Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Prince @ 2005 02 17, 13:22)
:

O tu gerdama pastojai?

taip, pastojau gerdama ir dar geriau gal iki ketvirto nestumo menesio, tik mazinau doze, geraiu kas antra, po to kas trecia diena, kol nutraukiau. Taip liepe mano gydytoja, kuria as visiskai pasitikejau, nes staiga nutraukus siuos vaistus, pasak jos,padideja persileidimo rizika. Viskas baigesi gerai, turiu nuostabu sunuti wub.gif O su dukrele pastojau natycia smile.gif
Atsakyti
Oi merginos,kaip gera skaityti jusu gerus rezultatus.Bromikriptina geriu puse metu.Per penkis menesius man jis nukrito nezymiai,gydytoja padidino doze,ir dar pasirodo gerdavauu rytais,o geriau gerti vakarais.Taip tikiuosi,kad jis man irgi susinormalizuos.
Atsakyti
Algirda, kiek pastebėjau mano tokia pat diagnozė, kaip ir tavo (padidėjęs prolaktinas ir per mažzs progesteronas). Gal gali papasakot, kokį tau skyrė gydymą. Ir kiek prolaktinas pas tave didesnis už normą?
Atsakyti
Sveikos merginos,pas mane proloktinas nekrenta jau 3 metai,bet dabar kai padidinau doze tai atrodo tvarkosi. smile.gif.Norma nuo 3.2-22.7 o mano buvo 150.dabar kai buvau paskutini karta buvo 30ng/ml.tai jau dziugu.Geriu ryte 1 tab.O vakare 1.5 .
Gydytoja liepe laikyti 20ng/ml.O vaistus as pati reguliuojuos.
Atsakyti
Plastake,atsakau ax.gif Kazkada progesteronas buvo 17ng/mll,o prolaktino tyrimas buvo nedarytas,bet sia vasara perejau pas kita gydytoja,ji man liepe pasidaryti prolaktino tyrima ir bac...padidejesvasara tada buvo 23,10ng/ml,kai normaiki16ng/ml skaitoma.Progesteronas tuo tarpu 8,8ng/ml.Po penkiu menesiu pasidariau pakartotinai prolaktinas 18,92ng/ml,o progesteronas 7,52ng/ml.Tuo tarpu mane stimuliavo klosbegytu,o prolaktinui musti-bromikriptina.Dabar nestimuliuoja ilsisi organizmas o bromikriptina geriu,doze padidino 1,5 tabletes geriu.Padariau siaip klaida-geriau vaistus rytais,o reikia gerti vakarais,gygytoja sake,kad vakarais,bet galvojau tik del to,kad mazau pykintu,nustojo pykinti,geriau rytais.Dabar artimiausiu laiku planuoju pakartoti tyrimus.
Atsakyti
Ačiū Algirda, kad nepatingėjai atsakyti. O kad pakelt progesteroną, tau irgi nieko nepaskyrė? Man gydytoja sakė, kad nukritus prolaktinui, atsirastų ovuliacija, o tada progesteronas ir pakils. Mano prolaktinas gerokai didesnis nei tavo - penkis kartus viršija normą. Irgi geriu bromokriptiną, vieną tabletę ryte, kitą vakare. Neseniai tik pradėjau.
Gerų tau tyrimų atsakymų, Algirda. Tikiu, kad viskas susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(Plaštakė @ 2005 02 18, 12:10)
Ačiū Algirda, kad nepatingėjai atsakyti. O kad pakelt progesteroną, tau irgi nieko nepaskyrė? Man gydytoja sakė, kad nukritus prolaktinui, atsirastų ovuliacija, o tada progesteronas ir pakils. Mano prolaktinas gerokai didesnis nei tavo - penkis kartus viršija normą. Irgi geriu bromokriptiną, vieną tabletę ryte, kitą vakare. Neseniai tik pradėjau.
Gerų tau tyrimų atsakymų, Algirda. Tikiu, kad viskas susitvarkys.

Kur gi cia patingesi atsakyti ax.gif Plastake,man irgi gydytoja ta pati sake,kad progesteronas turi susinormalizuoti,prolaktinui nukritus,jie vienas kita itakoja.As tai labai labai tikiuosi geru rezultatu kai susitvarkys sitie hormonai.Zinai ilga laika (2metus) dariausi tyrimus ir viskas normoj,tai kai atrado priezasti kita gydytoja, as net apsidziaugiau.Kai zinai kad kazkas netvarkoj tai gali tiketis ir gydymo,o kai nueini ir atsakymas viskas jums gerai,o jauti kad tikrai ne viskas gerai, tai siutas ima schmoll.gif daugiau nieko.Todel dabar as labai rami,nes turi vilti. 4u.gif To paties ir tau linkiu neprarast vilties niekada niekada niekada...
Atsakyti
nu va...cia vel as... geriu bromkriptina jau 20 dienu...+ meciau gert kontraceptikus+pirmos menesines po to metimo ir KAIP MAN BLOOOOGA! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pilvo neksauda, bet kazkoks bendras silpnumas, galva svaigsta, akyse tamsu, i galva duoda kai ataisstuoju, kai pasilenku.... + dreba rankos ;/ to tai neiak nebuvo ;/
nors ir geriu vakare - kas 10 dienu didindama doze - tik po puse tabletes dabar..o jau taip negera ;(
ar ir jum taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2005 02 21, 11:28)
peliuk o kas tau yra? hormonu per daug? per mazai? ar ji pati padidejus?

Pas mane TTH labai mažas - 0,002, kai norma 0,400-4.00, o FT4 buvo padidėjęs, bet dabar jau atsistatė, o TTH neatsistatė dar. Pagal diagnozę man Difuzinė toksinė struma, hipertirozė, tirotoksikozė.
Atsakyti
Labutis visoms, skaitau žinutes ir nelabai supranu, o dėl prolaktino kokią ciklo dieną daromas tyrimas? Man jį darė 3 ar tai 5 dieną ir jis pas mane buvo apie 500, nors norma apie 300. paskyrė pusė tabletės bromocriptino, Gėriau metus laiko, bet prieš naujuosius padidino po 1 tabletę du kartus dienoje.
Atsakyti
QUOTE(Mergaitė @ 2005 02 21, 14:44)
Labutis visoms, skaitau žinutes ir nelabai supranu, o dėl prolaktino kokią ciklo dieną daromas tyrimas? Man jį darė 3 ar tai 5 dieną ir jis pas mane buvo apie 500, nors norma apie 300. paskyrė pusė tabletės bromocriptino, Gėriau metus laiko, bet prieš naujuosius padidino po 1 tabletę du kartus dienoje.

Prolaktino tyrimas gali buti daromas bet kuria ciklo diena. smile.gif
Atsakyti
.... ir vaistukus (ji reguliuojancius) reikia gerti, kol pastosi. Nes geriant vaistukus, prolaktinas susitvarko, o staigiai nutraukus vel sokteli. Jei neplanuojama pastoti, tai ir prolaktino reguliuoti nereikia wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ignė: 21 vasario 2005 - 14:53