jei gerai atsimenu, tai esi is karmelavos, tad jei jau yra toks noras grybuku issikepti tai keptuve galiu paskolinti, pas mane ir grybukai ir voveraites ir menuliukia vienoje keptuveje.
QUOTE(everesta @ 2007 09 18, 14:59)
jei gerai atsimenu, tai esi is karmelavos, tad jei jau yra toks noras grybuku issikepti tai keptuve galiu paskolinti, pas mane ir grybukai ir voveraites ir menuliukia vienoje keptuveje.
dekui
kai reikes,tarsimes
QUOTE(everesta @ 2007 09 18, 14:59)
o kur tokią kepimo formą gavai pirkti ir aš norėčiau
[quote=erikiuxxx,2006 11 06, 22:41]
KEPTUVES JAU PARDUOTOS .o dabar zadetas receptas RESUTELIU.
3 v.saukstai majonezo geriau (maggi)
6 st. miltu
2 bonkutes kondensoto pieno su cukr.
1,5 stik.cukraus
400 gr.margarino
0,5 arb.s sodos,acto 1 arb.s
0,5 arb.s druskos
2.trynius suplakti su cukrumi,o baltimus su druska
3.margarina sumaisyti su miltais ir majonezu
4.ideti i tesla trynius,o paskui atsargiai baltymus
5.uzgesinti soda su actu ir imaisyti itesla
6.padaryti rutuliukus visnios didumo,ir kepti apie 3-5 minutes
1.kondensota piena virti apie 2,5 val ant mazos ugnes,ir duoti atvesti tam vandieni
JIOKIU BUDU NE ATIDARYNET BONKUTES KOL NE ATVES,nes gali sprokti,ir kai virsit ,ziurekit kad ne issipustu bonkutes!!!!!!!!
7.uzpildyti puseles kond.virtu pienu ir sujunkti.
darbas uztruks apie 2 valandas,piena isvirkit pirmiausia ,tegul atvesineja
SKANAUS
Ačių už puikų receptėlį . Turguje nusipirkau keptuvę ir
šiandienpat iškepiau riešutukus, bet paėmiau pusę normos, tai tiek gavosi
Dabar kepsiu ir kepsiu vaikų šventėms Reiks pabandyti dar ežiukus ir kaštonus iškepti
KEPTUVES JAU PARDUOTOS .o dabar zadetas receptas RESUTELIU.
3 v.saukstai majonezo geriau (maggi)
6 st. miltu
2 bonkutes kondensoto pieno su cukr.
1,5 stik.cukraus
400 gr.margarino
0,5 arb.s sodos,acto 1 arb.s
0,5 arb.s druskos
2.trynius suplakti su cukrumi,o baltimus su druska
3.margarina sumaisyti su miltais ir majonezu
4.ideti i tesla trynius,o paskui atsargiai baltymus
5.uzgesinti soda su actu ir imaisyti itesla
6.padaryti rutuliukus visnios didumo,ir kepti apie 3-5 minutes
1.kondensota piena virti apie 2,5 val ant mazos ugnes,ir duoti atvesti tam vandieni
JIOKIU BUDU NE ATIDARYNET BONKUTES KOL NE ATVES,nes gali sprokti,ir kai virsit ,ziurekit kad ne issipustu bonkutes!!!!!!!!
7.uzpildyti puseles kond.virtu pienu ir sujunkti.
darbas uztruks apie 2 valandas,piena isvirkit pirmiausia ,tegul atvesineja
SKANAUS
Ačių už puikų receptėlį . Turguje nusipirkau keptuvę ir
šiandienpat iškepiau riešutukus, bet paėmiau pusę normos, tai tiek gavosi
Dabar kepsiu ir kepsiu vaikų šventėms Reiks pabandyti dar ežiukus ir kaštonus iškepti
Daugelis turi problemų dėl gaslajaus, tačiau aš su juo nesuku galvos. Bent aš, tai imu juodąjį ir baltąjį šokoladą, juos išlydaus ir merkiu į vieną- kepurėlę, į kitą- kotelį ir viskas puikiai išeina:) Ir dar turiu pasiūlymą: jei norit paįvairinti receptukus, tai pabandykit į tešlą įpilti šlakelį romo esencijos ar maltų riešutų.
Aš tai turiu klausimą dėl receptų, kur tešla turi būti ne minkoma, o grietinės konsistencijos. Ar šita tešla taip pat gali būti pilama į tą sovietinę grybukų keptuvę - na, kur reikia vartyti iš abiejų pusių? Dariau grybukus pagal savo vaikystės meduolinės tešlos receptą, tai man gavosi tokie kietoki, o norėtųsi minkštučių
Situ keptuviu ivairiu rusiu yra Kalvariju turguje, buitiniu prekiu parduotuveje As pati pries metus ten uzejau, ziuriu-prekiauja Tiesa, ne visada buna, reikia klausti, nes priklauso nuo uzvezimo, kaip pataikai
Kaip cia dabar paaiskinus, kurioj vietoj ta parduotuve, nes ju yra kelios, bet tik vienoj prekiauja.
Reikia ieit per tuos vartus, kur vyksta prekyba baldais (ne is Kalvariju gatves puses!), salia desinej pusej yra devetu baldu parduotuve. Einant toliau tiesiai is desines puses bus zuvies parduotuve (ne Okeanas ). Einam toliau tiesiai, is desines ir bus ta ukiniu prekiu parduotuve, jos tokios mazytes dvi parduotuvytes salia viena kitos. Toj, kur daug virtuviniu irankiu, senoviniu (na ne antikvariniu , bet lyg is tarybiniu laiku ) rakandu, ir bus keptuviu grubukams, voveraitems, riesuteliams, cirviniams blynams ir kt. Jei nesimatys, reikia klausti, nes ten tiek visko mazoj erdvej isdeliota, o jei dar eini su nekantraujanciu vyru ir vaikais...
As pati isigijau ten savo keptuves, tik neturejau zmonisko recepto. Dekui uz cia pateiktus receptukus, dabar butinai kepsiu.
Ir reiks papildyti savo keptuviu kolekcija, ne visas turiu Kai neturejau recepto, tai vyras tik pykdavo, kad vieta jos uzima, vistiek nieko nekepu, sako ir taip dvi turi, kam tau daugiau Na, bet as cia nukrypau nuo temos
Norisi ir riesuteliu, ir voveraiciu ir kt., labai jau skanus prisiminimai is vaikystes
Kaip cia dabar paaiskinus, kurioj vietoj ta parduotuve, nes ju yra kelios, bet tik vienoj prekiauja.
Reikia ieit per tuos vartus, kur vyksta prekyba baldais (ne is Kalvariju gatves puses!), salia desinej pusej yra devetu baldu parduotuve. Einant toliau tiesiai is desines puses bus zuvies parduotuve (ne Okeanas ). Einam toliau tiesiai, is desines ir bus ta ukiniu prekiu parduotuve, jos tokios mazytes dvi parduotuvytes salia viena kitos. Toj, kur daug virtuviniu irankiu, senoviniu (na ne antikvariniu , bet lyg is tarybiniu laiku ) rakandu, ir bus keptuviu grubukams, voveraitems, riesuteliams, cirviniams blynams ir kt. Jei nesimatys, reikia klausti, nes ten tiek visko mazoj erdvej isdeliota, o jei dar eini su nekantraujanciu vyru ir vaikais...
As pati isigijau ten savo keptuves, tik neturejau zmonisko recepto. Dekui uz cia pateiktus receptukus, dabar butinai kepsiu.
Ir reiks papildyti savo keptuviu kolekcija, ne visas turiu Kai neturejau recepto, tai vyras tik pykdavo, kad vieta jos uzima, vistiek nieko nekepu, sako ir taip dvi turi, kam tau daugiau Na, bet as cia nukrypau nuo temos
Norisi ir riesuteliu, ir voveraiciu ir kt., labai jau skanus prisiminimai is vaikystes
Vakar kepiau grybuku. Pasirodo, mano formoje yra dvieju rusiu grybukai-mazi ir dideli Na gavosi tiesiog nuostabus , tik padengti glajumi tai nespejau Pirmiausia visi seimos nariai kesinosi i tesla, o po to buvo pareiksta, jog jokiu glaju jiems nereikia, skanu ir taip, ir nereikia cia issigalvoti nesamoniu Dar lauk kol glaju padarysiu, po to lauk, kol isdzius... Su glajum butu buve dar skaniau...
Dekui visom uz receptus
Dekui visom uz receptus
mergaites, kur galima butu nusipirkti tas formeles apie kurias cia kalbejote, gelyciu voverusku, zuikiu ir t.t, tas kur ant koto. Bandziau visur pati ieskoti, taik kad iesko pati nezinau ko nes net nezinau kia jos atrodo, gal turit kuri foto, gal esu maciusi kur tik nezinau kaip atrodo tai przippsojau.
Papildyta:
mano keptuve sena, spizine, pas mociute radau tai ir privatizavau
Papildyta:
QUOTE(diora @ 2007 09 19, 12:06)
o kur tokią kepimo formą gavai pirkti ir aš norėčiau
mano keptuve sena, spizine, pas mociute radau tai ir privatizavau
prsiskaiciau cia visko ir tai taip grybu uzsimanaiu, as juos kepu biskvitiniu ir niekada netepdavau glajum, bet siandien pabandziau, bet jau dabar, nors dar iki galo nisdziuvo, matau kad ne kas gausis, nes kazkaip jis man nubega. niu kai viska pabaigsiu parasysiu ir parodysiu.