Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 16:43)
matau, kad mes skirtingai suvokiam abejinguma.
papasakotu atveju, vaikas pasielge netinkamai, nesaugiai - ir as tikrai buciau i tai sureagavusi: parodyciau sunui, kaip tinkamai elgtis su irankiais.
nori pasakyti, kad tai etiska ir priimtina?

Aš tik noriu dar kartą priminti, kad mūsų vaikai pamėgdžioja mus. Ką jie mato savo šeimoje, ką jie mato aplinkui, viską dedasi į savo galveles ir ...pats tobuliausias jūsų kūdikėlis gali kada nors taaaippp pasielgti, kad nepatikėsit...Todėl aš linkus atlaidžiai žiūrėti į kitų tėvų vaikų elgesį...Juk smerkdamos mes nieko nepakeisim...

Duosiu paprastą pvz: mokykloje susimušė du pradinukai berniukai. Vienas iš jų priklauso tokiai šeimai, apie kurias kalbama tik smerkiamai. Kas paprastai vyksta tokiais atvejais? Kviečiami abiejų vaikų tėvai ir prasideda tampymasis. Mano minėtu atveju to nebuvo. Tėvas, kuris man pats ir papasakojo šią istoriją, nusivežė abu berniukus į kavinę, nupirko po picą, jie visi trys pavalgė ir vyriškai pasišnekėjo. Nereikėjo nei mokytojos, nei pavaduotojos, nei mokyklos psichologės... Berniukai susitaikė ir vėliau gražiai bendravo.

Siūlyčiau jums sugalvoti, kaip išties turėjo pasielgti čia taip pasipiktinusios mergaitės mama toje plaktuko istorijoje, kad abu vaikai būtų iš visos šios istorijos pasimokę. Nes dabar klausimas buvo sprendžiamas standartiškai: eita skųstis mamai.
Atsakyti
Siūlyčiau jums sugalvoti, kaip išties turėjo pasielgti čia taip pasipiktinusios mergaitės mama toje plaktuko istorijoje, kad abu vaikai būtų iš visos šios istorijos pasimokę. Nes dabar klausimas buvo sprendžiamas standartiškai: eita skųstis mamai.
[/quote]

Taigi ne skustis ,o tik pasakiau ,kad paziuretu kas dedasi , be to tas vaikas jau buvo susizeides su malkom pjaustyti skirta masina , vos neliko be pirstu . As nebuvau pasipiktinusi ,as buvau issigandusi ,bijojau ne tik del savo mergaites ,bet ir del to berniuko smile.gif nesu as tokia gi ziezula biggrin.gif ir vaikai mano neauga siltnamio salygom 4u.gif

Dar man iskilo klausimas,o ko mano vaikas turejo pasimokyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambuziuke: 02 birželio 2010 - 17:08
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 17:55)

jau rasiau - pasakyciau vaikui, kad plaktuku galima suzeisti zmogu, todel juo mosuoti i zmones negalima. o vinis kalti - plaktukas puikiai tinka smile.gif

stebedama savo vaikus matau, kaip jie kartais nederamai elgiasi is nezinojimo. uztenka pasakyti, parodyti, kas ir kaip - ir viskas susitvarko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 birželio 2010 - 17:05
QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 17:03)
stebedama savo vaikus matau, kaip jie kartais nederamai elgiasi is nezinojimo. uztenka pasakyti, parodyti, kas ir kaip - ir viskas susitvarko.

Va būtent.
Aš manau, kad reikėtų pasikalbėti su abiem vaikais, o ne pirkti plastikinius žaislus. Apie berniuko elgesį su mama pasikalbėčiau berniukui negirdint ir jau atslūgus visoms emocijoms.
Apie ką kalbėti su mergaite? Apie degtukus, vaistus, žirkles, plaktukus ir t.t. Tai yra tinkama proga. Ir jokiu būdu nekartojant- oi, koks blogas berniukas...Berniuko elgesys blogas, o ne vaikas...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 18:15)
Va būtent.
Aš manau, kad reikėtų pasikalbėti su abiem vaikais, o ne pirkti plastikinius žaislus.  Apie berniuko elgesį su mama pasikalbėčiau berniukui negirdint ir jau atslūgus visoms emocijoms.
Apie ką kalbėti su mergaite? Apie degtukus, vaistus, žirkles, plaktukus ir t.t. Tai yra tinkama proga. Ir jokiu būdu nekartojant- oi, koks blogas berniukas...Berniuko elgesys blogas, o ne vaikas...

Nelabai supratau ,kodel jus nusprendete ,kad as nekalbu apie tai su dukra? Ji puikiai zino tuos dalykus ,ji mezga ,siuva su mociute lelem rubus , bet naudoja priemones tinkamai . O del zirkliu pamoka turejo gera ,nes budama 3 metu nusikirpo plaukus madam biggrin.gif , buvo gera pamoka kai visos puosesi sagiukais ,kaspiniukais , o ji vaiksciojo berniukiska sukuosena doh.gif , berniuko mamai sakiau jam negirdint ,dar tiek turiu protelio .kad nezeminti vaiko kitu akyse ir jokiais budais nepersu dukrai kad jis blogas ,o tu nuostabi . Tik apribojau ju bendravima ,kol jis yra ,as stebiu is tolo laikas nuo laiko , be to dukra pati netryksta dziaugsmu bendraudama su juo . As tik neiszvelgiu cia savo vaiko kaltes ,kad man reiktu abiem kazka aiskinti . Jei butu susipese abu ,tada taip sutinku , pokalbis su abiem
Atsakyti
QUOTE(bambuziuke @ 2010 06 02, 18:26)
buvo gera pamoka kai visos puosesi sagiukais ,kaspiniukais , o ji vaiksciojo berniukiska sukuosena    doh.gif ,

ir ka gi treju metu mergaite is to ismoko? g.gif

Tik apribojau ju bendravima ,kol jis yra ,as stebiu is tolo laikas nuo laiko , be to dukra pati netryksta dziaugsmu bendraudama su juo .

ka reiskia "apribojau bendravima"?
kaip penkiu metu mergaite gali tryksti dziaugsmu bendraudama su berniuku, apie kuri jos mama labai nekokios nuomones?

As tik neiszvelgiu cia savo vaiko kaltes ,kad man reiktu abiem kazka aiskinti . Jei butu susipese abu ,tada taip sutinku , pokalbis su abiem

prie ko cia kalte doh.gif
ABIEMS vaikams tai butu buvusi puiki proga draugiskai ir saugiai sukalti tas vinis ir pagaminti gamini, kurio jie norejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 17:32)

ABIEMS vaikams tai butu buvusi puiki proga draugiskai ir saugiai sukalti tas vinis ir pagaminti gamini, kurio jie norejo  doh.gif

O ir abiems mamoms tai buvo gera proga prisiminti savo vaikystės išdaigas ir susidraugauti...

Na kodėl kai kurios mamos mano, kad jos vaikas tobulas, o kitų- tai jau blogi ir kas iš jų išaugs???
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 06 02, 18:32)
ir ka gi treju metu mergaite is to ismoko?  g.gif
ka reiskia "apribojau bendravima"?
kaip penkiu metu mergaite gali tryksti dziaugsmu bendraudama su berniuku, apie kuri jos mama labai nekokios nuomones?
prie ko cia kalte  doh.gif
ABIEMS vaikams tai butu buvusi puiki proga draugiskai ir saugiai sukalti tas vinis ir pagaminti gamini, kurio jie norejo  doh.gif

Norejo berniukas gaminio ,manoji geles laiste mirksiukas.gif , jos tie darbeliai netraukia ,jai labiau geles ,siulai ,piesimas ir t.t . Beja mama nelabai dziaugiasi jei kas kisasi i jos auklejima , taigi .... tebunie jos valia . Ateitis parodys smile.gif ,o gal isaugs vaikas supras klaidas ir bus puikus zmogus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bambuziuke @ 2010 06 02, 17:37)
Norejo berniukas gaminio ,manoji geles laiste    mirksiukas.gif , jos tie darbeliai netraukia ,jai labiau geles ,siulai ,piesimas ir t.t . Beja mama nelabai dziaugiasi jei kas kisasi i jos auklejima , taigi .... tebunie jos valia . Ateitis parodys smile.gif ,o gal isaugs vaikas supras klaidas ir bus puikus zmogus    thumbup.gif

Bet juk ir tau dabar labai nepatinka, kai mes kritikuojam tavo auklėjimą mirksiukas.gif Kuriai mamai patinka? Į dūšią gi neįlįsi ir nepažiūrėsi, kas ten yra...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 18:38)
Bet juk ir tau dabar labai nepatinka, kai mes kritikuojam tavo auklėjimą  mirksiukas.gif  Kuriai mamai patinka? Į dūšią gi neįlįsi ir nepažiūrėsi, kas ten yra...

As gi sakiau ,kad kiekvieno nuomone yra gerbtina , ir kritika yra labai geras dalykas , tiesiog patikslinu kaikurias detales ir tiek smile.gif as gi irgi nesu tobula mama ,darau ir tu klaidu ,bet stengiuosi ju nekartoti . Per neta neimanoma matyti rasancio zmogaus mimika smile.gif kartais atrodo kad regis vat pyksta o is tiesu zmogus sedi ramiu veidu ar net su sypsniu lupose , tie smailikai irgi ne visada perteikia esamas emocijas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bambuziuke @ 2010 06 02, 17:44)
As gi sakiau ,kad kiekvieno nuomone yra gerbtina , ir kritika yra labai geras dalykas , tiesiog patikslinu kaikurias detales ir tiek smile.gif  as gi irgi nesu tobula mama ,darau ir tu klaidu ,bet stengiuosi ju nekartoti . Per neta neimanoma  matyti rasancio zmogaus mimika smile.gif kartais atrodo kad regis vat pyksta o is tiesu zmogus  sedi ramiu veidu ar net su sypsniu lupose , tie smailikai irgi ne visada perteikia esamas emocijas    mirksiukas.gif

Būtent. O tokių "plaktukų" situacijų mes visos esam turėję, todėl geriau yra ramiai pasitarti...
Mano asmeninė nuomonė yra tokia, kad berniukus auginti yra kur kas sunkiau nei mergaites...O jeigu dar vyras tame pakankamai nedalyvauja, tada išvis labai sunku...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 18:46)
Būtent. O tokių "plaktukų" situacijų mes visos esam turėję, todėl geriau yra ramiai pasitarti...
Mano asmeninė nuomonė yra tokia, kad berniukus auginti yra kur kas sunkiau nei mergaites...O jeigu dar vyras tame pakankamai nedalyvauja, tada išvis labai sunku...

Va cia as sutinku 100% thumbup.gif
Atsakyti