Kepiau pagal močiutės receptą. Labai skanu
Tik sunkiai sekėsi-pirma keptuvė sudegė (draugė užėjo į svečius)
Kitoje pritraukė grybukus
na paskui šiaip ne taip išsitreniravau
Galvojau,kad tešla gana riebi,tai iš pradžių nieko netepiau į keptuvę. Bet paskui teko vos vos su teptuku brūkštelėt aliejaus
QUOTE(mama39 @ 2004 10 20, 13:44)
IR as turiu recepta kaip grybus ir voveraites issikepti.Gal kam ir patiks.
5 kiausiniai
1 pak. margarino (lygtai 200 gr)
1 stik. cukraus
1 indelis grietines (200 g)
1 nekaupinas saukstelis sodos
miltai (as dedu is akies)
viska sumaisyti,o miltu deti tiek,kad gautusi tesla,kuria galima formuoti rankomis. kai iskepa grybukai buna trapus.
recepta turiu jau labai seniai,tai nezinau ar viska gerai uzrasiau.gal ir pavyks kam nors iskepti.
5 kiausiniai
1 pak. margarino (lygtai 200 gr)
1 stik. cukraus
1 indelis grietines (200 g)
1 nekaupinas saukstelis sodos
miltai (as dedu is akies)
viska sumaisyti,o miltu deti tiek,kad gautusi tesla,kuria galima formuoti rankomis. kai iskepa grybukai buna trapus.
recepta turiu jau labai seniai,tai nezinau ar viska gerai uzrasiau.gal ir pavyks kam nors iskepti.
Aš išbandžiau jau du kartus. Visiems patiko
Turiu ir aš receptuką
5 kiaušiniai (3 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinai sveiki )
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
0,5 arbat. šaukštelio sodos
Kiaušiniai išplakami supilamas cukrus, gerai išmaišoma. Sudedama viena stiklinė miltų ir gerai išmaišoma. Po to sudedam gritinę . Tiesa aš paprastai prieš tai dedu sodą į grietinę, kad nugesinti. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus ir vėl gerai išmaišome. Tešla gaunasi skystoka. Jei per tiršta reikia pilti pieno.
Kad pirmieji grybukai nekibtu prie keptuvės įkaitintą keptuvę patepu lašinukų griežinėliu.
Grybukai gaunasi minkšti. Mano šeimyna labai juos mėgsta, taip , kad neturi kantrybės laukti papuošimų.
Skanaus
5 kiaušiniai (3 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinai sveiki )
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
0,5 arbat. šaukštelio sodos
Kiaušiniai išplakami supilamas cukrus, gerai išmaišoma. Sudedama viena stiklinė miltų ir gerai išmaišoma. Po to sudedam gritinę . Tiesa aš paprastai prieš tai dedu sodą į grietinę, kad nugesinti. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus ir vėl gerai išmaišome. Tešla gaunasi skystoka. Jei per tiršta reikia pilti pieno.
Kad pirmieji grybukai nekibtu prie keptuvės įkaitintą keptuvę patepu lašinukų griežinėliu.
Grybukai gaunasi minkšti. Mano šeimyna labai juos mėgsta, taip , kad neturi kantrybės laukti papuošimų.
Skanaus
Pas močiutę radau tokį daiktą: metalinį, apačioj voveruškos forma, o į ilgį eina kotas. Sakė laikant už koto tą voveruškos dalį reikia merkti į tešlą. Bet ji tiksliai neprisimena recepto. Gaudavosi tokios labai traškios. Gal kas žinote tikslesnį receptą???
QUOTE(jolitka @ 2005 05 28, 21:54)
Pas močiutę radau tokį daiktą: metalinį, apačioj voveruškos forma, o į ilgį eina kotas. Sakė laikant už koto tą voveruškos dalį reikia merkti į tešlą. Bet ji tiksliai neprisimena recepto. Gaudavosi tokios labai traškios. Gal kas žinote tikslesnį receptą???
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2 stiklinės grietinės, 100g miltinio cukraus, truputis druskos.Kiaušinius išplakti, supilti grietinę, suberti druską ir miltus, labai gerai išplakti. Tešla turi būti tirštumo kaip lietiniams.Formelė įkaitinama riebaluose, kuriuose virsi, panardinama į tešlą ir skubiai leidžiama į įkaitintus riebalus.Verdama, kol žagarėlis iškrenta.Ataušinus pabarstoma cukraus pudra.
Nauja - tai pamiršta sena. Vat taip. Radau ir aš prie močiutės nebereikalingų (t.y. jau seniai nebenaudojamų) daiktų jolitkos aprašytąjį ilgą kotą, prie kurio prisisuka tokia metalinė gėlytė. Pasinaudojusi Amalijos receptuku, vakar šeimą pradžiuginau skaniais saldumynais. Ačiū, merginos.
Mano močiutė turėjo ir voveraitę ir tą gėlytę. Ta gėlytė kepasi kaip voveraitė, gaunasi labai faina rožytė. Aš turiu zuikį, labai didelė forma. stovintis zuikis gaunasi apie 10cm. o kai jį atitinkamai papuoši tai gaila ir valgyt . Tik nežinau receptuko, pagal kurį kepdavo močiutė . O ir paklaust nebėr pas ką. Sakau gal tas grybukų receptėlis tiks?
Sveikos mamytės
taigi yra tu grybuku keptuviu ir riesuteliu keptuviu pirkti gariunuose pas bobulencijas pilna ir kaina 35 LT uz keptuve as jau nusipirkau tik reikia prisiruost issikept
taigi yra tu grybuku keptuviu ir riesuteliu keptuviu pirkti gariunuose pas bobulencijas pilna ir kaina 35 LT uz keptuve as jau nusipirkau tik reikia prisiruost issikept
QUOTE(Atize @ 2005 12 21, 11:12)
Sveikos mamytės
taigi yra tu grybuku keptuviu ir riesuteliu keptuviu pirkti gariunuose pas bobulencijas pilna ir kaina 35 LT uz keptuve as jau nusipirkau tik reikia prisiruost issikept
taigi yra tu grybuku keptuviu ir riesuteliu keptuviu pirkti gariunuose pas bobulencijas pilna ir kaina 35 LT uz keptuve as jau nusipirkau tik reikia prisiruost issikept
o gal galėtumei konkrečiau parašyti kur gariūnuose tas keptuves parduoda... Iš anksto dėkoju
ne viena karta kepiau pagal si recepta,tikrai labai gerai gaunasi., 200gr.margarino 4 kiausiniai pusantros stiklines miltu, 1 saukstelis sodos.istirpinti margarina,suberti cukru ir gerai isplakti,paskui imust kiausinius ir miltus.tai kaip ir viskas.Skanaus
Senelės virtuvėje radau tokį seną pamirštą daikčiuką, su kurio pagalbą kepamos trapios ,,gėlytės". Tas daikčiukas atrodo taip: jis yra metalinis, ant koto užmauta gėlytės forma. Tą formą, kiek žinau, reikia merkti į tešlą ir greitai dėti į verdantį aliejų. Gaunasi trapio gėlytės. Bet kaip paruošti tiksliai tą tešlą ? Jei žinote, labai prašau, parašykite receptą .