Įkraunama...
Įkraunama...

Šiukšlės gamtoje- prie ežerų, miškuose ir t.t.

Sulig kiekvienas metais vaizdas vis kraupesnis verysad.gif Reiktų kažkokią instanciją įpareigoti griežtai kontroliuoti ir bausti, bet aišku vargu, ar kas tuo užsiims, ypač kai dauguma savo ežerų pakrantes užsitvėrę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gatopreto @ 2008 08 10, 16:53)
Na, gyvenu prie miesto paplūdimio, tai šiemetinis didžiausias poilsiautojų topas - atvažiuoja šeimynėlė/draugija, tvarkingai pabaliavoja - maistelio ir gėrimų tiek, lyg Kūčias iš privalomų dvylikos patiekalų valgytų, visas šiukšles tvarkingai sukiša į maišą ir ... palieka... Mol, tvarkingi mes, gražiai palikom, paims kas nors... Yra iš šiukšliadėžė (teisingiau, pusė metalinės bačkos) įkasta, bet juk ne guminė ji... Netoliese  rūšiavimo konteineriai, tai kartais minėtąjį maišą (viduje - maisto atliekos, popierinė, plastikinė, stiklinė tara, pampersai...) nutįsia prie tų konteinerių ir palieka - rezultatas - konteinerių per ryšulėlius ir ryšulius, dėžes dėželes tuoj nesimatys... Žodžiu, palaikau pasiūlymą NETERŠTI - poilsiautojų visur daug, šiukšlių išvežimo sistemai iki tobulumo toli, reiktų tą suprasti ir atsižvelgti. Ir galų gale - kam vežtis į paplūdimį ar stovyklavietę vienkartinius indus? Ar ne paprasčiau pasiimti tokių užkandžių, kuriems valgyti indų nereikia?

Pritariu, geriausia isvis savo siuksles susirinkti ir issivezti. Mes irgi neseniai buvome nuvaziave prie nuostabaus ezero Moletu rajone ir radome toki siukslyna blink.gif doh.gif Tiesiog visa pakrante nuseta tusciomis alaus skardinemis - kraupu daugiau nieko. Gaila, kad zmones nesusimasto, jog jei visi taip darytume, t.y siukslintumeme bet kur, greitai gyventume savartyne. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gatopreto @ 2008 08 10, 17:53)
Na, gyvenu prie miesto paplūdimio, tai šiemetinis didžiausias poilsiautojų topas - atvažiuoja šeimynėlė/draugija, tvarkingai pabaliavoja - maistelio ir gėrimų tiek, lyg Kūčias iš privalomų dvylikos patiekalų valgytų, visas šiukšles tvarkingai sukiša į maišą ir ... palieka... Mol, tvarkingi mes, gražiai palikom, paims kas nors... Yra iš šiukšliadėžė (teisingiau, pusė metalinės bačkos) įkasta, bet juk ne guminė ji... Netoliese  rūšiavimo konteineriai, tai kartais minėtąjį maišą (viduje - maisto atliekos, popierinė, plastikinė, stiklinė tara, pampersai...) nutįsia prie tų konteinerių ir palieka - rezultatas - konteinerių per ryšulėlius ir ryšulius, dėžes dėželes tuoj nesimatys... Žodžiu, palaikau pasiūlymą NETERŠTI - poilsiautojų visur daug, šiukšlių išvežimo sistemai iki tobulumo toli, reiktų tą suprasti ir atsižvelgti. Ir galų gale - kam vežtis į paplūdimį ar stovyklavietę vienkartinius indus? Ar ne paprasčiau pasiimti tokių užkandžių, kuriems valgyti indų nereikia?

ir as pastebejau toki fenomena...arba zmogeliai susirenka siuksles ir sumeta i kruva kokiame krume... tipo - sutvarkeme pievele, kita karta galim atvaziuoti, nebus siuksliu primetyta... o tos kruveles krume vis auga doh.gif
Atsakyti
Neseniai buvom prie Puckoriu atodangos ir prie to dvaro, tai irgi visur siuksliu pilna, nors ir regioninis parkas skaitosi.
Bet kitas dalykas - niekur nepastebejau siuksliadeziu, tai ko noreti... Uzsieny tokiuose parkose ant kiekvieno kampo ryskios siuksliu dezes stovi ir zmones jomis naudojasi, nes krenta i aki iskart.
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 28, 13:47)
Neseniai buvom prie Puckoriu atodangos ir prie to dvaro, tai irgi visur siuksliu pilna, nors ir regioninis parkas skaitosi.
Bet kitas dalykas - niekur nepastebejau siuksliadeziu, tai ko noreti... Uzsieny tokiuose parkose ant kiekvieno kampo ryskios siuksliu dezes stovi ir zmones jomis naudojasi, nes krenta i aki iskart.

užsienį ir žmonės kitokie ax.gif kiek kartų mačiusi kai žmogus pro pat šiūkšlinę praeina o ant gatvės numeta šiūkšlę doh.gif tai ir norisi pasivijus moralą atskaityt umn.gif bet baisu ant kokio užsirausi ir ar paskui pati negausi box.gif

truputį off topic bet aš tai visas šiūkšles į rankinę kraunu, o jau kai prieinu šiūkšlinę bigsmile.gif išsimėžiu lotuliukas.gif o tai tada žmonės žiūri į mane blink.gif galvoja gal iš namų nešu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2008 08 28, 20:05)
aš tai visas šiūkšles į rankinę kraunu, o jau kai prieinu šiūkšlinę  bigsmile.gif  išsimėžiu  lotuliukas.gif  o tai tada žmonės žiūri į mane  blink.gif  galvoja gal iš namų nešu  lotuliukas.gif

as irgi panasiai darau, tik pas mane tiek neprisikaupia, kad zmones kreivai ziuretu biggrin.gif arba isvis, namie istustinu smile.gif
Atsakyti
as kai einu pasivaiksciot i miska, laukus nuolat pasiemu maiseli, tai nuolat pareidama parsinesu siuksliu smile.gif , kita kart isejus maloniau vaiksciot kai akiu nebado siuksles
Atsakyti
as visus savo draugus baigiu isauklet kad nemetytu siuksliu.. tai jau beveik visi tapo tvarkingi smile.gif o siaip mes su drauge rudeny einam tvarkyt miska.. nes tiek siuksliu kad baisu!!! schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 07 30, 07:49)
O aš kažkaip matau problemą net ne pačiame šiukšlinime , o tai kad tų šiukšlių niekas neišveža ar šiukšlinių nėra. Tenka sustoti kokioje pavėsinėje miške , šalia šiukšlinė kibiro dydžio, ji pilna, aplink ją pilna, ir matosi, kad nevežtos šiukšlės nuo praeitų metų, taip ir prie ežerų, šiukšlinės dydis juokingas, o ir jis neišvežamas bent kas savaitę, po savaitgalių. Kam ta šiukšlinė jei ji neprižiūrima. Daugelis tikrai mestų į šiukšlines ir tikrai neterštų gamtos, bet kad šiukšlių surinkimas ir išvežimas nėra sutvarkytas gamtoje.

Problema yra BŪTENT ne kur kitur, bet pačiame šiukšlinime. Nes išauklėti žmonės susirinks šiukšles sau į maišiuką ir vešis nors ir 200 km, bet išmes ten, kur reikia. O kad trūksta šiukšliadėžių kažkaip niekad nesu pastebėjusi, kaip tik jų pilna, o šiukšlės visur aplink, tik ne šiukšlinėse.
Atsakyti
as galvoju ,o jai eko mamos kada susitinka ir aptvarko aplinka ?ir gamtai svariau ir pacios pailsim ,padarom gera darba ir ateje su vaikuciais ju samonei idiegiam pagarba ir meile gamtai ? siandien buvau prie kauno mariu su mazaja pavaiksciot tai aikstelese kur zmones lankosi tai padek dieve ,na ta vieta aptvarke nes bajorkiemis atsirado tai jiem kaip ir priklauso ,bet pvz salia manes yra miskas kur siuksliu padek dieve ,bet vienai man su jom susidorot sudetinga ,tai gal i talka ? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 14 spalio 2009 - 18:27
QUOTE(iewoote @ 2008 09 19, 22:41)
as galvoju ,o jai eko mamos kada susitinka ir aptvarko aplinka ?ir gamtai svariau ir pacios pailsim ,padarom gera darba ir ateje su vaikuciais ju samonei idiegiam pagarba ir meile  gamtai ? siandien buvau prie kauno mariu su mazaja pavaiksciot tai aikstelese kur zmones lankosi tai padek dieve ,na ta vieta aptvarke nes bajorkiemis atsirado tai jiem kaip ir priklauso ,bet pvz salia manes yra miskas kur siuksliu padek dieve ,bet vienai man su jom susidorot sudetinga ,tai gal i talka ?  4u.gif

pas mus tas pats doh.gif ,o kur jūs gyvenate?
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 09 20, 00:39)
pas mus tas pats doh.gif ,o kur jūs gyvenate?

gyvnam prie bajorkiemio kur autostradoi kaunas vilnius smile.gif
Atsakyti