Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

QUOTE(lolita4611 @ 2010 02 22, 21:24)
o gal gali apšviesti/ kuom jis tikslesnis? nes už tą oct kovo mėnsį turėsiu 150 moketi tai gal iškart pasidaryti tą kitą g.gif

THINPREP PAP metodą pirmiausia įdiegėme todėl, kad jį taikant gaunami daug tikslesni ir patikimesni tyrimų rezultatai, nes ištiriama gerokai daugiau ląstelių. Tiriamos ląstelės parengiamos tyrimui pašalinant įvairias priemaišas, pvz., kraują, gleives. Tiriant mikroskopu ląstelės išdėstomos vienu sluoksniu, o tai leidžia jas geriau apžiūrėti. THINPREP metodas – naujiena Lietuvoje, bet pasaulyje jis taikomas nuo 1996 m. Statistika rodo, kad atliekant tyrimus šiuo metodu net 39 proc. sumažėjo klaidingų rezultatų skaičius, o ikivėžinių pakitimų aptinkama 18 proc. dažniau nei įprastu tepinėliu.Atliekant PAP tyrimą THINPREP metodu, ląstelės paimamos tuo pačiu būdu kaip ir įprastam PAP tepinėliui. Skirtumas tas, kad šluotelė su ląstelėmis išskalaujama skystoje terpėje, o tai užtikrina visų paimtų ląstelių patekimą nuo šluotelės į terpę. Paimtas mėginys su ląstelėmis tinkamas tyrimui išlieka 6 savaites. Kompiuterinis preparatų gamybos įrenginys pašalina nereikalingas priemaišas ir pagamina tyrimui švarių ląstelių preparatą.
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2010 02 22, 20:42)
Merginos ką manote apie tai : kasteneda forume papasakojo kad jai buvo uždegimas ir reaktyviniai pakitimai, vėžnių ląstelių nebuvo,  liepė stebėti, o nuėjus pas onkologus liepė išpjauti, o išpjovus rado cin3 g.gif

man labai keista, aišku jei į onkologinį nulėksiu (esu buvus dėl krūties ir jų taktikas žinau- pjauti, pjauti, pjauti).. kad ir profilaktikai bile pjaut juk jiems į kišenę  blush2.gif

Pagalvojus juk ir su ryškesniais pakitimais (ASCUS ar LSIL) merginas stebi ir jie netgi sumažėja, bet aišku jei visos eitų pas onkologus įdomu kiek liktų stebėjimui..

GAL KURI DAR ESATE SUSIDŪRUS SU ONKOLOGAIS DĖL KAKLELIO BĖDŲ? AR ESATE KURI BUVUSI KONSULTUOTIS DĖL APKITIMŲ AR PASITIKITE TIK SAVO GINEKOLOGAIS? P.S. nors maniškė atrodo patikima, bet šis atvejis mane suglumino, pradėjau išsigalvoti verysad.gif

AŠ BEJE DAR ŽAIZDELĘ TURIU, o OCT atsakymas uždegimas ir reaktyviniai pakitimai. ippn nera. oct liepe kartot kovą

Atsakyti
Na taip surašiau viską į vieną vietą (kad nereiktų po forumą knaisiotis ir ieškot), nes norėjau ir nuomonių iš šalies išgirsti prieš bėgant pas gydytojus onkologus.. o jums kastaneda labai dėkoju už pasisakymą, dabar žinau ko galiu tikėtis, tik va neapsisprendžiu eiti pas tuos onkologus tai laukiu kitu nuomoniu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif
man praeita spali buvo rasta zaizdele gimdos kaklely, kadangi gyvenu uk, o tyrimai buvo daryti lt, tai gydytoja telefonu liepe vaziuoti pas gyd Intaite Vilniuje kad lazeriu pasalintu ta zaizdele. ar esate ka nors girdejusios apie ta lazerini gydymo buda? turejau persileidima neseniai, ar gali buti ta ziazdele kalta?
Atsakyti
Kaip reikia gyventi su ta žaizdele? Man ji irgi yra... Sakė, negili, bet ganėtinai plati. Prieš 1.5 metų dariausi onkocitologinį, pakitimų nerado. Bet kažkaip neatkreipiau dėmesio, kuri ciklo diena buvo... Vakar buvau pas ginekologę, tai sakė dažnai onkocitologinio daryti nerekomenduojama, siūlė palaukti iki rudens, bus suėję 2 metai nuo paskutinio. Ką jūs manot?
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 04 08, 15:18)
Kaip reikia gyventi su ta žaizdele? Man ji irgi yra... Sakė, negili, bet ganėtinai plati. Prieš 1.5 metų dariausi onkocitologinį, pakitimų nerado. Bet kažkaip neatkreipiau dėmesio, kuri ciklo diena buvo... Vakar buvau pas ginekologę, tai sakė dažnai onkocitologinio daryti nerekomenduojama, siūlė palaukti iki rudens, bus suėję 2 metai nuo paskutinio. Ką jūs manot?

o kodel daznai onkocitologinio nerekomeduoja daryt? man per pastaruosius metus dare 3 ....
jeigu nori buti tikrai, pasidaryk citologini, tik kad jis bus mokamas ir tiek.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 04 08, 15:50)
o kodel daznai onkocitologinio nerekomeduoja daryt? man per pastaruosius metus dare 3 ....
jeigu nori  buti tikrai, pasidaryk citologini, tik kad jis bus mokamas ir tiek....  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif visiškai su tavim sutinku mirksiukas.gif nei mano ginekologė , nei KMUK niekada nesakė apie tai, kad nerekomenduojama, juk kai žinosi kad viskas gerai ir pačiai bus ramiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 04 08, 15:18)

man per pora metu jau penktas tyrimas bus si menesi. nzn kodel tau gydytoja taip sako, kas du metus man rodos ta nemokama daro, o jei dazniau jau tektu susimoket.
Atsakyti
Man nėra 25 metų, tai man ar taip, ar taip mokėti reikės... Gerai nepamenu, bet sakė, kad vis tiek ten imant tą tepinėlį makšties sienlėms ar kaip čia pavadinti nėra gerai... Va ką radau dar:

"Onkocitologinis gimdos kaklelio tepinėlis – tai gimdos kaklelio ląstelių apžvalga ir įvertinimas dėl galimų vėžinių ląstelių. Tyrimas imamas nustačius gimdos kaklelio displaziją arba rizikos grupes moterims, profilaktiškai daromas prieš ir po kontraceptikų vartojimo (juos vartojant daromas 1 kartą per metus) arba pacientėms nuo 30 metų kartą per 1-2 metus."

Aš kaip tik baigiau vartoti KT prieš keletą mėn... O kas durniausia, kad savo klinikoj nenoriu tepinėlio darytis, o kitur siuntimo neišrašo... Tai teks eiti privačiai. Bet bent jau rami galva kuriam laikui bus. karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 04 08, 17:10)
Man nėra 25 metų, tai man ar taip, ar taip mokėti reikės... Gerai nepamenu, bet sakė, kad vis tiek ten imant tą tepinėlį makšties sienlėms ar kaip čia pavadinti nėra gerai... Va ką radau dar:

"Onkocitologinis gimdos kaklelio tepinėlis  – tai gimdos kaklelio ląstelių apžvalga ir įvertinimas dėl galimų vėžinių ląstelių. Tyrimas imamas nustačius gimdos kaklelio displaziją arba rizikos grupes moterims, profilaktiškai daromas prieš ir po kontraceptikų vartojimo (juos vartojant daromas 1 kartą per metus) arba pacientėms nuo 30 metų kartą per 1-2 metus."

Aš kaip tik baigiau vartoti KT prieš keletą mėn... O kas durniausia, kad savo klinikoj nenoriu tepinėlio darytis, o kitur siuntimo neišrašo... Tai teks eiti privačiai. Bet bent jau rami galva kuriam laikui bus.  karsta.gif

o kodel nenori klinikoje, kiek zinau valstybineje jis kainuos apie 14 lt ...
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 04 08, 18:28)
o kodel nenori klinikoje, kiek zinau valstybineje jis kainuos apie 14 lt ...

Man sakė 45lt. O nenoriu, nes ten bendrosios praktikos gydytojos dirba ginekologėm... Nors aišku, rezultatas nuo to nesiskirs, bet reikia dar ir mokėti paimti iš reikamos vietos...
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 04 08, 19:35)
Man sakė 45lt. O nenoriu, nes ten bendrosios praktikos gydytojos dirba ginekologėm... Nors aišku, rezultatas nuo to nesiskirs, bet reikia dar ir mokėti paimti iš reikamos vietos...

butent, reikia zinoti is kur ir kaip paimti, as is savo ambulatorijos begau neatsisukdama, kai sesele (ne akusere) isreze, kad ji galinti paimti... nono.gif
jau geriau susimokesiu, nei paskui gyvensiu su bele kokiu atsakymu. aplamai kaklelio kabinetuose visa kakleli apziuri specialia iranga, to tikrai negali padaryti bek kokiam kabinete ir bet kas, taip kad savo sveikatos saskaita taupyti nereiketu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 08 balandžio 2010 - 19:16