Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(silver 27 @ 2005 11 18, 08:22)
Viotinola, liepax nežaiskit su vaistais, eikit pas rimtus gydytojus, o ne pačios eksperimentuokit. schmoll.gif

Joleda pas kokius tu ten šundaktarius vaikštai, keisk būtinai gydytoją, nes ką tu parašei-visiška nesąmonė. blink.gif

Aš gi rašiau, kad pas endokrinologa eisiu tik sausį, tai dabar turiu laukt apsišarvavus kantrybe unsure.gif
O taip man kaip vakar rašiau man pasakė šeimos gydytoja blush2.gif
Atsakyti
Pas mane augliuko nėra, bet su prolaktinu kovoju jau daugiau nei metus.
Visi aplinkui irgi klausinėja, kada kada kada, ar jau? Gerai, kad šiuo metu esu tikrai pakankamai užsiėmus darbais ir mokslais, kad telieka pasakyti - neturiu kada sad.gif o pačiai širdį spaudžia sad.gif

Turiu klausimuką.
Prolaktinas mano tai didėja, tai mažėja. Ir suprantu, kodėl - dabar nemažai stresuoju. Bet magnetinis rezonansas nieko nerodo. Dariausi jau 2 kartus.

Ar tai reiškia, kad augliukas dar gali "išlįsti"? g.gif Jei prolaktinas nenori mažėti.
Atsakyti
QUOTE(zuikaa @ 2005 11 20, 01:26)
Pas mane augliuko nėra, bet su prolaktinu kovoju jau daugiau nei metus.
Visi aplinkui irgi klausinėja, kada kada kada, ar jau? Gerai, kad šiuo metu esu tikrai pakankamai užsiėmus darbais ir mokslais, kad telieka pasakyti - neturiu kada  sad.gif  o pačiai širdį spaudžia  sad.gif

Turiu klausimuką.
Prolaktinas mano tai didėja, tai mažėja. Ir suprantu, kodėl - dabar nemažai stresuoju. Bet magnetinis rezonansas nieko nerodo. Dariausi jau 2 kartus.

Ar tai reiškia, kad augliukas dar gali "išlįsti"?  g.gif  Jei prolaktinas nenori mažėti.

Magnetinis rezonansas yra pakankamai jautrus tyrimas, pastebimas mažiausias audinio pakitimas. Nėra prasmės daryti MRT labai dažnai - jis nekenkia, bet ir nieko naujo neparodys. O prolaktinoma gali išlįsti, be jokios abejonės. Tačiau kaip jau ne kartą buvo rašyta prolaktinas gali būti padidėjęs visai be jokios prolaktinomos. Ir atsparumas gydymui visiškai nesusijęs su prolaktinomos buvimu ar nebuvimu. Tiesiog reikia atreguliuoti optimalią vaistų dozę ir tuos vaistus reguliariai gerti. Na, o didelių prolaktino koncentracijos šuolių stresas tikrai nelemia, neįsikabinkit žodžių, kad prolaktino kiekis priklauso nuo streso. Priklauso, bet ne tiek, kad stipriai iškreiptų rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 11 19, 23:55)
Na, o didelių prolaktino koncentracijos šuolių stresas tikrai nelemia, neįsikabinkit žodžių, kad prolaktino kiekis priklauso nuo streso. Priklauso, bet ne tiek, kad stipriai iškreiptų rezultatus.

Kiek suprantu stresas PRL pakelia momentiniam laikui. Nes gydytoja sakė, kad PRL tyrimus darytis geriau ryte, tada tikslesni rezultatai. Tai jei ateičiau susinervinusi, tai tuo momentu ir būtų pakilęs g.gif Kolibriuke, ar realiai augliukas pagydomas ar ne. Nes gydytoja neleido man pastoti kol neišsigydysiu to pikčiuko. verysad.gif
Atsakyti
dabar neturiu po ranka tyrimų atsakymų, bet 2-3 kartus padidėjęs..
karts nuo karto sumažėja, bet paskutiniu metu vėl pakilo, ai, jau bijau net tirtis
Atsakyti
Pradžioj aš gėriau po 2 į dieną, susinormalizavo prolaktinas, paskyrė gerti 1, bet po poros mėnesių vėl užkilo, tai po metų magnetinį rezonansą darė..
Man toks vaizdas susidaro, kad kai tik pastresuoju - ir užkyla..
Bet kaip sako čia gal nuo to nepriklauso.. Dabar geriu vėl po dvi į dieną ir laukiu, bet nejaučiu jokių ovulaicijos požymių sad.gif

Liepax, kiek laiko bėdos su prolaktinu kankina?
Atsakyti
siaip tai kaip suprantu jis mane kankina ilgai tik,kad man jis nebuvo nustatytas.O nustate pries kokius metus, issityriau kompiuterine tomograma nerado nieko.O po magnetinio rezonanso pamate augliuka,tai vat tokios mano bedos.O taves nepykina nuo vaistu,nes man reikia nuo vienos tabletes didint iki keturiu
Atsakyti
Kai tik pradėjau gerti labai pykino, dabar jau ne, ne tokia ir didelė mano dozė - 2 tabletės.. Bet greičiausiai ir man reiks didinti, laukiu konsultacijos pas gydytoją.. Aš tai sakau, galiu gert kiek reikia, kad tik susitvarkytų, ane? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
kada yra aišku, kad prolaktinas susinormalizavęs? Jeigu mano prolaktinas prieš 2mėn. buvo apie 650, o dabar apie 350 (pagal AIDS centrą). Norma berods yra nuo 137 iki 650. Gyd. dar padidino Br.... kiekį, dabar geriu po pusę tabletės du kartus dienoje. Bet į normas, tai aš tilpau. Ar pastojimui turi būti kuo mažesnis prolaktinas?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 11 21, 13:40)
Sveikos,
kada yra aišku, kad prolaktinas susinormalizavęs? Jeigu mano prolaktinas prieš 2mėn. buvo apie 650, o dabar apie 350 (pagal AIDS centrą). Norma berods yra nuo 137 iki 650. Gyd. dar padidino Br.... kiekį, dabar geriu po pusę tabletės du kartus dienoje. Bet į normas, tai aš tilpau. Ar pastojimui turi būti kuo mažesnis prolaktinas?

Tai jeigu norma nuo 137 iki 650, tai tavo rezultatas 350 labai geras thumbup.gif
mano buvo link didesnės normos ribos, bet kadangi jokių požymių daugiau nebuvo (išskyrų), tai sakė, kad viskas gerai blush2.gif

QUOTE(Viotinola @ 2005 11 21, 14:23)
Normos priklauso nuo laboratorijos. Kažkaip jos nusistato pagal metodus ar pan. Tai gal nelabai norma tada. g.gif

Tai kodėl gi???g.gif blink.gif
Atsakyti
mergaites,ar pienas is vienos kruties paspaudus ( is kitos nieko nera) yra padidejusio prolaktino pozymis?
tyriausi ehoskopu krutis, tai rado padidejusi latakeli toj kruty, is kurios paspaudus isteka, tai gyd pasake, kad viskas gerai, tai normalu. pasake, kad hormonus galiu pasidaryt idomumo delei, jis neskirtu, nes ne is abieju krutu bega.
as juo nepasitikiu.

prince, gal navickas privaciai priimineja?
Atsakyti
QUOTE(naughty-me @ 2005 11 21, 15:05)
mergaites,ar pienas is vienos kruties paspaudus ( is kitos nieko nera) yra padidejusio prolaktino pozymis?
tyriausi ehoskopu krutis, tai rado padidejusi latakeli toj kruty, is kurios paspaudus isteka, tai gyd pasake, kad viskas gerai, tai normalu. pasake, kad hormonus galiu pasidaryt idomumo delei, jis neskirtu, nes ne is abieju krutu bega.
as juo nepasitikiu.

prince, gal navickas privaciai priimineja?

Sveikutės,
man jau 5 metai kaip vargstu su PRL.Pradžioje buvo pakiles virš tūkstančio(kai norma 3,2-22,7),gerdavau po 4 tabl.ir pykindavo.Bet nė kartelio nebuvo skysčio iš krūtinės.dariausi ir KT ir MR ir nieko nerado.Ačiū dievui jau normalizuojasi,bet po truputi pakyla bet nežymiai,tai vėl susinormalizuoja.
O Navickas priima privačiai.Kretingos gatvėje.Aš tai einu ten PRL pasitikrinti,tai pas ji jau nebeinu,nes pati žinau po kiek gerti vaistuku.Man ginekologe liepe laikyti 20 ,tai taip ir stengiuos.
Atsakyti