. Vien baltos nedėčiau.
Atsakyti
Gal kas galetu parekomenduoti konkrecius dazus ir spalvos koda, domina sviesiai pilka 4u.gif
Vyras nelabai nori pilkos, as nenoriu gelsvos, tai tikiuosi liksim prie pilkos biggrin.gif
Gaila neturiu pazistamu su pilksvu butu, labai idomu butu realiai pamatyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2016 09 22, 14:53)
Gal kas galetu parekomenduoti konkrecius dazus ir spalvos koda, domina sviesiai pilka 4u.gif
Vyras nelabai nori pilkos, as nenoriu gelsvos, tai tikiuosi liksim prie pilkos biggrin.gif
Gaila neturiu pazistamu su pilksvu butu, labai idomu butu realiai pamatyti ax.gif

Kompromisas:
NCS S1002-Y horizontaliai padažyta lauko šviesoj bus gelsva, ant sienų, pilkšva šilta.
kai išsinešu pavyzdį kur į lauką, na niekaip negaliu patikėti, kad ta pati spalva
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 09 22, 14:56)
Kompromisas:
NCS S1002-Y horizontaliai padažyta lauko šviesoj bus gelsva, ant sienų, pilkšva šilta.
kai išsinešu pavyzdį kur į lauką, na niekaip negaliu patikėti, kad ta pati spalva

Labai idomu, gal turite paletes nuoroda? Google meta kelis skirtingus sios spalvos kodo vaizdus..
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2016 09 22, 15:26)
Labai idomu, gal turite paletes nuoroda? Google meta kelis skirtingus sios spalvos kodo vaizdus..

nusiunčiau až, ir čia http://ncscolour.com...to-a-new-level/
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 09 22, 14:37)

4u.gif as taip pat labai noreciau gauti, labai reiketu blush2.gif o tai jau 2 kartus pirkau pabandymui, primarginau sienas, o vaizdas labai nekoks unsure.gif viena pilka gavosi tokia arctic zydra, tada nusipirkau pilksvai balta, tai man net i zalia panasu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2016 09 22, 16:52)
4u.gif  as taip pat labai noreciau gauti, labai reiketu  blush2.gif  o tai jau 2 kartus pirkau pabandymui, primarginau sienas, o vaizdas labai nekoks  unsure.gif  viena pilka gavosi tokia arctic zydra, tada nusipirkau pilksvai balta, tai man net i zalia panasu  unsure.gif

B'ena, nuorodos lango apacioj yra spalvu trikampis ir langelis, kur galima susivesti spavos koda. Trikampyje yra visos giminingos spalvos, galima pasidairyti i aplinkines. persokti i kita trikampi, kur prideta kazkokio atspalvio.
Pvz S1005-Y20R reiskia kad yra 05 proc. geltonos (Y) ir 20 proc. raudonos R, 10 - tamsumas. Ten gal ir ne procentai bet santykis, ne tiek svarbu.
Mano sienos S1002-Y, kas reiskia, kad nera jokiu atspalviu, isskyrus geltona vos vos.
Panos kitose temose gyre S0502-Y pieno balta.

Tiketis, kad interjeru nuotraukose ar paletej kompe suzinosit, kaip atrodys pas Jus, neverta, nes net grindu spalva itakoja, kaip atrodys sienos. Tik madaug pasiziureti galima.

Pagal NCS koda beveik visu firmu dazus maiso. O pasibandymui galima ir kartono gabalus dazyti, nebutinai sienas. Praeita savaite senukuose dar buvo akcijos dazams, gal tebera. Litras pigiausiu apie 3,5 eur. susimaisot kelis issirinktus ir tikrinat namie 4u.gif
Sienoms Tikkurila, Flugger normalus dazai. Nors pas mane Diessner (senukuose nera).

Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 09 23, 08:47)
B'ena, nuorodos  lango apacioj yra spalvu trikampis ir langelis, kur galima susivesti spavos koda. Trikampyje yra visos giminingos spalvos, galima pasidairyti i aplinkines. persokti i kita trikampi, kur prideta kazkokio atspalvio.
Pvz S1005-Y20R reiskia kad yra 05 proc. geltonos (Y) ir 20 proc. raudonos R, 10 - tamsumas. Ten gal ir ne procentai bet santykis, ne tiek svarbu.
Mano sienos S1002-Y, kas reiskia, kad nera jokiu atspalviu, isskyrus geltona vos vos.
Panos kitose temose gyre S0502-Y pieno balta.

Tiketis, kad interjeru nuotraukose ar paletej kompe suzinosit, kaip atrodys pas Jus, neverta, nes net grindu spalva itakoja, kaip atrodys sienos. Tik madaug pasiziureti galima.

Pagal NCS koda beveik visu firmu dazus maiso. O pasibandymui galima ir kartono gabalus dazyti, nebutinai sienas. Praeita savaite senukuose dar buvo akcijos dazams, gal tebera. Litras pigiausiu apie 3,5 eur. susimaisot kelis issirinktus ir tikrinat namie 4u.gif
Sienoms Tikkurila, Flugger normalus dazai. Nors pas mane Diessner (senukuose nera).

4u.gif radau, ačiū 4u.gif bandysiuosi dar, nes norėčiau šiltos labai šviesiai pilkos spalvos. Vyras pasirinko profesionalius Sadolin, tenka rinktis iš to, ką jie siūlo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2016 09 23, 12:05)
4u.gif  radau, ačiū  4u.gif  bandysiuosi dar, nes norėčiau šiltos labai šviesiai pilkos spalvos. Vyras pasirinko profesionalius Sadolin, tenka rinktis iš to, ką jie siūlo  unsure.gif

Sadolin atrodo irgi maišo pagal ncs. O jei ne tai dar vienas pasižaidimas:

Googlej rašot encycolorpedia ncs s1002-y (ar belekokią Jums žinomą spalvą)

Atsidaro http://encycolorpedia.com/f5e7d3

Apačioj duoda krūvą atitikmenų įvairių firmų dažų . atkreipkit dėmesį į nuokrypį - kuo arčiau nulio, tuo panašesnė spalva
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 23 rugsėjo 2016 - 11:20
QUOTE(kolmneli @ 2016 09 19, 19:27)
Na aš jau beveik susigyvenau su ta spalva. Perdažyt neperdažysiu smile.gif). O kai geriau isižiūri, tai visai ir gražu 😀 .Butas pietų pusėj,tai saulė pagyvina kambarius.Susidės baldai,užuolaidos ir bus smagu 😀. Beje vieniems matosi tas mėlynas atspalvis,kitiems ne 😊.
Papildyta:
Statyčiau medžio spalvos su šviesiai pilka,arba kai kur balta. Vien baltos nedėčiau.

tai va kad zmones atspalvius mato skiringai, ypac vyrai nemato nieko biggrin.gif
Atsakyti
Seno buto senoje vonioje artimiausią penkmetį nėra galimybės daryti kapitalinio remonto, bet kosmetinio labai norisi. Mano namai paskutiniame žurnale perskaičiau, kad pora, nusipirkusi butą, perdažė virtuvės plyteles, kad būtų kita spalva. Pagalvojau, kad toks trumpalaikis sprendimas tiktų ir voniai. Gal patartumėte, kokius dažus rinktis?
Atsakyti
Jeigu jau kabinėjatės prie dažų tonų smulkmeniškai, tai patarimas pasimaišyti pigiausių dažų pavyzdžius tikrai nelabai tikes. Nes skirtingu gamintoju skirtingu klasių, bei bazių dažai skirtingai nusitonuoja, jei jau taip smulkmeniškai žiūrint. Dar bute dar bute gal ir +- minus jei nežinosi neatskirsi. Bet ant fasado buna nemažai bajeriu. taip pat kartono gabalėlis irgi neišeitis, nebent būtų tokiu pačiu glaistu nuglaistytas, nes pagrindo spalva irgi gali jus apgauti.

Aišku čia jeigu jau tikrai turit igudusią ir jautria akį :-)
Atsakyti