manau, jog tai priklauso nuo kiekvienos seimos gyenimo stiliaus. mes gyvename Vilniuje, taciau as kilusi is pajurio, todel be juros neisivaizduoju ne vienos vasaros. Musu mazyliui vos suejo men., pasikonsultavom su gydytoja, gavom leidima ir isdumem savaitei prie juros, viskas buvo nuostabu. veliau liepos menesi teko buti sostineje per tokius karscius, tai nuo sesiu ryto i buta iskrisdavo sirses, vyras uzdarydavo langus pries iseidamas i darba, taip ir sededavom mes su mazyliu perkaite namie, jeigu iseidavau pasivaikscioti i miskeli, baisi tvankuma, vaikas, kad ir su bodziu visas sukaisdavo... man tos dienos virto kancia...didmiescio ir pajurio oro net nereikia lyginti, juros vejelis neleidzia vaikui sukaisti, o dar plius ir mamyte geriau jauciasi, vaikas tai jaucia...galima ir nesedeti papludimyje, net pasivaiksciojimai teikia malonuma prie juros:)))
del sirsiu, tai kaip jau minejau vilniuje prie musu namu ju buvo nesuskaiciuojama galybe, manyciau yra tinkleliai apsaugantys nuo vabzdziu, ir nera net kalbos apie tevu neatsakinguma... visos mamytes rupinasi savo mazyliais kaip imanydamos, todel jokiu budu negalima teisti uz tai, ko ne visada gali isvengti.... zmones istiko didelis skausmas... uzuojauta...
as ir manau kad ne nuo to priklauso pirmas ar ne pirmas vaikas, as su savo pirmagime dukryte, kai jei buvo 1.5 men, buvome dvi dienas prie juros, ir nieko as nebijojau
ir kietas lopsys, ir tinklelis nuo uodu
tai aisku nereikia sedeti papludimy visa diena kad tam leliui butu blogai
manau, kad tos mamos, kurios pasisako pries tokia kelione, paprasciausiai neturi galimybiu visu, kad maksimaliai butu apsaugoti ir gerai jaustusi ju mazyliai
p.s. nuvaziuos kai bus didesni

manau, kad tos mamos, kurios pasisako pries tokia kelione, paprasciausiai neturi galimybiu visu, kad maksimaliai butu apsaugoti ir gerai jaustusi ju mazyliai

QUOTE(--zuika-- @ 2008 08 20, 18:22)
as ir manau kad ne nuo to priklauso pirmas ar ne pirmas vaikas, as su savo pirmagime dukryte, kai jei buvo 1.5 men, buvome dvi dienas prie juros, ir nieko as nebijojau
ir kietas lopsys, ir tinklelis nuo uodu

na jau laba diena, neturi galimybiu!
tai ka gi. vat mes ir nuvaziavome su savo maze prie juros, o jai jau 7men. tai jei reiktu dar karta vaziuoti, tikrai nevaziuociau. ten ne poilsis, o tikras darbas. vyrai yra vyrai, jie tikrai nesukraus visu reikiamu daiktu, todel siuo klausimu turi pasirupinti zmona. taigi, pirmas darbas - susikrauti daiktus. nuvaziavus - issikrauti, kad nereiktu spintos versti aukstyn kojom, ieskant vieno ar kito daikto. ejimas prie juros - velgi daiktu susidejimas, vaikui valgio paruosimas (nes mes eidavome tokiu laiku, kad reikdavo mazei duoti darzoviu tyreles), o prie juros pabuni max 2h, ir ten turi vaika pamaitint (tai jau vyras darydavo), uzmigdyti (vel mamos darbas, nes reikia vaikui kruties). o jei blogas oras, nejau sedesi namie, tai ir eini, eini, eini. jau kokia 19h vos kojas pavelki. as grizau namo, tai man cia poilsis. ko reiki, viskas po ranka. ir vaiko visi daiktai. o prie juros vaikui daug daugiau demesio reikia skirti.
na man tai tikrai toks "poilsis netiko". beje, ir vaiko net pagailo kelioneje. i prieki vaziavom, tai beveik dvi valandas ji miegojo, bet toje keduteje jai taip nepatogu turejo buti - visa susikuprinusi. net po viena galvytes puse megztuka jos padejau, kad galvytei butu patogu.
Mielosios mamos, o kas sake, kad vaika auginti yra lengva?
jei jau nusprendete tapti motinomis tai ir nera ko skustis
as taipogi daugiau pavargau nei pailsejau, taciau nematau ko cia skustis
nu tai jei kas negerai ar nenorit tai ir nevaziuokit

jei jau nusprendete tapti motinomis tai ir nera ko skustis

as taipogi daugiau pavargau nei pailsejau, taciau nematau ko cia skustis

nu tai jei kas negerai ar nenorit tai ir nevaziuokit

O mes praeitą savaitę buvome prie jūros su 3 metų ir 1,5 mėnesių vaikiukais. Aš
labai pailsėjau, nes nereikėjo gaminti valgyti (tik pusrytėlius ir kartais vakarienę),
daug padėjo vyras, nes namuose ištisai kuo nors užimtas, o čia visada šalia, be to,
nereikėjo tvarkyti kambarių.
O dėl širšių, tai yra apsaugos nuo vabzdžių. Automobilyje mūsų mažiausioji
miegojo kietame lopšyje, kuris tvirtinasi automobilyje, o kūdikis prisegamas
saugos diržais. Gyvename Vilniuje, bet kelionė neprailgo.
Manau, kad viskas priklauso nuo žmogaus charakterio. Kas vienam atrodys sunku, kitas dar įžiūrės privalumų. Kai buvau dar nėščia ir paklausiau apie kažkokų vaistų poveikį busimam kūdikiui, tai ji atsakė, kad kūdikėliui ne taip paprasta pakenkti ir kad mes vaikiukams turime padėti augti, o ne eiti iš proto dėl kiekvieno nieko ir įsivaizduoti, kad jie be galo pažeidžimi.
Prie jūros sutikau draugę su 2,5 metukų dukrele ir kai porą popiečių praleidome drauge, tai ji pasakė, kad turbūt su kūdikiu dar lengviau. Nes mūsų nenuoramos tik žiūrėk jau kažkur nulėkė, tai traukinukai - tik spėk sekti. O mažiukė miega sau ramiai, atsibunda, pavalgo ir vėl į sapnų karalystę.
Tad nebijokite ir drąsisi keliaukite.
labai pailsėjau, nes nereikėjo gaminti valgyti (tik pusrytėlius ir kartais vakarienę),
daug padėjo vyras, nes namuose ištisai kuo nors užimtas, o čia visada šalia, be to,
nereikėjo tvarkyti kambarių.
O dėl širšių, tai yra apsaugos nuo vabzdžių. Automobilyje mūsų mažiausioji
miegojo kietame lopšyje, kuris tvirtinasi automobilyje, o kūdikis prisegamas
saugos diržais. Gyvename Vilniuje, bet kelionė neprailgo.
Manau, kad viskas priklauso nuo žmogaus charakterio. Kas vienam atrodys sunku, kitas dar įžiūrės privalumų. Kai buvau dar nėščia ir paklausiau apie kažkokų vaistų poveikį busimam kūdikiui, tai ji atsakė, kad kūdikėliui ne taip paprasta pakenkti ir kad mes vaikiukams turime padėti augti, o ne eiti iš proto dėl kiekvieno nieko ir įsivaizduoti, kad jie be galo pažeidžimi.
Prie jūros sutikau draugę su 2,5 metukų dukrele ir kai porą popiečių praleidome drauge, tai ji pasakė, kad turbūt su kūdikiu dar lengviau. Nes mūsų nenuoramos tik žiūrėk jau kažkur nulėkė, tai traukinukai - tik spėk sekti. O mažiukė miega sau ramiai, atsibunda, pavalgo ir vėl į sapnų karalystę.
Tad nebijokite ir drąsisi keliaukite.
as taip pat esu uz kelione su vaiku, jei tik ta kelione ne i dziungles... juk palangoj ar nidoj taip pat galima isigyti visko, ko gali prireikti kudikiui, bet kuriuo paros metu galima gauti gydytoju pagalba
aisku, bet kuriuo atveju reikia viska gerai apgalvoti, as pati nevaziuociau prie juros vasara, nors beveik klaipedoj gyvenam, tai jura matem geguzes pradzioj ir vel pamatysim rugseji, bet jei kazkam karstis ir minios zmoniu nesukelia diskomforto- smagiu atostogu

o as esu visom keturiom uz kelione kad ir su tokiu mazium (na aisku da nuo maziaus priklauso)
mes irgi net savaite praleidom Sventojoj kai mazei nebuvo net 2 menesiuku, tiesa ten ir sulaukem tu 2 menesiuku
ir kiekviena diena keliavom i papludimi pasedet keletui valandeliu. tiesa as turejau nusipirkus tokia pusine palapine, kuri labai praverte mums papludimy, apsaugojo mus ir nuo saules ir nuo vejuko

As ruosiuosi vaziuot, mano mazei nera 2 men., ji pas mane rami, valgo MP, tai galiu nors ir visa diena but prie juros, jei nesalta. Daiktu daug nereikia, rubai ir pampiai, vezimai siais laikais kruti, susideda, tai kokios bedos? Apsaugas nuo vabzdziu irgi turim
manau, kad pati mama jaucia ar gali vaziuoti ar ne
mes su 5men i Turkija vaziavom, o 7 as atostogavau prie juros.sakyciau kuo anksciau kazkur vaziupoti, tuo lengviau, o dar jei pati maitinate
nes mano bicas pradejo anksti ropoti, sliauzeioti, tai prie juros sunkoka buvo nulaikyti
bet sunkumas priklauso nuo pacios mamos-juk vbienaI LAAABAI sunku auginti vaika, o kita nesiskundzia

mes su 5men i Turkija vaziavom, o 7 as atostogavau prie juros.sakyciau kuo anksciau kazkur vaziupoti, tuo lengviau, o dar jei pati maitinate

nes mano bicas pradejo anksti ropoti, sliauzeioti, tai prie juros sunkoka buvo nulaikyti

bet sunkumas priklauso nuo pacios mamos-juk vbienaI LAAABAI sunku auginti vaika, o kita nesiskundzia

QUOTE(rentre @ 2008 08 26, 19:45)

Butent. Visom skirtingai. as pvz su vaiku ilsiuosi, ji pasibara nebent jei ko nori, o as jai ta duodu ir ramu