Beje,
bausmės nelygu auklėjimas
Didžiausias mūsų priešas yra emocijos. Jos mus priverčia elgtis skubotai ir neapgalvotai, matyti situaciją daug baisesnę, nei ji yra iš tiesų. Išmokime valdyti emocijas ir protas grįš. Agresyvios reakcijos į jums nepatinkančius reiškinius rodo nepasitikėjimą savimi ir norą įrodyti savo ar parodyti kitam vietą jėga. Gyvūnai aiškinasi hierarchiją pagal tai, kuris agresyvesnis ir kuris geriau kaunasi. O mes žmonės? Mums duota kalbos dovana, kuria galime išsiaiškinti.
Susitarkite su savo vaikais dėl pastovių taisyklių, kas galima ir kas ne. Paaiškinkit aiškiai, kodėl tas ar anas yra negalima. Nepažeidinėkit taisyklių patys kartais nusileisdami, nes vaikui bus aišku, kad jus palaužti galima ir tam gali būti pasitelkiami ožiukai ir isterijos, kad būtų lengviau jus palaužti. Išlikite ramūs, nepasiduokite provokacijomis, neįsitraukite į vaikų žaidimą su savomis emocijomis. Jūs esate suaugęs žmogus.
Citatos iš praeitos temos:
QUOTE(Makarska @ 2006 10 04, 09:24)
1. Taip vaikai pešasi. Tačiau tėvų pareiga juos auklėti ir aiškinti, kad ginčus spręsti jėga yra blogai.
2. Manau, kad su vaiku konfliktus turim spręsti be kraštutinių priemonių. Lygiai taip pat kaip kaip tai daroma tarp kultūringų žmonių. Tikriausiai nei vienai nebūtų priimtina, kad vyras tik truputį užvažiuotų per akį už nepavykusią vakarienę, tai kodėl yra norma nesmarkiai mušti vaiką?
Linkiu visoms mamoms geležinės kantrybės su savo mažaisiais neklaužadom. Auklėkim žodžiu, bet ne diržu.
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 05, 10:48)
Koks dar gali ir klausymas kilti:musti vaika ar ne

O jus kai darbe suklystate ar musa jus jusu virsininkas.
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 19, 01:54)
O musa dazniausiai tie tevai kurie ir patys buvo musami,nes ir ju teveliai nesugebejo jus ismokyti tvarkytis su savo pykciu ir emocijomis
Vaikai ne tokie kvaili yra,kad su jais nebutu galima susitarti,tik tevam pritruksta kantrybes,o poto ir teisinasi-juk is meiles.

O kai vyras musa zmona tarkim uz neistikimybe,juk irgi is meiles,kad susiprotetu ka padare,bet tada jau negerai ir policija yra kvieciama,ir baudziamas vyras

,o juk vargselis viska is meiles dare
O juk pati kaip rasei,kad vyresnis jau gali kontroliuoti savo veiksmus ir emocijas-tai padek jam susitvarkyti,tam ir mama esi,prisesk,pasnekek,pabendrauk,jei reikia pas psichologa apsilankykit,jei didesniu bedu yra.
Kažkam reikėjo `autoritetingų` nuomonių:
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2006 11 12, 14:39)
As ir savo vyresniojo neauklejau dirzu

O dabar tuo labiau vaikis jau uz mane aukstesnis juokinga butu

Be to lyg ir nereikejo kaip ir susikalbam. Nu vistiek as pries dirza
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 20, 12:58)
Na jau,tikrai idomu,kodel neturintys vaiku nekompetetingi siuo klausymu.

As kai netyrejau vaiku,tai galvojau taip pat-buvau pries vaiku smurta,ir ta nuomene isliko iki siol,sunui jau 10 metu

ir tikrai vaikas ne is ramiuju daug ko prikretes,na ir kas aiskinu bendrauju,mokau,ir pasirodo galima ir be dirziuko viska isaiskinti,

Mane vaikas gerbia,zinau,kad ir jis savo vaiku nemus.Aisku visko buna,bet gi as esu suaugusi moteris,negi as galiu pakelti ranka pries silpnesni ir dar pries pati brangiausia zmoguti,mano kuna ir krauja.

ir dar visiem irodyneti poto kad gerai darau
QUOTE(Karolytė @ 2008 07 10, 23:19)
Muštis, imtis diržiuko, auklėti diržiuku, skiriasi tik žodžių skambesiu, esmė ta pati, vaikas patikria fizinį skausmą, apsiginti negali, prieštarauti irgi, nes vėl pakartotinai tą smurtą patirs
Mąstymas pas vaiką išjungiamas, įjungiama tik baimė
Parenkami gražesni žodžiai tik tam, kad tėvai, kurie muša vaikus, nesijaustų tokie kalti
Daugiau bus nuobodu skaityt... Siūlau dar atkreipti dėmesį į ragnez postus, kaip turinčios 3 vaikus, jeigu jums reikia patyrusių nuomonės.