Įkraunama...
Įkraunama...

Saldžios voveruškos, grybukai

QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 16, 23:04)
pasiguosiu
kepiau siandien grybukus ir riesutukus - nu visiskas provalas verysad.gif
tesla per sonus bego,prie formos lipo..
nei vieno sausainio neiskepiau unsure.gif nors visaip bandziau unsure.gif ,bet nesigavo nei vienas verysad.gif


O pagal kokį receptą kepei? mirksiukas.gif Mano vyrui taip buvo nutikę, bet aš išsiaiškinau priežastį - jokiu būdu tešlos nebegalima plakt, labai intensyviai maišyt, kai susideda soda ar kepimo milteliai! Iki to - taip, visus ingredientus gerai išplakt, bet jau įdėjus kepimo miltelius - šiukštu!
Aš kepiau pagal šitoj temoj Močiutės receptą ir tą, kuris su medum - abu puikiai pavyko thumbup.gif . O vyras iš tos tešlos kur su medum iškepė puikiausią meduolį! Nes tešla bėgo, bėgo, bėgo, lipo...
Atsakyti
Kaip įdomiai, kad jūs tešlą pylėte arba su šaukštu dėjote g.gif Aš tai pasidarau tešlą iš kurios su rankom suformuoju kašką panašaus kaip degtuką, tik su storesne galvute. Viską po to sudedu į keptuvę ir jie gražiai iškepa thumbup.gif Ir tikrai nereikia jokių servetėlių, nes pro kraštus bėga sviestas, galima net nusidegt blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiosyte: 22 kovo 2008 - 08:23
Aš tešlą pildavau į formytes, t.y. ji buvo grietinės tirštumo tešla buvo maždaug. Labai gražiai iškepdavo minkšti grybukai thumbup.gif Labai skanus
Atsakyti
Kaip įdomiai, kad jūs tešlą pylėte arba su šaukštu dėjote Aš tai pasidarau tešlą iš kurios su rankom suformuoju kašką panašaus kaip degtuką, tik su storesne galvute. Viską po to sudedu į keptuvę ir jie gražiai iškepa Ir tikrai nereikia jokių servetėlių, nes pro kraštus bėga sviestas, galima net nusidegt


Mano turimoj knygoj esantis grybukų, riešutėlių receptas irgi toks, kad reik rankomis kaip tešlą kaip plastiliną formuoti ir daryti kepurėles, kotelius. Čia vienas receptų. Kiti būna receptai, kur reik šaukštu pilti. Tiesiog yra kelios galimybės gaminti. Kaip ir sausainiai: vienus iškočiot reik, kitus- skystesnius- per mėsmalę ar tiesiog šaukštu išdėliot į skardą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 22 kovo 2008 - 12:19
sviekos visos,turiu sena "bobutes"recepta grybuku jei ka domina galit pabandyt dar ne karto juo nenusivyliau.[B]4 kiausiniai,200g grietines,1 stikline cukraus,0.5 saukstelio sodos,truputis gvazdikeliu,250g.medaus,200g sviesto(margarino) miltu pakol nelips ant ranku,bet tesla turi gautis minksta kaip plastelinas .SEKMES KEPANT!!!!
Atsakyti
man,kaip ir daugumai,problema su glajais... isbandziau visokius budus ir nesigauna graziai nutepti,..... blush2.gif
Atsakyti
O man visada gerai glajus tepasi. Reik pieno, cukraus pudros, trupučio citrinos rūgštelės. Į nedidelį kiekį pieno, kažkur 1/3 stiklinės suberiu daaauuug cukraus pudros, kad būtų tokia masė, kad užpylus ar įmerkus grybuko galvutę ji nenubėgtų kaip vandenukas, o gražiai apsigaubtų. kartu su pudra dar mažytuką žiupsnelį citrinos rūgštelės. Tada glajų gerai išmaišyti ir merkti grybukų galvutes arba šaukštu užpilti ant jų. Jei glajus per tirštas, tai truputį daugiau pieno įpilt reik, jei per skystas- cukraus pudros. Galima įbert kakavos, tada bus rudas glajus, tik tada žinoma mažiau cukraus pudros reik, nes juk dalis kakavos dedama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 18 balandžio 2008 - 16:26
QUOTE(GALUZE @ 2008 04 17, 02:01)
sviekos visos,turiu sena "bobutes"recepta grybuku jei ka domina galit pabandyt dar ne karto juo nenusivyliau.[B]4 kiausiniai,200g grietines,1 stikline cukraus,0.5 saukstelio sodos,truputis gvazdikeliu,250g.medaus,200g sviesto(margarino) miltu pakol nelips ant ranku,bet tesla turi gautis minksta kaip plastelinas .SEKMES KEPANT!!!!

o jie kepami formelei ar orkaitei?
Atsakyti
nu klausykit ir grybukai ir voveraites ir riesutai - viskas puikiaia gaunasi, dariau pagal mamaos recepta, o vat su ta voveruska, gele ir lapu - pravalas. Man jie neiskrenta, pridega, nu atrodo ir normaliai graziai burbuliuoja, bet sudega toj formoj ir neiskrenta, gal aliejus blogas, patarkite prasau, nes taip ju norisi.
Beje, gal zinot kur raudonu valgomu dazu braskem nusipirkt imanoma Vilniuj???? arteja vestuves, tai norisi ir braskyciu pridaryti, kad stala puostu, recepta turiu, tik dazu truksta verysad.gif
Atsakyti
beje, del grybukų dažymo įrankių - aš tai dažau paparasčiausiai su teptuku ir dedu i kiausiniu dezutes, tada puikiai isdziusta, jei dazau galva, tai kotu , o kota, galva. arba i kepimo skarda pripilti zirniu ar kitu stambiu kruopu ir taip sustatyti grybukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2008 04 29, 10:11)
nu klausykit ir grybukai ir voveraites ir riesutai - viskas puikiaia gaunasi, dariau pagal mamaos recepta, o vat su ta voveruska, gele ir lapu - pravalas. Man jie neiskrenta, pridega, nu atrodo ir normaliai graziai burbuliuoja, bet sudega toj formoj ir neiskrenta, gal aliejus blogas, patarkite prasau, nes taip ju norisi.
Beje, gal zinot kur raudonu valgomu dazu braskem nusipirkt imanoma Vilniuj???? arteja vestuves, tai norisi ir braskyciu pridaryti, kad stala puostu, recepta turiu, tik dazu truksta verysad.gif

visais laikais tokias braškes burokėlių sultimis dažydavo
Atsakyti
o tai hm... kiek ten tų sulčių pilti? tiesiai į cukrį ar kaip? g.gif
Atsakyti