O man atrodo, kad nei oras, nei metu laikas nera problema tvarkymuisi. Uztenka susitarti laika, vieta, pasiimti pora maisu siukslems ir pirmyn. O paskui ta maza iniciatyvine grupele gali ir gretimoje kavinukeje aptarti sekancio, didesnio zygio plana ir organizavima.
Taip, kad geru ideju kupinos mergaites nenuleiskite ranku ir nelaukite pavasario.
Mielai prisideciau, bet esu laaaaaaabai toli nuo jusu...
as is Kauno prisideciau
QUOTE(KAIWA @ 2008 10 06, 19:11)
as is Kauno prisideciau
Man iki Kauno toli, bet aš jus palaikau morališkai, šaunuolės!!!!!!!!!!!!!!
Siemet su talkomis jau turbut baigta (nebent privacios prie namu ), bet pavasari po Zemes dienos ju organizuojama gausiai - visada galima prisijungt.
O kaunietems tai labai siulyciau sudalyvaut tradicinese pavasario/rudens talkose tvarkant Pazaislio vienuolyno aplinka. Veliau kunigas palaimina talkininkus ir visi draugiskai seda prie stalo ragauti sveikuolisku vienuoliu vaishiu
O kaunietems tai labai siulyciau sudalyvaut tradicinese pavasario/rudens talkose tvarkant Pazaislio vienuolyno aplinka. Veliau kunigas palaimina talkininkus ir visi draugiskai seda prie stalo ragauti sveikuolisku vienuoliu vaishiu
as noreciau i talka! daznai parenku siuksles miskelyje netoli namu , ar siaip kaip buna kiemo talka tai visad dalyvauju... o dbr ir visos susipazintume
o talka manau geriausia yra pavasari ,pats geriausias laikas
o talka manau geriausia yra pavasari ,pats geriausias laikas
kur tik pažiūrėsi ...daug kas teršia tą motulę gamtą..gal reiktų ne tik valyti,bet nebūti abejingoms ir tiems,kurie mums matant šiukšlinasi...
sveikos,
kad šiukšlės dabar ne tik prie ežerų, giliausiuose miškuose (patys ten gyvenam nuvažiuoji, atrodo, kur jau žmogus nepasiekia - ir ten - ne grybai, o šiukšlių maišai ), apsišiukšlinę žmonės aplink save ir savyje. Ir kažkaip norma patapo šiukšles ne prie konteinerio palikt, o vežti kažkur dešimtis km ir išpilt ten, kur jų jau tikrai niekas nesurinks. Mano dukra vaikšto po mišką ir pastoviai manęs klausinėja - mamyte, o kodėl žmonės taip daro, mamyte, bet kiškiukai neturi šiukšliadėžių, tai kur jie dabar sudės tas šiukšles? Mamyte, iškvieskim policininką, kad nubaustų blogus žmones... nesuprantu, kodėl kokie miškininkai negali pabudėti ir pakontroliuoti tuos, kurie sunkvežimiais šlamštą verčia? Juk yra numatytos baudos, tik niekas jų nesusirenka...
kad šiukšlės dabar ne tik prie ežerų, giliausiuose miškuose (patys ten gyvenam nuvažiuoji, atrodo, kur jau žmogus nepasiekia - ir ten - ne grybai, o šiukšlių maišai ), apsišiukšlinę žmonės aplink save ir savyje. Ir kažkaip norma patapo šiukšles ne prie konteinerio palikt, o vežti kažkur dešimtis km ir išpilt ten, kur jų jau tikrai niekas nesurinks. Mano dukra vaikšto po mišką ir pastoviai manęs klausinėja - mamyte, o kodėl žmonės taip daro, mamyte, bet kiškiukai neturi šiukšliadėžių, tai kur jie dabar sudės tas šiukšles? Mamyte, iškvieskim policininką, kad nubaustų blogus žmones... nesuprantu, kodėl kokie miškininkai negali pabudėti ir pakontroliuoti tuos, kurie sunkvežimiais šlamštą verčia? Juk yra numatytos baudos, tik niekas jų nesusirenka...
QUOTE(Mrs. R @ 2008 11 04, 18:44)
Ir kažkaip norma patapo šiukšles ne prie konteinerio palikt, o vežti kažkur dešimtis km ir išpilt ten, kur jų jau tikrai niekas nesurinks.
paprastai taip elgesi tie kurie nusiperka mažesnius konteinerius (už jų išvežimą reikia mažiau mokėti) o šiūkšlių prirenka gal dar daugiau nei tie kurie turi didelius kontikus, todėl taupydami savo sąskaita jie šiūkšlių "perviršį" veža į daugiabučių kontikus, ar į miškus, pamiškes ir t.t.
Blogiečiai
manau,kad suaugusio šiukšlintojo nepakeisi...reikia savo atžalas mokyti ir jiems pavyzdį rodyti...su jais kartu tas šiukšles rinkt...aišku be prievartos,nes prievarta duoda atvirkštinius rezultatus...
Išties belieka mokinti savo atžalas nešiukšlinti.Važiuojant į mišką pasiimame maišelį šiukšlėms ir bent kiek aprenkame,o po atostogų prie ežero namo vežamės kelis maišus šiukšlių,kad nepalikti viso "grožio"gamtoje.Kartais atrodo išsilavinę žmonės , o šiukšles mėto,tai kur ta vidinė kultura tada? Viena aišku-ji nepriklauso nuo išsilavinimo,pareigų,automobilio markės ir t.t..
QUOTE(Juxt @ 2008 11 04, 18:11)
paprastai taip elgesi tie kurie nusiperka mažesnius konteinerius (už jų išvežimą reikia mažiau mokėti) o šiūkšlių prirenka gal dar daugiau nei tie kurie turi didelius kontikus, todėl taupydami savo sąskaita jie šiūkšlių "perviršį" veža į daugiabučių kontikus, ar į miškus, pamiškes ir t.t.
Blogiečiai
Blogiečiai
o kur cia taip uz mazesnius konteinerius maziau moketi reikia? nes siaip pas mano tevus tai mokama uz registruotu name gyventoju skaiciu