Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų dažai

renkamės dažus ir visai susisuko galva...
Ties konkretesne firma nematau reikalo apsistoti, bet... niekaip nesuprantu kur rasti etiketėje atsparumą plovimui (vienur minima klasė, kitur pažymėta tik kad plaunami ar sausai valomi)... ir mane labai domina garų pralaidumas. Žinau kad atsparumas drėgmei ir pralaidumas garams ne tas pats, bet kažkaip nei ant vienų pakuočių nerandu apie tai.
Va Novel dažai mini kad projekt 20 ir projekt 25 atitinka 1klasę, t.y. 10000plovimo ciklų... na butui gal ir nereikia... vadinasi užtektų ir 2-tros - 5000ciklų?

būčiau dėkinga jei kas apšviestų
Atsakyti
Mes pasirinkom swerwin - williams. ax.gif
Atsakyti
Kas nors paaiskinkite, kaip issirinkti sienu spalva, nes paprastai gaunasi tamsesne nei paleteje g.gif g.gif ?
Atsakyti
jau gailiuosi, kad nusprendem dazyti ryskia spalva koridoriu schmoll.gif issirinkom spalva is paletes (silta, oranzine), o isejo raudona, kraujo spalva blink.gif dar viliuosi, kad kai susides apsvietimas normalus, spalva 'suoranzes'..nes dabar neismanau kaip ja 'nugesinti'.. gal padetu sviesios grindys? Sviesus baldai?
Atsakyti
Kuo mažesnis pavyzdėlio plotas tuo mažiau ryški atrodo spalva. Ne tamsesnė, o ryškesnė. Tamsi spalva priešingai tamsesnė atrodo, bet čia aš kalbu apie tamses spalvas, kur jau prie juodos artėja.
Raudona spalva sienų išvis nepatartina dažyti. O oranžinė jei nusidažė raudonai arba rinkotės iš kitos (ne dažų gamintojo) paletės ir kažkaip pigmentai neatitiko... arba parduotuvės apšvietimas kažkoks specifinis buvo... nes įsivaizduoju kad net pats ryškiausias oranžinės variantas vis vien lieka oranžinis... g.gif
Nuslopinti spalvą galima nudažius geltonais dryžiais blush2.gif aš taip taisiau padėtį kai man gavosi per geltona žalia spalva.
Atsakyti
Mes issirinkom Tikkurila Joker dazus. Ekologiski, matiniai su silku. Labai patiko, kad beveik bekvapiai, graziai, tolygiai pasidenge thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2013 02 07, 15:39)
jau gailiuosi, kad nusprendem dazyti ryskia spalva koridoriu  schmoll.gif  issirinkom spalva is paletes (silta, oranzine), o isejo raudona, kraujo spalva  blink.gif  dar viliuosi, kad kai susides apsvietimas normalus, spalva 'suoranzes'..nes dabar neismanau kaip ja 'nugesinti'.. gal padetu sviesios grindys? Sviesus baldai?

O kaip jus rinkotės dažus? Mes išleidom apie 250-300Lt., kol spalvą gavom tokią kokios norėjom. Išsirenkam iš paletės vos ne šviesiausią spalvą, nusivežam namo, nudažom plotelį - tamsu doh.gif vėl pas dažų pardavėją, šviesinkit. Tai vienoj firmoj pradėjo baltas dažais skiesti, nes vis per tamsi spalva gaudavosi. Lyg ir gavom ko norėjom, dažytojai sako, negerai baltais dažais skiesti, reikia, kad pigmentą mažintų. Nuėjom pas kitus, sakom va spalva, mums reikia tokios. Nuskanuoja, pagamina, nusivežam namo, visai kita spalva.. doh.gif Ir vėl pasaka iš naujo..o visa tai pinigėlius kainuoja ax.gif Tai šiaip ne taip gavom, tai ko norėjom.
O iš paletės rinktis, tai nerekomenduočiau. Siūlyčiau nusipirkti mažiausią kiekį ir pasibandyti, kad po to tokių siurprizų nebūtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukaz @ 2013 02 08, 17:24)
Siūlyčiau nusipirkti mažiausią kiekį ir pasibandyti, kad po to tokių siurprizų nebūtų  mirksiukas.gif

Pritariu thumbup.gif mes taip pat pirkome po maza kieki dazu ir bandem, kol radom spalva mirksiukas.gif nes labai daug kas priklauso nuo dazomos vietos apsvietimo. Parduotuveje vienaip, namie visai kitaip atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2013 02 07, 17:39)
jau gailiuosi, kad nusprendem dazyti ryskia spalva koridoriu  schmoll.gif  issirinkom spalva is paletes (silta, oranzine), o isejo raudona, kraujo spalva  blink.gif  dar viliuosi, kad kai susides apsvietimas normalus, spalva 'suoranzes'..nes dabar neismanau kaip ja 'nugesinti'.. gal padetu sviesios grindys? Sviesus baldai?

Gal perdazyt butu paprasciau. Galima pabandyt nugesinti su sviesiom grindym ir baldais, bet....man atrodo per didelis sienu plotas kad pavyktu, nors nezinau kiek jus norite nugesinti ta red ochra. Kitas reikalas jusu vietoj neskubeciau ir perdazyneti, nes su spalva galima susigyventi. Bus bus sviestuvai, grindys, baldai, detales.

Atsakyti
ar esat girdėję apie ESKARO dažus?
ieškau kad būtų kvėpuojantys, neperlabiausiai blizgūs, plaunami kol kas už prieinamą kainą tik šitus randu. Caparol Amphibolin smarkiai per brangu man verysad.gif
Atsakyti
Dazem lietuviskais , pusiau blizgus su silku, plaunami, tai labai gerai nusidaze, o ir kaina ne kosmosas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2013 03 16, 21:16)
Dazem lietuviskais , pusiau blizgus su silku, plaunami, tai labai gerai nusidaze, o ir kaina ne kosmosas smile.gif

Koks jų pavadinimas?
Atsakyti