Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Prince @ 2005 06 02, 18:48)
As tai ji dariausi ,bet man buvo padidejes daug kartu.bet nieko nerado smile.gif

Su tuo tave ir sveikinam

QUOTE(Viotinola @ 2005 06 03, 08:35)
Kai pirmą kartą ištyrė buvo virš 3180 ir stipri laktacija. Prirašė bromokriptiną ir tomografijai. Nuotraukoje nieko nesimato, tai pasakė, kad ko gero augliukas labai mažyti. Stojau į eilę magnetiniui rezonansui.O neseniai(kai nutraukiau vaistus )pakilo virš 4000, bet atnaujinus gydymą vėl per mėnesi nukrito iki 1224. Jei nebūtų PRL kritęs, varyčiau už pinigus. Po trijų savaičių vėl pas gydytoją reikia.

Na, kiek aš suprantu, jei nematė su tomografu, tai nematys ir magnetinis rezonansas. Atsimenu, primą kartą prieš magnetinį rezonansą sakė, jei nebus nieko matyti, reiks leisti į veną kažkokį tai preparatą (pavadinimo nepamenu) ir daryti galvos tomografiją. Tada tikrai viskas matysis. Net jei augliukas labai mažytis. Ar aš čia kažką painioju? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linux: 03 birželio 2005 - 10:55
QUOTE(Prince @ 2005 06 02, 22:42)
jei neturi tu pinigeliu tai dar plauk kiek beliko,o pinigelius ir kitur turesi panaudoti.
As kita savaite eisiu daryti,tai ziuresim labai bijau,nes geriu tikkkkkk 4u.gif  po viena tabletike.

Tokiam reikalui pinigėliu sukrapštyčiau bet kuriuo atveju, tiesiog nemanau, kad tai ekstra. Nes ir gydytoja nieko apie skubumą nesakė. O darytis MR būtinai darysiuos, kad žinočiau prieš ką reikia kariauti smile.gif Laikysiu kumštukus už tave.
Atsakyti
LInux tikrai leido vaistukus,kai kompiuterine dare leido joda ,o kai magnetini tai kazkoki skysti,tiesa nezinau.

ačiū palaikyma mergaites wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
laba diena! na va turiu jau rezultatus PRL 691.6 . Gavau siuntima i klinikas pas endokrinologa . pasidaryt tyrimus . ar ten skauda kaip daro ir ar ilgai reikia laukt gal kas zinot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 06 03, 14:39)
laba diena! na va turiu jau rezultatus PRL 691.6 . Gavau siuntima i klinikas pas endokrinologa . pasidaryt tyrimus . ar ten skauda kaip daro ir ar ilgai reikia laukt gal kas zinot  blush2.gif

Visai ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Linux @ 2005 06 03, 00:19)
Su tuo tave ir sveikinam
Na, kiek aš suprantu, jei nematė su tomografu, tai nematys ir magnetinis rezonansas. Atsimenu, primą kartą prieš magnetinį rezonansą sakė, jei nebus nieko matyti, reiks leisti į veną kažkokį tai preparatą (pavadinimo nepamenu) ir daryti galvos tomografiją. Tada tikrai viskas matysis. Net jei augliukas labai mažytis. Ar aš čia kažką painioju?  g.gif

blink.gif Tik ne adatos blink.gif ***** blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Linux @ 2005 06 03, 11:19)
Na, kiek aš suprantu, jei nematė su tomografu, tai nematys ir magnetinis rezonansas. Atsimenu, primą kartą prieš magnetinį rezonansą sakė, jei nebus nieko matyti, reiks leisti į veną kažkokį tai preparatą (pavadinimo nepamenu) ir daryti galvos tomografiją. Tada tikrai viskas matysis. Net jei augliukas labai mažytis. Ar aš čia kažką painioju?  g.gif

Painioji....
Galvos kompiuterinė tomografija nėra pakankamai jautrus metodas hipofizės augliams (o tokia ir yra prolaktinoma) nustatyti. Todėl pagrindinis metodas jai diagnozuoti yra galvos magnetinio rezonanso tyrimas. Jeigu ir tada kyla abejonių, atliekamas kontrastinis magnetinio rezonanso tyrimas. Šiais laikais esant labai modernių galvos KT-mografų su kontrastu galima daryti, bet paprasta galvos KT informacijos suteiks nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 06 03, 07:34)
Painioji....
Galvos kompiuterinė tomografija nėra pakankamai jautrus metodas hipofizės augliams (o tokia ir yra prolaktinoma) nustatyti. Todėl pagrindinis metodas jai diagnozuoti yra galvos magnetinio rezonanso tyrimas. Jeigu ir tada kyla abejonių, atliekamas kontrastinis  magnetinio rezonanso tyrimas. Šiais laikais esant labai modernių galvos KT-mografų su kontrastu galima daryti, bet paprasta galvos KT informacijos suteiks nedaug.

Kaip supranti magnetinis rezonansas daugiau parodys , ko nerodė KT?
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2005 06 03, 19:19)
Kaip supranti magnetinis rezonansas daugiau parodys , ko nerodė KT?

Taip, diagnozuojant auglius ir augliukus galvos smegenyse pirmo pasirinkimo metodas yra magnetinis rezonansas.
Atsakyti
Man iškilo klausimėlis: Ar bromokriptinas daro įtaką BT, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2005 06 06, 09:27)
Man iškilo klausimėlis: Ar bromokriptinas daro įtaką BT, ar ne?

Manau kad ne
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2005 06 05, 23:36)
Manau kad ne

Keista, nes mano BT yra nerealiai žema (pvz. 35,9). Maniau, kad jei bromokriptinas turputį muša spaudimą , gal dėl to? Bet jei ne, tai pas gydytoją reiks čiuožti.
Atsakyti