". As jiems ypatingos nostalgijos nejauciu, maistines vertes nematau, nebent grybukams...visa kita dazhai ir cukrus
Grybuku, rieshutu ir ezhiuku receptai cia jau buvo, o brashkes ir visciukai visokie gaminami ish parugshtintos cukraus pudros su trupuciu kiaushinio baltymo ir voliojami dazhytam cukruje. Nieko ypatinga, proporciju nezinau, tiesiog padaryt mase, kad lipdytusi
buvau pas ,,smetanską gaspadinę,,moksluos kaip kept grybukus.tai ji atskirai iškepa kotukus,kepures,suklijuoja paskum viską.įdomiausia kad padaro dvynukus-kotukus du arba tis suklijuoja glajum i kruvą,gaunasi tokia šeimyna įspūdingai atrodo
QUOTE(siaudukes @ 2007 04 05, 13:51)
buvau pas ,,smetanską gaspadinę,,moksluos kaip kept grybukus.tai ji atskirai iškepa kotukus,kepures,suklijuoja paskum viską.įdomiausia kad padaro dvynukus-kotukus du arba tis suklijuoja glajum i kruvą,gaunasi tokia šeimyna įspūdingai atrodo
Oi čia kaip fainai tie dvigubi būtų! O iš kokios tešlos ta gaspadinė kepė?
QUOTE(Olaiva @ 2007 04 04, 02:04)
kepiau grybukus pagal cia rasta receptuka.labai skanus tik gal kuri tepliojot kotukus ir galvutes,tai prasysiu patarimo
kotukams 1 kiaushinio baltyma,citrinos sulciu ir 3 shaukshtus cukraus pudros ishplakiau,gerai gavosi,bet niekaip iki galo nesustengo ant kotuku.palietus pirshtu prilipdavo ir kai daziau shokoladu galvas,tai kotai nusimozojo...
va kaip negraziai gavosi
P.S. grybukus dariau po 10 metu pertraukos,tai labai nesijuokit is ju ishvaizdos.bet bent jau labai labai skanus gavosi.iki velyku shitie tikrai nesulauks,noriu dar ishsikepti,nes greitai kepasi,tik kad ilgai mozojasi ir nesigauna numozoti gerai
kotukams 1 kiaushinio baltyma,citrinos sulciu ir 3 shaukshtus cukraus pudros ishplakiau,gerai gavosi,bet niekaip iki galo nesustengo ant kotuku.palietus pirshtu prilipdavo ir kai daziau shokoladu galvas,tai kotai nusimozojo...
va kaip negraziai gavosi
P.S. grybukus dariau po 10 metu pertraukos,tai labai nesijuokit is ju ishvaizdos.bet bent jau labai labai skanus gavosi.iki velyku shitie tikrai nesulauks,noriu dar ishsikepti,nes greitai kepasi,tik kad ilgai mozojasi ir nesigauna numozoti gerai
olaiva,pagal koki recepta darei grybukus.
anksciau man irgi taip budavo, bet tiesiog idek tiek cukraus pudros kad mase gautusi labai tirsta, siulau nepagaileti man kartais tos mases per daug budavo tai pradejau gaminti ja naudodama tik puse baltymo
na ir as susigundziau su tais grybukais, begsiu kept kaip tik savaitgali uosvei atveze keptuve. Tai lekiu paziuresiu kas man gausis .
Tik dar nesupratatau kaip ta glajų daryti
Tik dar nesupratatau kaip ta glajų daryti
[quote=dianute,2006 12 01, 02:28]
na, aš irgi savo mamos grybukų receptą parašysiu
4 tryniai, 1 nepilna stiklinė cukraus, apie 250g margarino kepiniams, pusę puslitrio medaus (galima dirbtinio), 1 stiklinė grietinės, šaukštelis sodos, maltų gvazdikėlių ir cinamono, miltų- "palei reikalą" (cituoju mamą ) (kad masė tiršta būtų, tirštesnė nei normalios grietinės).
trynius išplakti su cukrumi, įdėti maltų gvazdikėlių, cinamono, sudėti ištirpintą margariną, įmaišyti grietinę, pašildytą medų, išplakti, įdėti sodos, sumaišytos su miltais, įmaišyti miltų. kepti ant mažos ugnies, nepripildyti visos grybuko formelės, nes jie išsipučia.
kotų aptepimas: 1 kiaušinio baltymui- 10-12 šaukštelių cukraus pudros, šiek tiek citrinos rūgštelės ir citrininių kvapų (man rodos, kad mama išplakdavo baltymus, tada maišydavo visus kitus ingredientus, bet turbūt galima ir šiaip ištrinti ). į tą pačią masę įdėjus raudonų maistinių dažų galima "prisiauginti" ir raudonviršių, musmirių, jei kitos spalvos dažų- kitų grybų, aptepus šokoladu- baravykų
pusbrolis, kai buvo mažas, nuo stalų visus grybus nurinkinėdavo, o paskui vaikščiodavo raudonai ir rudai aplink burną išsitepliojęs...
Skanaus!
[Na va ir as kepiau grybukus .Visiskas pravalas,tesla labai skani,tikru grybuku,bet dianute kodel jie man lipo prie keptuves.Padekit,patarkit ka daryti,kad grybukai graziai iskristu is keptuves.Dianute,paklausk mamos kiek mazdaug stikliniu turetu buti miltu,nes galvoju gal tesla per skysta.Merginos parasykit savo atsiliepimus.
na, aš irgi savo mamos grybukų receptą parašysiu
4 tryniai, 1 nepilna stiklinė cukraus, apie 250g margarino kepiniams, pusę puslitrio medaus (galima dirbtinio), 1 stiklinė grietinės, šaukštelis sodos, maltų gvazdikėlių ir cinamono, miltų- "palei reikalą" (cituoju mamą ) (kad masė tiršta būtų, tirštesnė nei normalios grietinės).
trynius išplakti su cukrumi, įdėti maltų gvazdikėlių, cinamono, sudėti ištirpintą margariną, įmaišyti grietinę, pašildytą medų, išplakti, įdėti sodos, sumaišytos su miltais, įmaišyti miltų. kepti ant mažos ugnies, nepripildyti visos grybuko formelės, nes jie išsipučia.
kotų aptepimas: 1 kiaušinio baltymui- 10-12 šaukštelių cukraus pudros, šiek tiek citrinos rūgštelės ir citrininių kvapų (man rodos, kad mama išplakdavo baltymus, tada maišydavo visus kitus ingredientus, bet turbūt galima ir šiaip ištrinti ). į tą pačią masę įdėjus raudonų maistinių dažų galima "prisiauginti" ir raudonviršių, musmirių, jei kitos spalvos dažų- kitų grybų, aptepus šokoladu- baravykų
pusbrolis, kai buvo mažas, nuo stalų visus grybus nurinkinėdavo, o paskui vaikščiodavo raudonai ir rudai aplink burną išsitepliojęs...
Skanaus!
[Na va ir as kepiau grybukus .Visiskas pravalas,tesla labai skani,tikru grybuku,bet dianute kodel jie man lipo prie keptuves.Padekit,patarkit ka daryti,kad grybukai graziai iskristu is keptuves.Dianute,paklausk mamos kiek mazdaug stikliniu turetu buti miltu,nes galvoju gal tesla per skysta.Merginos parasykit savo atsiliepimus.
[quote=gytenis,2007 05 22, 19:12]
[quote=dianute,2006 12 01, 02:28]
[Na va ir as kepiau grybukus .Visiskas pravalas,tesla labai skani,tikru grybuku,bet dianute kodel jie man lipo prie keptuves.Padekit,patarkit ka daryti,kad grybukai graziai iskristu is keptuves.Dianute,paklausk mamos kiek mazdaug stikliniu turetu buti miltu,nes galvoju gal tesla per skysta.Merginos parasykit savo atsiliepimus.
[/quote]
Gali būti, kad kalta ne tešla, o forma. Pas mus čirvinių blynų keptuvė (ta senovinė, kur ant ugnies kapama) pradėjo labai traukti, kai aš ją švariai su indų plovikliu išploviau... Tokių keptuvių paviršius turi būti lengvai riebus, todėl po kepimo tik su popieriniu rankšluosčiu reikia nušluostyti.
Gal pas tave panaši bėda?
[quote=dianute,2006 12 01, 02:28]
[Na va ir as kepiau grybukus .Visiskas pravalas,tesla labai skani,tikru grybuku,bet dianute kodel jie man lipo prie keptuves.Padekit,patarkit ka daryti,kad grybukai graziai iskristu is keptuves.Dianute,paklausk mamos kiek mazdaug stikliniu turetu buti miltu,nes galvoju gal tesla per skysta.Merginos parasykit savo atsiliepimus.
[/quote]
Gali būti, kad kalta ne tešla, o forma. Pas mus čirvinių blynų keptuvė (ta senovinė, kur ant ugnies kapama) pradėjo labai traukti, kai aš ją švariai su indų plovikliu išploviau... Tokių keptuvių paviršius turi būti lengvai riebus, todėl po kepimo tik su popieriniu rankšluosčiu reikia nušluostyti.
Gal pas tave panaši bėda?
QUOTE(smike @ 2007 05 23, 01:13)
Gali būti, kad kalta ne tešla, o forma. Pas mus čirvinių blynų keptuvė (ta senovinė, kur ant ugnies kapama) pradėjo labai traukti, kai aš ją švariai su indų plovikliu išploviau... Tokių keptuvių paviršius turi būti lengvai riebus, todėl po kepimo tik su popieriniu rankšluosčiu reikia nušluostyti.
Gal pas tave panaši bėda?
Gal pas tave panaši bėda?
Jo ta senoviska kepimo forma,gali buti,kad no plovimo,otai dabar,kad neliptu reikia iskaitinti,nes noriu vel kepti tai vel lips,o gal patepti riebalais.Na dar lausiu jusu patarimu.
Dabar teks tiesiog pasikankinti ir sugadinti kokią partiją, gausiai tepant formą riebalais ir gramdant kepinius išmetimui. Svarbiausia- po to neišplauti formos. Turėtų reanimuotis...
QUOTE(gytenis @ 2007 05 23, 15:45)
Jo ta senoviska kepimo forma,gali buti,kad no plovimo,otai dabar,kad neliptu reikia iskaitinti,nes noriu vel kepti tai vel lips,o gal patepti riebalais.Na dar lausiu jusu patarimu.
Jei sausą kaitinsi, nieko tas neduos. su plovikliu iš porų ( o jų metale deja esama, ir senesniuose gaminiuose ne taip mažai) išvalei riebalą, paviršius tapo nelygus ir kibus. Reikia būtinai su riebalu kaitint, geriausiai su kokiu bekvapiu aliejumi, kad mažiau dvoktų. Gavusi dovanų keptuvę, kur buvo parašyta prieš vartojant su aliejum iškaitint, pradėjau atlikinėt tą procedūrą. Jau kad rūko, kaimynai atėjo pasiteiraut, ar pas mus kartais kas nedega, ir mes nepastebėjom. Taip jau yra, teks taviškę vėl riebalais prisotint. Anksčiau, kai keptuvės tik špižinės buvo, kiekviena žinojo - jokiu būdu neplaut, nes prasikeiksi. Pas mus ir dabar perkant kokią špižinę būna pridėta įspėjimas neplauti indų plovikliu.
Po jusu patarymu as jos neploviau,negramdziau,o gerai iskaitinau,net gaisro aparatas pradejo cypti.Papandziau ispraziu viena grybuka ir ka jus manot,neprilipo nors labai greit susvilo,o veliau prisukau ugni ir kepiau , labai visi graziai grybukai iskrito is formeles.ACIU jums uz patarimus.Dar noriu paklaust,su kuo tepat glaista ant grybuku,nes glaistas toks tirstas ,tai mano grybuku kotukai,labai negrazus isejo,malevojau su sepetuku.
Papildyta:
Olaiva,parasysiu kaip as dariau glaista.Vidutinio kiausinio baltumui 4 saukstai cukraus pudros,citrinos rugsteles (nesulciu) pagal skoni ,.as dejau ant krasto saukstelio ir dar man patare ipilti sauksta degtines,ka jis duoda nezinau.Plakiau su mikseriu, labai greitai ir gerai issiplake,buvo l. standi mase.Glaistas nuo grybuku nudziuvo po 3h.Degtine nesijaute.
Papildyta:
QUOTE(Olaiva @ 2007 04 04, 12:59)
tai turbut beda buvo ta,kad as citrinos sulciu truputi ispaudziau,o ne citrinos rugshteles granulem dejau
orkaitej zinokit dziovinau,nieko nepaderejo.kaip kokia lipni juosta tie kotukai
reiks bandyt tada det citrinos r.granuliu ir cukraus pudros daugiau.na bandysiu
aciu uz patarimus visoms
orkaitej zinokit dziovinau,nieko nepaderejo.kaip kokia lipni juosta tie kotukai
reiks bandyt tada det citrinos r.granuliu ir cukraus pudros daugiau.na bandysiu
aciu uz patarimus visoms
Olaiva,parasysiu kaip as dariau glaista.Vidutinio kiausinio baltumui 4 saukstai cukraus pudros,citrinos rugsteles (nesulciu) pagal skoni ,.as dejau ant krasto saukstelio ir dar man patare ipilti sauksta degtines,ka jis duoda nezinau.Plakiau su mikseriu, labai greitai ir gerai issiplake,buvo l. standi mase.Glaistas nuo grybuku nudziuvo po 3h.Degtine nesijaute.