Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų dažai

Nors šiomis dienomis daug kam turbūt aktualesnis klausimas, kokius dažus kiaušiniams pasirinkti hihihi.gif , aš vargstu su dažų pasirinkimu sienoms doh.gif Perskaičius kelias temas apie dažus, nepalengvėjo, nes labai jau būna skirtingų atsiliepimų apie tos pačios firmos produkciją g.gif Mąstau apie Caparol Alpina Megamax, nes kaina nėra gąsdinanti, tik nelabai randu apie juos atsiliepimų unsure.gif Gal kas neseniai dažėtės ir galite papasakoti kažką apie juos (kaip plaunasi, ar spalvos atitinka paletę ir pan.) ax.gif
O pagal jūsų visų atsiliepimus tai labiausiai linkčiau prie Flugger'io, bet jo kainų dar nežinau ax.gif Reiks nulėkt kurią dieną iki jų parduotuvės ir pasižiūrėt rolleyes.gif
Atsakyti
O kodėl butan vokiški dažai ? O kuom Lietuviški blogi ? Aš vis dėlto siūlyčiau nuvažiot į IGIS dažų saloną kuris yra Vilniuje Ukmergės g, 283B. Gausit profesionalu patarymą
ir tikrai įsirinksi sau dažus ir pagal kaina ir pagal kokibe.To labiau kad jie patys gamina ir patįs parduoda. Turi 19 metų patirti šitoj sritį . Išsamensnia informacija www.igis.lt :hm
Atsakyti
QUOTE(Natality @ 2010 04 03, 11:04)
O kodėl butan vokiški dažai ? O kuom Lietuviški blogi ?

Na nesakiau, kad man būtinai vokiški dažai reikalingi smile.gif Čia daugiau atsitiktinumas tongue.gif O lietuviškų pirkti neįtikinot, nes jokių apčiuopiamų pliusų neišvardinot ax.gif Reiktų konkrečių atsiliepimų, o ne nekonkrečios reklamos ax.gif
Atsakyti
Sveiki, musu namuciai beveik visi isdazyti Pitsburg dazais, kiausinio luksto (seip patys dazai tai geri, dazesi gerai, spalvos gavosi irgi gerai)... tik sienos jau pasiterlioje, pvz yra dryziu nuo atremtos kedes, paskui kur sviesi, beveik balta siena, kaip kokiais metaliukais pabraizyta, noreciau jas pasivalyt, bandziau tiesiog skudureliu dregnu pavalyt bet nieko gero schmoll.gif dazai nenusivalo, bet ir nesvarumai lieka doh.gif gal zino kokia gudrybe sienoms valyti??? na priemones gal kokias ar pan smile.gif gal yra kokios stebuklingos kempineles, skudureliai valikliai ??? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuliaa: 25 balandžio 2010 - 10:48
Gal kas nors rekomenduos ypač atsparius drėgmei ir valymui dažus? g.gif
Turim gabalą sienos šalia vonios, kurią sudėtinga išklijuoti plytelėmis, o vandens akivaizdžiai ji gaus doh.gif Kuo dažyti, kad ir atrodytų gerai ir priežiūra būtų nesudėtinga? g.gif

Sveiki,mes taip pat remontavomes buta ir nezinojome kokius dazus naudoti,reikejo ir voniai ir virtuvei ir kambariui.Labai gerai patare imoneje Vykelida Kaune thumbup.gif .Paaiskino kaip reikia dazyti,dave labai naudingu patarimu,jie prekiauja dazais ir ne tik,bet mums reikejo kol kas tik dazu ,tai placiau nesidomejome....Tikrai nenuvyle ju dazai ir visai nebrangus(tik gaila pavadinimo nepamenu,ismetem bankes..)tikrai patarciau pasidometi,pades a\psisprestiMes likome labai patenkinti thumbup.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif ,
matau temutė pritilus,bet manau dažymai dabar tik atgyja smile.gif
Noriu patarimo kurie geresni dažai sienoms visi būtų 20nr,:vivacolor,caparol,top color ir sadolin(bindo)? man kažkodėl parduotuvėje sakė jog 7 ir 20 nr. nelabai kaina skiriasi,tik 2lt.ir tipo valymui nelabai įtakos turi numeriuko didumas? tai manau jog vaikų kambariuose geriau tada imti 20nr.?

dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PATAPSA @ 2010 05 06, 20:04)
sveiki 4u.gif ,
Noriu patarimo kurie geresni dažai sienoms visi būtų 20nr,:vivacolor,caparol,top color ir sadolin(bindo)? man kažkodėl parduotuvėje sakė jog 7 ir 20 nr. nelabai kaina skiriasi,tik 2lt.ir tipo valymui nelabai įtakos turi numeriuko didumas? tai manau jog vaikų kambariuose geriau tada imti 20nr.?

dėkui iš anksto 4u.gif

Iš šių brandų rinkčiausi Caparol arba Sadolin.
Kaina stipriai nesiskiria, o blizgumas (iš to sekantis ir atsparumas trynimui) skiriasi.
Jei nėra daugumai lietuvių turimos baimės blizgumui, tai vaikų kambariui 20 tiks. Blizgumo dar gali bijoti meistrai, nes blizgumas labai išduoda blogą paviršiaus paruošimą. Bet valymui jie atsparesni.
Atsakyti
QUOTE(PATAPSA @ 2010 05 06, 20:04)
sveiki 4u.gif ,

dėkui iš anksto 4u.gif

Aš išsirinkau sienom - caparol samtex 7 (mažai blizgūs), o lubom - topcolor professional ultra mat (giliai matiniai).Apdailinkai su topcolor dirbę, rekomendavo kaip gerus iš pigesnių.

Kai rinkausi, perskaičiau visą šitą temą, taip pat kitur internete - informacijos, kuri dažnai dar ir prieštaringa, labai daug. Todėl apsisprendžiau imti "vidutinės klasės", o sprendimą pagreitino ir tuo metu taikytos akcijos - 40 proc. nuolaida caparol dažams senukuose ir 30 proc. nuolaida topcolor dažams santeroje. Kolkas dažai tik nupirkti, dar nedažė, tai nieko pasakyti negaliu. Bet manau nesigailėsiu, arba bent jau galėsiu guostis "kaip už tokią kainą..." smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tevulis @ 2010 05 06, 20:11)
Iš šių brandų rinkčiausi Caparol arba Sadolin.
Kaina stipriai nesiskiria, o blizgumas (iš to sekantis ir atsparumas trynimui) skiriasi.
Jei nėra daugumai lietuvių turimos baimės blizgumui, tai vaikų kambariui 20 tiks. Blizgumo dar gali bijoti meistrai, nes blizgumas labai išduoda blogą paviršiaus paruošimą. Bet valymui jie atsparesni.

Sadolin bindo7 jau esu vienu sluoksniu išdažiusi sūnaus kambarį,specialiai tokį kiekį ėmiau,kad antram sluoksniui galėčiau paderinti spalvą jei netiks...vat ir sumąsčiau,kad gal dėti 20nr. vietoj7,bet jei labai blizga tai gal negražiai žiūrisi? g.gif visi kažkodėl tuos matinius...man dar sakė kažkokie yra šilko efektu ar kaip.. g.gif gal tie gersni?O sakykit valymui kurie labiau atsparesni iš šių mano vardintų,jei būtų 7 nr.? Dėl sienų nuglaistymo tai sakyčiau normaliai,gal kampuose yra lepsusų,bet mano vyras pats ir darė,o jis nemeistras biggrin.gif

QUOTE(pagyvenus @ 2010 05 06, 23:31)
Aš išsirinkau sienom - caparol samtex 7 (mažai blizgūs), o lubom - topcolor professional ultra mat (giliai matiniai).Apdailinkai su topcolor dirbę, rekomendavo kaip gerus iš pigesnių.

Kai rinkausi, perskaičiau visą šitą temą, taip pat kitur internete - informacijos, kuri dažnai dar ir prieštaringa, labai daug. Todėl apsisprendžiau imti "vidutinės klasės", o sprendimą pagreitino ir tuo metu taikytos akcijos - 40 proc. nuolaida caparol dažams senukuose ir 30 proc. nuolaida topcolor dažams santeroje.  Kolkas dažai tik nupirkti, dar nedažė, tai nieko pasakyti negaliu. Bet manau nesigailėsiu, arba bent jau galėsiu guostis "kaip už tokią kainą..."  smile.gif

lubas jau šiandien išdažiau topcolor silk3 manrodos g.gif kažkaip dėl lubų visai nebijau,juk jų tikrai vaikai nenuteps,labiausiai noriu sienas gerai nudažyt,kad galėčiau valyti reikalui esant mirksiukas.gif
mes tą nuolaidą pražiopsojom doh.gif senukuose,paskutinę dieną užmatėm,bet taip greit mes nemokam išsirinkt doh.gif
Papildyta:
Ir dar pamiršau paklausti 4u.gif
Ar visi dažai gaminami su pigmentais yra vandeniu skiedžiami ir vandens pagrindu? g.gif nesuprantama man,visus įrankius parsinešu į vonią ir kuo puikiausiai nusiplaunu su vandeniu blink.gif tai sakykit ar tie dažai yra atsparūs?
Tai tada kuom skiriasi dažai pvz. aliejiniai,alkidiniai,dispersiniai? gal atsparesni,na kad smirda ilgai tai čia žinoma doh.gif ir su vandeniu įrankių neišplausi smile.gif tikieuso supratot ko klausiu 4u.gif
Atsakyti
Na, o aš, nesulaukusi šioj temoj jokių patarimų, ėmiau ir nusipirkau vis dėl to tai, ką planavau ax.gif Sienoms paėmiau Caparol Alpina Megamax 7, o luboms Caparol Alpina Premiumlatex 3 (pirminis planas buvo Megamax 3, bet pagalvojau, kad lubomis nevaikščiosiu ir pasiėmiau šiek tiek pigesnius blush2.gif ). Lubos kaip lubos, komentuoti nelabai yra ką, o sienos kolkas nudažytos tik vieną kartą, bet jau dabar labai džiugina mano akį thumbup.gif Tiesa, spalvą rinkausi ne iš Caparol paletės (neradau patinkančios biggrin.gif), o iš Tikkurilos ax.gif Kokios spalvos norėjau, tokia ir gavosi thumbup.gif

Ar kas nors žinantis galėtų pakomentuoti dažų atsparumo plovimui klases? ax.gif Ar teisingai aš suprantu, kad kuo didesnė klasė, tuo dažai atsparesni plovimui? 1 klasė atspariausia, o pvz., 3 kalsė jau ne tokia atspari? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 05 07, 09:20)
Na, o aš, nesulaukusi šioj temoj jokių patarimų, ėmiau ir nusipirkau vis dėl to tai, ką planavau ax.gif Sienoms paėmiau Caparol Alpina Megamax 7, o luboms Caparol Alpina Premiumlatex 3 (pirminis planas buvo Megamax 3, bet pagalvojau, kad lubomis nevaikščiosiu ir pasiėmiau šiek tiek pigesnius blush2.gif ). Lubos kaip lubos, komentuoti nelabai yra ką, o sienos kolkas nudažytos tik vieną kartą, bet jau dabar labai džiugina mano akį thumbup.gif Tiesa, spalvą rinkausi ne iš Caparol paletės (neradau patinkančios biggrin.gif), o iš Tikkurilos ax.gif Kokios spalvos norėjau, tokia ir gavosi thumbup.gif

Ar kas nors žinantis galėtų pakomentuoti dažų atsparumo plovimui klases? ax.gif Ar teisingai aš suprantu, kad kuo didesnė klasė, tuo dažai atsparesni plovimui? 1 klasė atspariausia, o pvz., 3 kalsė jau ne tokia atspari? blush2.gif

aš iš Tikurilos paletės žiūrinėjausi,bet man ten kažkaip su atspalviai,atrodo daug,bet kai reikia išsirinkti tai nebėr iš ko biggrin.gif Kokią spalvytę išsirinkot? vaikų kambariuose spalvą kaip išsirinkau,bet vat laiptinėj prie laiptų tai nžn kokią rinktis g.gif bijau,kad nepašviesinčiau tai greit nusiteps,vaikai lipdami laiptais taip ir brauks per sieną...o tamsinti irgi nesinori labai visgi šiaurinė pusė,saulės perdaug nėra,gal kam buvo panaši situacija,patarkit 4u.gif

na nesu specė,bet šitą man paaiškino parduotuvėj,kuo didesnis numeriukas tuo atsparesni dažai plovimui,1- žemiausia klasė,visiškai neatsparūs,o 20 atspariausia,nors ar yra didesnių nr. nebežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(PATAPSA @ 2010 05 07, 10:18)
aš iš Tikurilos paletės žiūrinėjausi,bet man ten kažkaip su atspalviai,atrodo daug,bet kai reikia išsirinkti tai nebėr iš ko biggrin.gif Kokią spalvytę išsirinkot? vaikų kambariuose spalvą kaip išsirinkau,bet vat laiptinėj prie laiptų tai nžn kokią rinktis g.gif bijau,kad nepašviesinčiau tai greit nusiteps,vaikai lipdami laiptais taip ir brauks per sieną...o tamsinti irgi nesinori labai visgi šiaurinė pusė,saulės perdaug nėra,gal kam buvo panaši situacija,patarkit 4u.gif

na nesu specė,bet šitą man paaiškino parduotuvėj,kuo didesnis numeriukas tuo atsparesni dažai plovimui,1- žemiausia klasė,visiškai neatsparūs,o 20 atspariausia,nors ar yra didesnių nr. nebežinau g.gif

Na taip, atspalvių ten blink.gif Bet aš labai greit išsirinkau ax.gif Liaudiškai tariant, pas mane dramblio kaulo spalva biggrin.gif Bent jau aš taip vadinu lotuliukas.gif Tokia šviesi, švelni gelsva (numerio dabar tiksliai nepamenu, lyg F398 mastau.gif ). Trupučiuką pergyvenu, kad greit teptis tokia gali, bet grožis reikalauja aukų biggrin.gif Man labai graži spalva wub.gif

Ir aš ne specė, bet įtariu, kad ne apie tuos pačius dalykus kalbam biggrin.gif Man atrodo, kad šitie skaičiai nuo 1 iki 20 visų pirma reiškia blizgumo laispnį ax.gif Aišku, logiška, kad kuo labiau blizga, tuo geriau valomi, nes pavalius visiškai matinius, gali tos vietos pradėt blizgėt mastau.gif Bet aš klausiau apie atsparumo klases pagal DIN EN 13 300 standartus ax.gif Tų klasių nedaug visai, gal kokios 6 mastau.gif Googlinu, bet nerandu lietuviškų aprašymų niekur, ką kiekviena klasė reiškia schmoll.gif Pagal prie įvairių dažų randamus aprašymus pasidariau sau išvadas, kad lyg ir 1 klasė atspariausia g.gif Kiek teisybės mano išvadose, neaišku lotuliukas.gif
Atsakyti