Sveikos merginos. Bučiau dėkinga, jei apšviestumet prolaktino klausimu.
Gydytoja sake kad mano PRL "praktiškai sutampa su viršutine leistina riba", bet pienas sunkesi paspaudus.
Taigi, mėnesi geriau Bromocriptina (1/2 tabl. per diena), bet matau ta pati vaizdą. Padidinau doze iki 1 tabl. prieš kelias dienas - ir ką.. Tas pats.
Ima nervas, nes kaip tik šiom dienom bandom pagaminti savo atžalą. O gal visas reikalas nueis šuniui ant uodegos vien del to kvailo prolaktino?
Kaip čia yra - gal as per daug žvėriškai spaudau...? Ar buvo kuriai iš jūsų kad bromocriptinas neveiktu..?
Vienžo, visokios durnos mintys lenda.
Sekmes jums visoms.
QUOTE(Kojines2 @ 2005 11 16, 10:45)
Sveikos merginos. Bučiau dėkinga, jei apšviestumet prolaktino klausimu.
Gydytoja sake kad mano PRL "praktiškai sutampa su viršutine leistina riba", bet pienas sunkesi paspaudus.
Taigi, mėnesi geriau Bromocriptina (1/2 tabl. per diena), bet matau ta pati vaizdą. Padidinau doze iki 1 tabl. prieš kelias dienas - ir ką.. Tas pats.
Ima nervas, nes kaip tik šiom dienom bandom pagaminti savo atžalą. O gal visas reikalas nueis šuniui ant uodegos vien del to kvailo prolaktino?
Kaip čia yra - gal as per daug žvėriškai spaudau...? Ar buvo kuriai iš jūsų kad bromocriptinas neveiktu..?
Sekmes jums visoms.
Sekmes jums visoms.
Mintys tai tikrai durnos tau lenda
Visų pirma, jei būtum paskaičiusi keletą žinučių rašytų prieš tave, pamatytum, kaip kažkuri iš mergaičių yra kalbėjusi apie neaukštą prolaktiną ir išskyras iš krūtų. Ne visas prolaktinas yra vienodas - yra 4 jo tipai, kurių ne visus laboratorija pajėgi nustatyti, todėl net ir radus neaukštą prolaktiną ir bėgantį iš krūtų pieną, galima įtarti, jog tas prolaktinas yra gerokai didesnis, negu nustatyta.
Kitas dalykas - pusė tabletės bromkriptino yra juokinga dozė - labai maža. O tavo pradėta didinti iki vienos tabletės - tik kelios dienos. Na nepradeda jis taip greit veikti, kad mirkt ir jau nebėga išskyros iš krūtų. Be to, visuomet yra individualus kiekvieno žmogaus jautrumas į šį vaistą - vienoms reikia didesnių dozių, kitoms - mažesnių.
Koją pastojimui prolaktinas pakišti tikrai gali
Kartoju, jei po ilgesnio gydymo normaliom vaisto dozėm vaizdas vistiek nekistų, tada verta panikuot, dabar - ramiai nusiteikti ir gydytis. Ir šiaip krūtų spenelių be reikalo nespaudinėti - juk taip tik skatini išskyrų iš krūtų gamybą.....čia ne sportas....
[quote=Kolibriukė,2005 11 17, 08:13]
Visų pirma, jei būtum paskaičiusi keletą žinučių rašytų prieš tave, pamatytum, kaip kažkuri iš mergaičių yra kalbėjusi apie neaukštą prolaktiną ir išskyras iš krūtų. Ne visas prolaktinas yra vienodas - yra 4 jo tipai, kurių ne visus laboratorija pajėgi nustatyti, todėl net ir radus neaukštą prolaktiną ir bėgantį iš krūtų pieną, galima įtarti, jog tas prolaktinas yra gerokai didesnis, negu nustatyta.
Na ka as galiu pasakyt - jau kažkaip net įdomu darosi kaip čia gali pasisekti "įvykdyti vaikų misiją" Jei net laboratorijos tyrimais pasitiket neišeina... Del rodos tokio paprasto tyrimo.
Anyway, ačiu uz atsakymą.
Na ka as galiu pasakyt - jau kažkaip net įdomu darosi kaip čia gali pasisekti "įvykdyti vaikų misiją" Jei net laboratorijos tyrimais pasitiket neišeina... Del rodos tokio paprasto tyrimo.
Anyway, ačiu uz atsakymą.
QUOTE(Kojines2 @ 2005 11 17, 15:19)
Ne laboratorijos čia pasitikėjimo ar nepasitikėjimo reikalas. Tieisog nėra metodikų visų tipų prolaktiną nustatyt. Nustomas tik tas, kuris dažniausiai būna kaltas. Ir tyrimas visai nėra paprastas.
Siūlau ramiai gerti paskirtus vaistus ir nekelti bangų, kad per 2 dienas neišnyksta išskyros iš krūtų, paskyrus vaistus. Gali prireikti laiko ir nemažai, kad hormoninė pusiausvyra susinormalizuotų.
sveikos mergaites,aciu, kad dar manes nepamirsot.Kaip man sekasi ogi nieko gero.Buvau pradejus gert vaistus ir lyg jau jau po truputi judejau i prieki atsirado mm, bet emiau ir nutraukiau vaistus nes kazkaip nekaip pasijauciau ir vel viskas dingo.Dariausi prolaktina,aisku jis nesumazejo,bet aciu dievui ji ir nepadidejo, taigi siandien vel pradedu gert vaistus.As taip tikiuosi, nes jau po truputi stogas vaziuoja kai visos drauges aplinkui pastoja ir vis stuksi ir klausia kada tu kada tu.Klausimai tai ziauriai vargina,aisku as sypsausi ir pasakoju visiems kad dar nenoriu leliuko,o mintyse tai tiesiog einu is proto.Dar gerai,kad maniskis yra supratingas.Na matot issipasakojauis tiesu labai dziaugiuosi,kad esam visos kartu. Tikiuosi bus viskas gerai,laukiu...
QUOTE(silver 27 @ 2005 11 14, 11:00)
Sveika.
Pas mane lygiai tokia pati situacija-prolaktinas normalus, o iš krūtų yra išskyrų. Man gydytojas vistiek išrašė Bromokriptino, nes kaip jis paaiškino, kad (bandysiu savo žodžiais paaiškinti, gal suprasi) prolaktinas yra sudarytas iš keturiu "dalių" ir kažkuri viena iš jų gali būti padidėjusi, o kitos labai mažos, bet padaryti atskirai kiek yra kiekvienos dalies-neįmanoma, daromas tik bendras prolaktino tyrimas, todėl jis man vistiek išrašė vaistų.
Pas mane lygiai tokia pati situacija-prolaktinas normalus, o iš krūtų yra išskyrų. Man gydytojas vistiek išrašė Bromokriptino, nes kaip jis paaiškino, kad (bandysiu savo žodžiais paaiškinti, gal suprasi) prolaktinas yra sudarytas iš keturiu "dalių" ir kažkuri viena iš jų gali būti padidėjusi, o kitos labai mažos, bet padaryti atskirai kiek yra kiekvienos dalies-neįmanoma, daromas tik bendras prolaktino tyrimas, todėl jis man vistiek išrašė vaistų.
Labas
Na man dėl išskyrų iš krūtų jokių vaistų neskyrė. Tik pasakė, kad čia gali būti nuo per didelio noro turėti vaiką... Dar davė pavyzdį apie kales, kad kalėms taip būna, kad jos net išpampsta nuo per didelio noro turėt vaikų
Bet aš kažkodėl tuo labai abejoju
Man iškilo klausimux, ar išvis pagydoma ta prolaktinoma ar nelabai Liepax, jeigu nemaišau, tokį turtą ir tu turi?
Dar karta labas,taip toki dziaugsma as turiu.Problema man jau nuo seniai tik isityriau ne taip jau seniai,vazinejau pas daktarus del nereguliariu mmm, bet tik vienas uzsikabino ir pradejo tirt giliau.Na ir ka,atkasem po magnetiniu rezonansu hipofijeje vos iziurima,bet iziurima augliuka.Tai vot ir tenka man ji gydyt bromokriptinu.Tokia mano istorija apie kuria zino tik draugas,tevai ir jus.
QUOTE(liepax @ 2005 11 17, 11:17)
Tokia mano istorija apie kuria zino tik draugas,tevai ir jus.
Apie mano ligą žino plius dar kokios 5 draugės. Girtis nesigiriu, iš kalbos išplaukia. Tai nenusikaltimas, tiesiog gamta negražiai pasielgė. Mano augliukas nėra visai vos įžiūrimas, nors tomografija jo nerodė. Geriu po 5 tabletes per dieną, tai dar biškį kartais užneša kampais. Mano mmm buvo visai dingusios 1,5 m, atsirado
O ką gydytojai sako? pasveiksi?
Geda pripazint,bet pas gydytoja nebuvau kai vaistus nutraukiau,taip kad pasirodysiu kai pradesiu gerti.O gersiu jau siandien.Zinoma kad nieko blogo, kad pasakai savo draugem.Matai as nesu siaip uzdaras zmogus,bet kazkodel apie savo ligas niekada nesneku su draugais.Aisku jie klausineja kodel dar nera vaiku, o as zinoma issisukineju.Bet...
O kaip tau ka sako daktarai?
QUOTE(liepax @ 2005 11 17, 11:50)
Geda pripazint,bet pas gydytoja nebuvau kai vaistus nutraukiau,taip kad pasirodysiu kai pradesiu gerti.O gersiu jau siandien.Zinoma kad nieko blogo, kad pasakai savo draugem.Matai as nesu siaip uzdaras zmogus,bet kazkodel apie savo ligas niekada nesneku su draugais.Aisku jie klausineja kodel dar nera vaiku, o as zinoma issisukineju.Bet...
Mano versija: daug mokausi, vaikams nėra laiko. O gydytoja sakė, pirmiausia susitvarkyk su liga. Pas gydytoją gali eiti ir dabar. Buvau ir aš nutraukus vaistų gėrimą, tai mmm dingo. Nuėjau pas gydytoją ir pasakiau, maniau kad laukiuosi, tai ir mečiau vaistus. Tada ji įspėjo, kad prolaktinas pašoks labai stipriai, kraujo tyrimas patvirtino
Viotinola, liepax nežaiskit su vaistais, eikit pas rimtus gydytojus, o ne pačios eksperimentuokit.
Joleda pas kokius tu ten šundaktarius vaikštai, keisk būtinai gydytoją, nes ką tu parašei-visiška nesąmonė.
Joleda pas kokius tu ten šundaktarius vaikštai, keisk būtinai gydytoją, nes ką tu parašei-visiška nesąmonė.