Aš irgi šiam VErbų sekmadieniui bandysiu po 20 metų pertraukos grybukus kepti tikiuosi kad rasiu keptuvę palėpėj
p.s. pagal tą pirmąjį "Močiutės" receptą - o kam ten reikalinga ta rūgštelė
sveikos, atsimenu savo mociutes keptas voveruskas... seile tysta ...pasiskolinau is jos ta "keptuve" ir pabandziau pati. ir kaip jus manot, prisigere riebalu ir gavosi snipstas. ir spirito siek tiek pyliau (gal per mazai, bet nenorejau, kad gautusi voveruskos su laipsniukais ). dar girdejau, kad reiktu kepti taukuose, o ne aliejuje - ne taip prisigeria riebalu. nebezinau ka daryti, nes jos labai skanios . patarkit ka jus darot, kad neistiktu tokia nesekme.
P.S. mano mociutei irgi tai ne kiekviena karta pavykdavo...
P.S. mano mociutei irgi tai ne kiekviena karta pavykdavo...
Tokius kaip ale grybukai, kaštonai, vyšnios, kriaušės, nykštukai aš pamenu iš senovinių vestuvių. Mano tėviškėje yra tokia moteris kur juos dar daro, labai populiaru šiaip, ne bet kas jau gamina, ji darbo sočiai turi. Mūsų vestuvėm mama net kelias dėžės buvo pas ją užsakiusi. Žinokit ir valgė visi ir lauktuvių tokį dalyką gerai įdėti, kas laukia smagu sulaukti tokio tikro vestuviško pyrago...
QUOTE(Atize @ 2005 12 21, 11:12)
Sveikos mamytės
taigi yra tu grybuku keptuviu ir riesuteliu keptuviu pirkti gariunuose pas bobulencijas pilna ir kaina 35 LT uz keptuve as jau nusipirkau tik reikia prisiruost issikept
taigi yra tu grybuku keptuviu ir riesuteliu keptuviu pirkti gariunuose pas bobulencijas pilna ir kaina 35 LT uz keptuve as jau nusipirkau tik reikia prisiruost issikept
ale kaip iki tų Gariūnų nusigaut, jei gyveni ne Vilniuje I rkurioje vietoje ieškot. O taip norisi tų grybukų. mano močiutė ir turėjo tą keptuvę, bet per visokius "kvartirantus" dingo toks auksinis daiktas gal kas gali patarti kaip ir kur įsigyti
QUOTE(skaja @ 2006 10 12, 07:03)
sveikos mamytes gal zinote grybuku recepta? as savo kazkur nusikisau is anksto dekoju
tu pajieskok saldumynu skyreli,ten turetum rasti,o jeigu nerasi parasysiu.
Kaip cia viskas skaniai skamba taip noreciau ir as issikept ale ant elektrines virykles neina
QUOTE(Tučka @ 2006 11 06, 21:00)
http://www.supermama...amp;hl=grybukai
Va cia yra receptuku grybuku Parasyk dabar riesuteliu receptuka
Va cia yra receptuku grybuku Parasyk dabar riesuteliu receptuka
KEPTUVES JAU PARDUOTOS .o dabar zadetas receptas RESUTELIU.
3 v.saukstai majonezo geriau (maggi)
6 st. miltu
2 bonkutes kondensoto pieno su cukr.
1,5 stik.cukraus
400 gr.margarino
0,5 arb.s sodos,acto 1 arb.s
0,5 arb.s druskos
2.trynius suplakti su cukrumi,o baltimus su druska
3.margarina sumaisyti su miltais ir majonezu
4.ideti i tesla trynius,o paskui atsargiai baltymus
5.uzgesinti soda su actu ir imaisyti itesla
6.padaryti rutuliukus visnios didumo,ir kepti apie 3-5 minutes
1.kondensota piena virti apie 2,5 val ant mazos ugnes,ir duoti atvesti tam vandieni
JIOKIU BUDU NE ATIDARYNET BONKUTES KOL NE ATVES,nes gali sprokti,ir kai virsit ,ziurekit kad ne issipustu bonkutes!!!!!!!!
7.uzpildyti puseles kond.virtu pienu ir sujunkti.
darbas uztruks apie 2 valandas,piena isvirkit pirmiausia ,tegul atvesineja
SKANAUS
ACIU Tucka uz info
sVEIKI KODEL NEINA AS KEPU IR LABAI SUPER.o da norejau pasakyti mamytes kurios darot ir liukra grybukams,mano mociute ne i cukru mergdavo kad isdziutu o paprasciausiai kaip nuliukruodavo kotuka i dedavo kad dziutu i kiausiniu ta poperinidekla kur dedasi 30 kiausiniu ir labai liuks isdziudavo o po to apversdavo ir skrybele grybuko liukruodavo
na, aš irgi savo mamos grybukų receptą parašysiu
4 tryniai, 1 nepilna stiklinė cukraus, apie 250g margarino kepiniams, pusę puslitrio medaus (galima dirbtinio), 1 stiklinė grietinės, šaukštelis sodos, maltų gvazdikėlių ir cinamono, miltų- "palei reikalą" (cituoju mamą ) (kad masė tiršta būtų, tirštesnė nei normalios grietinės).
trynius išplakti su cukrumi, įdėti maltų gvazdikėlių, cinamono, sudėti ištirpintą margariną, įmaišyti grietinę, pašildytą medų, išplakti, įdėti sodos, sumaišytos su miltais, įmaišyti miltų. kepti ant mažos ugnies, nepripildyti visos grybuko formelės, nes jie išsipučia.
kotų aptepimas: 1 kiaušinio baltymui- 10-12 šaukštelių cukraus pudros, šiek tiek citrinos rūgštelės ir citrininių kvapų (man rodos, kad mama išplakdavo baltymus, tada maišydavo visus kitus ingredientus, bet turbūt galima ir šiaip ištrinti ). į tą pačią masę įdėjus raudonų maistinių dažų galima "prisiauginti" ir raudonviršių, musmirių, jei kitos spalvos dažų- kitų grybų, aptepus šokoladu- baravykų
pusbrolis, kai buvo mažas, nuo stalų visus grybus nurinkinėdavo, o paskui vaikščiodavo raudonai ir rudai aplink burną išsitepliojęs...
Skanaus!
4 tryniai, 1 nepilna stiklinė cukraus, apie 250g margarino kepiniams, pusę puslitrio medaus (galima dirbtinio), 1 stiklinė grietinės, šaukštelis sodos, maltų gvazdikėlių ir cinamono, miltų- "palei reikalą" (cituoju mamą ) (kad masė tiršta būtų, tirštesnė nei normalios grietinės).
trynius išplakti su cukrumi, įdėti maltų gvazdikėlių, cinamono, sudėti ištirpintą margariną, įmaišyti grietinę, pašildytą medų, išplakti, įdėti sodos, sumaišytos su miltais, įmaišyti miltų. kepti ant mažos ugnies, nepripildyti visos grybuko formelės, nes jie išsipučia.
kotų aptepimas: 1 kiaušinio baltymui- 10-12 šaukštelių cukraus pudros, šiek tiek citrinos rūgštelės ir citrininių kvapų (man rodos, kad mama išplakdavo baltymus, tada maišydavo visus kitus ingredientus, bet turbūt galima ir šiaip ištrinti ). į tą pačią masę įdėjus raudonų maistinių dažų galima "prisiauginti" ir raudonviršių, musmirių, jei kitos spalvos dažų- kitų grybų, aptepus šokoladu- baravykų
pusbrolis, kai buvo mažas, nuo stalų visus grybus nurinkinėdavo, o paskui vaikščiodavo raudonai ir rudai aplink burną išsitepliojęs...
Skanaus!