QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 12, 15:54)
Labai faini Labučio ir RiMami grybukai
O aš noriu tkių didesnių
RiMami- o jei tas tūteles kur tu kotukus darei, kaip nors įtaisyti statmenai- ar tarp kokių grotelių, ar kaip- ir pilti į jas tą skystają tešlą, o ne lipdyti
RiMami, o kaip tu tvirtinai paskiau tuos kotelius prie kepurėlių? Su glajumi klijavai? Kažkaip labai nesinori baisiai kieto glajaus daryti- bet jei nebus kietas, tai juk neprisitvirtins, nesilaikys
kaip tada pritvirtinti kepurėles prie kotų? Šokoladu gal geru
Taigi vat, ir aš dairinėjuosi minkštų grybukų receptuko, o norėjau jų didesnių nei formoje. Aptikau
šį receptą ir nusprendžiau imtis darbo. Kotus prie galvų tvirtinau išsivirtu sirupu iš 2/3 st. cukraus ir 4 v. š. vandens (šio kiekio vien tik sutvirtinimui g. b. per daug, nes pagal receptą, to sirupo likučiai po to dar maišomi su kakava ir tokia keista glazūra glazūruojamos grybukų galvos, aš tai galvas šokoladu su trupučiuku sviesto glazūravau). Plonuosius kojelių galus pamirkyti gautame sirupe, sujungti su kepurėle ir išdėlioti, kad išdžiūtų. Po 0,51 val. sirupas prisitraukia.
Nu, kaip norėčiau sužinoti, kaip padaro kur parduotuvėse būna tokius didelius ir skanius grybus
. Žinai, nelabai įsivaizduoju kaip į tokias tūteles reiktų skystoką tešlą supilti (jas reiktų sandariai sutvirtinti ir sustatyti, neįsivaizduoju kaip tą padaryti
), prisimenu ir iš tešlos formuodama kotelius privargau, kol suformuoji, kol kiekvieną įvynioji. Su galvom tai vienas juokas buvo. Aš galvoju, kad grybukų kietumas/minkštumas dar ir nuo tešlos labai priklauso. Va mąstau, kad visai turėtų tikti tešla iš mano duoto
Riestainiai su cinamonu recepto (jie gavosi tokie kartu ir trapūs ir minkšti, bent jau tiiiiiiikrai ne kieti).
Kaip išgauti nekietą glazūrą aš net nežinau
, žinau tik tiek, kad citrinos rūgštis kietina. Aš kaip labutis aukščiau aprašė tokią pat glazūrą dariau koteliams
ir balta ir stingsta gerai (bet stingsta geriau kai įberi citrinos rūgštelės, tai jei tu tik vos vos dėl skonio įbertum, gal perdaug nesukietėtų).
Jei kada dar kepčiau, gal visgi bandyčiau pagal labučio receptą aukščiau duotą daryti, visgi pasiteisinęs jis
, geriau maži grybukai, nei kieti ir dideli, na bet gavosi tai laaabai skanūs
Dar prisiminiau vieną minkštesnę šokoladinę glazūrą iš Mišelės
eklerų:
100 g šokolado,
2 a. š. aliejaus.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą su aliejumi (neperkaitinti). Šis glazūros receptas geras tuo, kad ji greitai stingsta ant šaltų pyragėlių, bet tuo metu sustingimas nebus toks kietas, kaip gryno šokolado.