Įkraunama...
Įkraunama...

Saldžios voveruškos, grybukai

QUOTE(.NAJ.A @ 2009 02 04, 20:42)
Vajeee koks daiktas , niu reiks pas babutes ieskoti lotuliukas.gif Gal sakau ir pavyks rasti. Gal parekomenduosit kokiam turguj tokios babutes su sovietiniais rokandais randamos, gal kokiam Kalvariju ? As Vilniete. A da kur g.gif



asmeniskai as pirkau gariunuose pas prekeivius kur dabar prekiauja geltonuose paviljonuose. ten ju yra mokejau 45 litus. Esu skaiciusi kad ju Kalvariju turguje bet kaina doh.gif 75 litai
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2009 02 05, 10:33)
asmeniskai as pirkau gariunuose pas prekeivius kur dabar prekiauja geltonuose paviljonuose. ten ju yra mokejau 45 litus. Esu skaiciusi kad ju Kalvariju turguje bet kaina  doh.gif  75 litai



blink.gif blink.gif tai gal as tadu be grybuku pagyvensiu .
Atsakyti
varar darbavausi visa pusdieni, o siandien smaliziauju tongue.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 02 04, 17:24)
Tai pilna gal ir yra, ale as net neisivaizduoju koki daikta pirkti ir kaip jis atrodo, nes kame kepamos saldzio voveruskos as taip ir nesupratau. biggrin.gif

jei tau nebutinai voverusku tai ju dar tokiu yra
user posted image (tik nezinau kur hihihi.gif
as tai prisirankiojau is savo tevu, is vyro babytes,
o sitas pati pana budama pirkau, tada ukiniu prekiu parduotuvej radau
user posted image
vat vienintelis minusas man ir situ ir grybuku, kad tikrai uztrunka visa pusdieni
Labai saunus grybukai, makalaika thumbup.gif kad nors tris vnt atsiustum... blush2.gif ne man, vaikams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norkele: 05 vasario 2009 - 13:10
QUOTE(norkele @ 2009 02 05, 13:08)
jei tau nebutinai voverusku tai ju dar tokiu yra
user posted image (tik nezinau kur hihihi.gif
as tai prisirankiojau is savo tevu, is vyro babytes,
o sitas pati pana budama pirkau, tada ukiniu prekiu parduotuvej radau
user posted image
vat vienintelis minusas man ir situ ir grybuku, kad tikrai uztrunka visa pusdieni
Labai saunus grybukai, makalaika  thumbup.gif kad nors tris vnt atsiustum...  blush2.gif  ne man, vaikams smile.gif

Oho, kokia kolekcija blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(makalaika @ 2009 02 05, 13:51)
varar darbavausi visa pusdieni, o siandien smaliziauju  tongue.gif
user posted image

gal butu galima suzinoti pagal kuri receptuka kepei?
labai skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Labai dailūs 4u.gif O aš tai neturėjau keptuvės , tai liejau į ką pakliuvo- atskirai kotus ir atskirai galvas- minkomų nenorėjau, nes labai norėjau ultra-super-turbo minkštų biggrin.gif

Tai gavosi tokie, na, netobuli- bet kokie skanūs buvo thumbup.gif

user posted image

čia jau apmažintas jų skaičius lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 06 vasario 2009 - 00:15
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 02 05, 23:58)
Tai gavosi tokie, na, netobuli- bet kokie skanūs buvo thumbup.gif


Tobuli tobuli thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Isradingumui first.gif
Atsakyti
Mmmm... wub.gif kaip malonu girdėti tokius komplimentus- ačiū 4u.gif Svarbiausia- labai minkšti ir skanūs buvo- net kilo mintis keksą iš tokios tešlos isikepti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 02 05, 23:58)


Tai gavosi tokie,
čia jau apmažintas jų skaičius lotuliukas.gif

Ooo, kokie grybukai thumbup.gif O i ka pilstei, jei tos keptuves neturi? g.gif I dangtelius kokius bigsmile.gif
Atsakyti
O kiek,ko dejai,kad gavos tokie grazus balti kotukai... g.gif
Atsakyti
Kotukus gaminau pilstydama į kiaušinių lukštus. Paimi lukštą, su vinuku ar peilio galu prasukinėji skyluyę, tada peilio galu aplink skylutę belekaip pralauži platesnę skylę- tokią, kad tilptų nykštys. Tada susisukusi iš kartono smailą tūtelę , į ją pridėjauj tešlos, ir kitą jos galą įkišusi į kiaušinį per skylę, įleidau reikiamą kiekį tešlos- nelpilną formelę pripildžiau, kad būtų kur pūstis. Kiaušinius su mase surikiavau siauroje keksų skardelėje, kad remtųsi vienas į kitą, ir prilaikytų vienas kitą.

Kepurėles kepiau kiaušinių lukštų puselėse (bet per viršų išlipo ir apibėgo mase, tai sunku nepažeidžiant kraštų iškrapštyti buvo), o kai kurias kepurėles- mažuose apvaliuose padažų indeliuose- kur būna į tą pačią lėktę su patiekalais dedami tokie apvalūs- balti ar stikliniai.

Terlionė, aišku- tų lukštų buvau iš naksto pasiruošusi, nes aš juose velykoms ir želė mėgstu kiaušinių pavidalo pasidaryti, tai per metus, kai netingiu, stengiuosi taip atidaryti naudojamus kiaušinius (t.y. padaryti nykščio storio skylę viršuj, ir per ją ištuštinti, o ne sudaužant kiaušinį), kad paskui galėčiau taip panaudoti.

Kai iškepė kepurėlės ir koteliai, atsargiai peiliu nupjoviau šiek tiek kotelių viršutinės ir apatinės dalies, kad patogiai stovėtų, ir būtų patogu kepurėles pritvirtinti. O kepurėlių nupjoviau apatinės dalies, jei ji kepdama išsipūtė, kad būtų įmanoma tvirtai pritaisyti kepurėles prie kotų.

Kotus ir kepurėles klijavau tirpintu, niekuo neskiestu, ir perdaug neištirpintu, tirtu baltu šokoladu.



Papildyta:
QUOTE(julijajus @ 2009 02 07, 09:41)
O kiek,ko dejai,kad gavos tokie grazus balti  kotukai... g.gif


Aš kotukų glajų dariau iš bezė masės , produktų proporcijas ėmiau pagalo cipciuko bezė receptą:

vienas kiaušinio baltymas, 120g cukraus, ir trys šaukštai vandens, pusė šaukštelio sausos citrinų rūgšties.

Cukrų sumaišiau su vandeniu, ir viriau mikrobangėj kol ištirpo kristaliukai, tik reik žiūrėt, kad neparuduotų.

Per tą laiką plakiau baltymą mikseriu, kol susidarė gana standžios putos, tada dar karštą, verdantį cukraus sirupą pyliau į tas putas, tuo pačiu toliau plakdama mikseriu. Išplakiau gana standžiai, bet ne taip, kad pastatytos inde pilys, stovėtų neprarasdamos formos.

Pradžioje galvojau, kad reiks tepti peiliu, nes dažyti pertiršta masė, bet paskui pamačiau, jog gražiau, vis tik, kai pasmeigtą ant lazdelės grybuko kotą panardini į tą, kad ir tirštoką masę, ir nepaisydama to, jog atrodo gana storai besitepanti ta masė, tą kotą tiesiog pasukinėti joje, ir ištraukti. kai išdžiūvo, tikrai neatrodė tas sluoksnis storas, kaip kad ką tik užteptas, ji susitraukė, o nelygumai patys išsilygino. O tepdama apie kepurėles dar ir peiliu pasimačyjau , pradžioj atrodė nelygu, bet paskui kiek apsilygina, tarsi aptirpsta.

Man patiko tuo, kad nenubyrėjo nuo kotukų, kaip kažkam buvo nutikę iš forumo, bet valgant nebuvo jokio kietumo toje glazūroje, o ji buvo labai trapi, puri tokia.

greičiau išdžiūti padeda tų nuglaistytų kotelių padėjimas prie pat elektrinio šildytuvo-vėjelio.

Vien tik išsukti cukrų su baltymais aš bijojau, man atrodė, kad bus kieta kaip akmuo, ir neapsigavau, man patiko su plaktais baltymais. O plakti būna visad baltesni ir trapesni.
Atsakyti