Įkraunama...
Įkraunama...

Saldžios voveruškos, grybukai

niu aciu aciu bandysim. O prie grybuku reepto paklausk glajaus receptuko, nes asdariau tai manta sbalta sglajus neisdziuvo gerai liko lipnus ir cukraus pudros daug dejau ir gerai isplakiau, bet vistiek nesigavo.
Atsakyti
labai laukiu jusu mamytes receptuko 4u.gif
Atsakyti
5 kiaušiniai
250gr.grietinės
250gr. sviesto
1 st. cukraus
Nugęsinta soda
Miltai (dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, tąsi)
Atsakyti
Sveikos,

Taigi daejo ir man rankos iki grybuku.. zodziu namuose buvo akcija-atrakcija "Pabandom nesudeginti namu"... veiksmas vyko ant keramikines plyteles su sena grybuku keptuve, kuria visai netycia mano lialiukas (shliauziodamas ir spardydamas su kojom) radom pas drauga po orkaite (ten paspyrus stalciukas atsidaro...o jis net nezinojo doh.gif

Taigi smile.gif

Dariau pagal paskutini recepta.. aisku tas "miltu is akies" dejimas nera geras dalykas.. tai perziurejau visus receptus ir dejau 2 pilnas 300ml turio stiklines miltu.

Isvada: BUVO MAZAI.. nes labai bego sviestas ir grybukai gavosi nors ir su forma ir nerealiai skanus, bet per minksti.

Taip pat keletas dalyku, kur pavyko i kepimo pabaiga "atreguliuoti":
1. Ikaitinus plytele ir keptuve karscio reguliatoriu nusukau ant 7 (is 9). Kitaip ant 9 labai greit sudegdavo 1 puse.
2. Didele mistika buvo man, kaip ipilti teslos tiek kiek reikia g.gif Pasinaudojau konditeriniu maiseliu thumbup.gif ir pyliau, kad uzsipildytu visa grybuko puse - be "kaupo".
3. Pilant tesla keptuve reikia nuimti nuo ugnies, nes kol supilstai tesla pirmieji grybukai pradeda "pustis" ir uzdengus virsu tesla pasklinda i salis ir jie pakankamai neiskyla.
4. Tureti po ranka kruva popieriniu ranksluosciu ar tuoletinio popieriaus isbegusiems riebalams nuvalyt, nes kitaip gali uzsidegti blink.gif
5. Dar is pradziu galvojau, kad vidury ten "baronka" lotuliukas.gif ..bet pasirodo ten turbut visgi ertme riebalam.. nes po kepimo ten nemazai pribegdavo.. arba ne biggrin.gif

Na o rezultatas - cia atrinktas 1/3 geriausiu, nes buvo neiskilusiu..prisvilusiu..isbegusiu ir pan. (kol kas nedazyti, nes nespejau):

Kepa:
[attachmentid=129293]

Cia vieni is pirmuju:
[attachmentid=129294]

Galutinis rezultatas (cia tie geriausi mirksiukas.gif)
[attachmentid=129296]

O cia mano padejeja thumbup.gif
[attachmentid=129298]

SKANAUS wub.gif

...ryt maliavosim.. tai paziuresim, kas gausis smile.gif
Atsakyti
[quote=Askulia,2008 02 02, 00:27]
Sveikos,
Taigi daejo ir man rankos iki grybuku.. zodziu namuose buvo akcija-atrakcija "Pabandom nesudeginti namu"... veiksmas vyko ant keramikines plyteles su sena grybuku keptuve, kuria visai netycia mano lialiukas (shliauziodamas ir spardydamas su kojom) radom pas drauga po orkaite (ten paspyrus stalciukas atsidaro...o jis net nezinojo doh.gif

Taigi smile.gif

Dariau pagal paskutini recepta.. aisku tas "miltu is akies" dejimas nera geras dalykas.. tai perziurejau visus receptus ir dejau 2 pilnas 300ml turio stiklines miltu.

Isvada: BUVO MAZAI.. nes labai bego sviestas ir grybukai gavosi nors ir su forma ir nerealiai skanus, bet per minksti.
1. Ikaitinus plytele ir keptuve karscio reguliatoriu nusukau ant 7 (is 9). Kitaip ant 9 labai greit sudegdavo 1 puse.
2. Didele mistika buvo man, kaip ipilti teslos tiek kiek reikia g.gif Pasinaudojau konditeriniu maiseliu thumbup.gif ir pyliau, kad uzsipildytu visa grybuko puse - be "kaupo".
3. Pilant tesla keptuve reikia nuimti nuo ugnies, nes kol supilstai tesla pirmieji grybukai pradeda "pustis" ir uzdengus virsu tesla pasklinda i salis ir jie pakankamai neiskyla.
4. Tureti po ranka kruva popieriniu ranksluosciu ar tuoletinio popieriaus isbegusiems riebalams nuvalyt, nes kitaip gali uzsidegti blink.gif
5. Dar is pradziu galvojau, kad vidury ten "baronka" lotuliukas.gif ..bet pasirodo ten turbut visgi ertme riebalam.. nes po kepimo ten nemazai pribegdavo.. arba ne biggrin.gif

ir as kepiau pagal ta pati recepta, ir man panasios problemos buvo. na su miltais, tai kazkaip pataikiau....bet budavo problematiskas teslos pylimas - as irgi nuimdavau nuo ugnies, bet man pilant antra grybuka, pirmasis jau budavo pakiles, tai dazniausiai suspedavau uzpildyti tik puse visu grybuku blush2.gif
tiesa riebalu as visai nedejau (turbut dariau pagal kazkuri kita recepta vis delto)..gavosi tokie "normalus" ir minksti...sakau "normalus" nes man truko skonio ir aromato smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. biggrin.gif Na ir prisiskaičiau receptukų. thumbup.gif Greit mano vysernelio gimtadienis, tai norėčiau ko nors panašaus iškepti. Gal kuri mamytė turi receptą kaip pasigaminti kaštonus ir saldžiąsias braškes? Niam, niam. essen.gif Ačiū.
Atsakyti
[quote=bombonke,2008 02 22, 02:49]
[quote=Askulia,2008 02 02, 00:27]
Sveikos,

Taigi smile.gif

ir as kepiau pagal ta pati recepta, ir man panasios problemos buvo. na su miltais, tai kazkaip pataikiau....bet budavo problematiskas teslos pylimas - as irgi nuimdavau nuo ugnies, bet man pilant antra grybuka, pirmasis jau budavo pakiles, tai dazniausiai suspedavau uzpildyti tik puse visu grybuku blush2.gif
tiesa riebalu as visai nedejau (turbut dariau pagal kazkuri kita recepta vis delto)..gavosi tokie "normalus" ir minksti...sakau "normalus" nes man truko skonio ir aromato smile.gif

[/quote]
del skonio ir aromato ,tai reikia butinai deti medaus ir meduoliniams pyragams prieskoniu misinio,pasiskaityk yra is anksciau duoti receptai,siaip grybuku kepimui reikia sugebejamu,nes man irgi visko buvo.
Atsakyti
QUOTE(Jūrė @ 2008 03 10, 17:58)
Sveikos mamytės.  biggrin.gif  Na ir prisiskaičiau receptukų. thumbup.gif  Greit mano vyresnėlio gimtadienis, tai norėčiau ko nors panašaus iškepti. Gal kuri mamytė turi receptą kaip pasigaminti kaštonus ir saldžiąsias braškes? Niam, niam.  essen.gif Ačiū.

Atsakyti
O mes vienąkart nuterėm kepti kitokius nei įprasti brybukai ir išsikepėm su varške. Išėjo kuo puikiausiai thumbup.gif thumbup.gif Kaip tik tokioj pat keptuvėj, kaip ir Askulia ax.gif
Reikia:
4 kiaušiniai,
1,2 stiklinės miltų,
0,5 stikl. cukraus,
200g varškės,
100g sviesto,
0,5 a.š kepimo miltelių.
Sviestą išlydyti ir palikti atvėsti. Baltymus iki standumo išplakti su dalimi cukraus. Su likusiu cukrumi išplakti trynius. Inde sumaišyti išplaktus baltymus, trynius, suberti miltus, supilti sviestą, sukrėsti pertrintą varškę, įberti kep. miltelių, įlašinti truputį esencijos. Viską išmaišyti. Turint keptuvę, skirtą kepti grybukus, tešlą į aliejumi pateptas formeles krėsti šaukšteliu, pamirkytu aliejuje. Neturint grybukų keptuvės, galima kepti kaip sausainėlius ar keksiukus orkaitėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 14 kovo 2008 - 18:33
QUOTE(Askulia @ 2008 02 01, 23:27)
ipilti teslos tiek kiek reikia

QUOTE(bombonke @ 2008 02 22, 11:49)
problematiskas teslos pylimas

Nesuprantu, ar jūs čia tik taip vartojat žodį "pylimas", ar iš tikrųjų pylėte tešlą? Jei taip, tada padarėte per skystą, tešlą reikia dėti su šaušteliu, ji turi būt tokios konsistencijos (tik be razinų)
user posted image
QUOTE(gytenis @ 2008 03 11, 01:12)
reikia butinai deti medaus ir meduoliniams pyragams prieskoniu misinio

Uj, neeee, visai nebūtinai schmoll.gif O grybukai nebūtinai turi būti meduolių skonio- netgi atvirkščiai, daug kam nepatinka meduoliniai.
Atsakyti
pasiguosiu
kepiau siandien grybukus ir riesutukus - nu visiskas provalas verysad.gif
tesla per sonus bego,prie formos lipo..
nei vieno sausainio neiskepiau unsure.gif nors visaip bandziau unsure.gif ,bet nesigavo nei vienas verysad.gif
Atsakyti
[quote=Ciocia Polia,2008 03 16, 15:55]
Nesuprantu, ar jūs čia tik taip vartojat žodį "pylimas", ar iš tikrųjų pylėte tešlą? Jei taip, tada padarėte per skystą, tešlą reikia dėti su šaušteliu, ji turi būt tokios konsistencijos (tik be razinų)
user posted image

drinks_cheers.gif aha tikrai tesla turi buti kaip nurodyta ant paveiklelio 4u.gif oj kaip uzsinorejau grybuku, bet keptuves neturiu ax.gif reiks gariunuose ieskoti smile.gif
O cia is prisiminimu, atsimenu kai buvau pirmoj klasej - tai mama gimtadieniui kepe grybukus ir voveraites, ir nesiau visa klase vaisinti smile.gif tais laikais nevisada galejo saldainiu nupirkti doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti