QUOTE(Amalia @ 2005 05 29, 11:02)
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2 stiklinės grietinės, 100g miltinio cukraus, truputis druskos.Kiaušinius išplakti, supilti grietinę, suberti druską ir miltus, labai gerai išplakti. Tešla turi būti tirštumo kaip lietiniams.Formelė įkaitinama riebaluose, kuriuose virsi, panardinama į tešlą ir skubiai leidžiama į įkaitintus riebalus.Verdama, kol žagarėlis iškrenta.Ataušinus pabarstoma cukraus pudra.
[quote=Laisvė,2005 06 07, 11:12]
Nauja - tai pamiršta sena. Vat taip. Radau ir aš prie močiutės nebereikalingų (t.y. jau seniai nebenaudojamų) daiktų jolitkos aprašytąjį ilgą kotą, prie kurio prisisuka tokia metalinė gėlytė. Pasinaudojusi Amalijos receptuku, vakar šeimą pradžiuginau skaniais saldumynais. Ačiū, merginos.
Laisve, ar tavo gėlytės nebuvo permirkę riebalais, nes į jas
pilama grietinė?
[quote=Koxamte,2007 07 22, 17:06]
"Voveruskos"
1 stikline
grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos
I isplaktus kiausinius supilti
grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
Siu voverusku nesu gaminus, tai nezinau ar skanios iseis,
Ar čia turi būti grietinė ar grietinėlė?
Gal kas bandėt šį receptą:
[quote=Ciocia Polia,2007 12 26, 22:21]
Užsukti čia paskatino Karusios irgi riebalų prisigėrę voveruškos
Tai va, mielosios, voveruškų receptas- vienintelis, nepakartojamas ir nepritraukiantis riebalų: 2 kiaušiniai, stiklinė pieno ir miltai. Viskas. Jokių grietinių, cukraus, sodos ir pan. Tešlą daryti kaip lietiniams.
Labai laukiu atsakymų. Ačiū