QUOTE (Muse @ 2004 11 22, 08:31) |
Tai padidejes prolaktinas -kontraceptiku pasekme??? As einu siandien to tyrimo darytis -ir greiciausiai jis bus nekoks, nes labai skauda krutis, o ir isskyru yra, ir taip mazdaug 2 sav. iki menesiniu. Na, dar to man betruko, ir taip pastoti negaliu del vyro spermos neypatingu rodikliu, dar cia papildomas vargas. O prisiskaiciau cia visokiu baisybiu apie galvos svietimus ar pan. Isibaiminau |
baik baimintis, Musyte
prisiskaitei ir prisigalvoji kažko. pirma palauk hormoninių tyrimų atsakymų, o po to bijok. nors nujaučiu, o dar ir linkiu, kad su Tavimi viskas bus gerai
QUOTE (Muse @ 2004 11 22, 09:25) |
Aciu, Rimantux Bet kazkaip jau pratinuosi, kad ko gero teks persikraustyti pas Jus Aisku, jei priimsit |
priimti tai priimsim...
aš manau, kad geriau gal ir žiauri tiesa kuo anksčiau ir teisingas gydymasis laiku, negu savęs apgaudinėjimas ir teisingas nesigydymas kuo ilgiau...
o vaisingumo problemos yra lygiai tokios pačios, kaip ir kitos sveikatos problemos. reikia tik pačiam teisingai galvoti ir teisingai tai pateikti kitiems.
sėkmės Tau begalinės. galvok pozityviai
Muse,nepergyvenk ,manyciau tau tikrai viskas bus gerai.
As taip pat galvojau,neuztenka ,kad vyras turi problemele,tai dar man cia tas prakeiktas proloktinas.
Nors tikrai galvoju ,gerai kad tas proloktinas ,ji nors galima reguliuoti.O jei kas butu blogiau,tada butume su vyru abu,nu tada nusisauciau.O dabar kazkaip vis turiu vilciu.,kad tas mano proloktinas susinormalizuos.Visos mes taip norim
As taip pat galvojau,neuztenka ,kad vyras turi problemele,tai dar man cia tas prakeiktas proloktinas.
Nors tikrai galvoju ,gerai kad tas proloktinas ,ji nors galima reguliuoti.O jei kas butu blogiau,tada butume su vyru abu,nu tada nusisauciau.O dabar kazkaip vis turiu vilciu.,kad tas mano proloktinas susinormalizuos.Visos mes taip norim
QUOTE |
Gal kas galite pasakyti, ar prolaktino tyrima galima darytis bet kuria ciklo diena? |
Kiek žinau, bet kurią c.d. gali darytis.
Čia jau toks klausimas buvo aptartas, bet norėjau pasitkslinti : ar reikia nutraukti bromkriptino vartojimą, kai daraisi prolaktino tyrimą, ar gerti?
Klinikoj sako "Prieš tyrimą tą dieną nieko nevalgykit, negerkit net vandens". O tai kaip su vaistais?
Zuika,as pati buvau uzdavusi si klausimeli,nes ir pati,nezinojau.Bet kiek supratau is merginu,tai kad nutraukti nereikia.Tik reikia eiti daryti tyryma ryte ir nesusinervinusi,nevalgiusi.Nes pati pastebejau kai geri vaistus tai tyrymai geri ,tik savaite negeri ir vel soka auksciau normos.
Zuika ,gal tu per didele doze geri ,kad tave pykina.Nes man taip buvo,bet po to kai pamazinau,lygtais viskas susinormalizavo.
Nelabai suprantu, kokia yra normali dozė. Pagal vaistų instrukciją tai lyg ir gerai vartoju. Geriu po 2,5mg 2 k. į dieną. Bet jaučiu pamažinsiu. Aš neseniai pradėjau gerti, gal apsiprasiu. O tai šiandien ryte taip bloga buvo, kad dabar bijau išeiti kur nors. Dabar išgėriau 0,5tabletės, laukiu
Tiesa, dar instrukcijoj rašo, kad pykinimą galima sumažinti 1val. prieš bromkriptiną išgerti ką nors nuo vėmimo. Bet jei man dar savaitę pykins, tai negi taip ir vartoti kažką nuo pykinimo?
O šiaip mane gydytoja įspėjo, kad gali būti bloga pradžioj, tada atseit (jau kaip čia buvo rašyta) galima prieš miegą gerti, kad dieną nepykintų, bet mane tada ryte pykina!
Tiesa, dar instrukcijoj rašo, kad pykinimą galima sumažinti 1val. prieš bromkriptiną išgerti ką nors nuo vėmimo. Bet jei man dar savaitę pykins, tai negi taip ir vartoti kažką nuo pykinimo?
O šiaip mane gydytoja įspėjo, kad gali būti bloga pradžioj, tada atseit (jau kaip čia buvo rašyta) galima prieš miegą gerti, kad dieną nepykintų, bet mane tada ryte pykina!
Jau kartojuosi, bet moterys pabandykit skirtingų firmų bromkriptiną. Veiklioji medžiaga ta pati, bet bent jau man veikė tikrai skirtingai - labiausiai mano organizamas toleravo Parlodel, tik jis ir brangiausias.
Ir dar man kiek keista, kad patys gydytojai nepaskydė pripratimo laikotarpio, nors gal skirtingos prolatino padidėjimo priežastys, skirtingi ir būdai jam mažinti
Man teko gerti kelis kartus ir visus kartus pradėdavau nuo pusės tabletės. Išskyrus vieną kartą, kai iškart liepė po pilną tabletę, tai tada maniau griusiu vidury auditorijos, o studentai žiūri visi nutilę, kas čia su manim darosi...
Laikykitės
QUOTE(Prince @ 2004 11 23, 14:40)
Ziuriu merginos tokias mazas dozikes vartojate Juokauju
As geriu tai pi 2 tabletes .Ryte ir vakare.Przadzioje geriau po 3 tabletes.Dabar sumazinau.
As geriu tai pi 2 tabletes .Ryte ir vakare.Przadzioje geriau po 3 tabletes.Dabar sumazinau.
Sveikos merginos,
antra diena geriu parlodeli (taip pat bromokriptina, tik uzsienietiskos gamyba, ginekologas sake, buna geriau toleruojamas). Kitaip nei jums, tai ginekologas liepe mane gerti tik 1, 25 mg. karta per diena-ryte, viena menesi.
Man keista, kad tokia doze paskyre-mazesne, nei kitoms siame forume. Stai mano tyrimu rezultatai:
pirmas tyrimas (5-a ciklo diena)
hTSH 2, 8 (norma tai 0,47-4,47), taigi tvarkoje.
prolaktinas 24 (norma 3,4 iki 24, 1) Tai parasyta tyrimu lape, taciau kitur skaiciau, kad iki 25, 4 dar galetu buti)
antras tyrimas (21-a ciklo diena)
estradiolis 149,1 (norma antroje ciklos puseje- tarp 44 ir 211), reiskiasi gerai
progesteronas 18,49 (norma antroje ciklos puseje-tarp 1,7 ir 27), tai reiskia, kad taip pat gerai
taciau...prolaktinas 41, 6 , kai norma nuo 3,4 iki 24, 1 arba 25, 4, priklausomai nuo to, kur skaitai...
Gal kas zino, ar tokie rezultatai nera tokie blogi, kad doze maza...?
Siaip ar taip antraeilius povekius jau spejau pajusti. Pirma diena (kaip tik per Naujuosius) geriau po pusryciu, apie 11 30 val, ir iskart uzpludo mane toks mieguistumas, kad galvojau, jog uzmigsiu beeidama gatve...
Nusprendziau gerti vakare, pagalvojau, bus geriau. Todel vakar geriau apie 20 val., su tuo paciu rezultatu- apie 22 laukiau nesulaukiu, kada parvaziuosime, ir galesiu eiti miegoti.
Ir siandien man silpnoka. Kazkokia jauciuosi ne iki galo pabudusi, norisi miego.
Dar toks dalykas- dirbu pamainom, viena diena dirbu iki pietu (iki 15), kita po pietu (nuo 15)
Gal kas zino, koks butu geriausias variantas, gal gerti vakare? Siaip jau mane kol kas nepykina, tik man silpna ir baisiai noriu miego...
O kaip kovoti su tuo mieguistumu? Gerti kavos nenoreciau...