Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(tlana @ 2005 05 17, 19:06)
oho geras!tai kodel tada VK puslapyje ir ju labarotorijoj nurodo kad progesterona ir prolaktina tirti 21diena... ax.gif keista

Progesteronas tiriamas 21-22 dieną, o prolaktinas 5-7. Vadovaujuosi savo draugės ginekologės aiškinimais.
Atsakyti
Labas rytas mergaites, Prince labai dziaugiuosi uz tave, saunuole biggrin.gif . Padek i vieta tu ta PRL. As savaji tikrinsiuosi birzelio viduryje, bet kazin kokie bus rezultatai po vieno menesio vaistuku gerimo blink.gif . O po kiek laiko vaistu gerimo jus pirma karta tikrinot PRL, gal man dar neverta nuleidineti kraujo? cry.gif
Ir dar, kazkodel man atrodo, kad jei jau turi bedu su hormonais, tai ir kankinsies visa gyvenima, nes cia tokia mistika: tipo nesinervuok, nestresuok, nes paklis PRL, kazkokia nesamone schmoll.gif , susinervinau.
Atsakyti
QUOTE(stirnyte @ 2005 05 18, 07:47)
Labas rytas mergaites, Prince labai dziaugiuosi uz tave, saunuole biggrin.gif . Padek i vieta tu ta PRL. As savaji tikrinsiuosi birzelio viduryje, bet kazin kokie bus rezultatai po vieno menesio vaistuku gerimo blink.gif . O po kiek laiko vaistu gerimo jus pirma karta tikrinot PRL, gal man dar neverta nuleidineti kraujo? cry.gif
Ir dar, kazkodel man atrodo, kad jei jau turi bedu su hormonais, tai ir kankinsies visa gyvenima, nes cia tokia mistika: tipo nesinervuok, nestresuok, nes paklis PRL, kazkokia nesamone schmoll.gif , susinervinau.

Sako streso kartais gerai gauti biggrin.gif ,O po mėnesio drasiai gali eiti tikrintis,o gal jau geras pas tave PRL
Atsakyti
Prisijungiu irgi prie sveikinimu Princei.
Mano gydytojas irgi sake, kad nesvarbu kokia diklo diena tirti - yra lentele, kur sulyginamos normos. Man pirma karta dare tyrimas 18 ciklo diena - buvo 36 (norma nuo 0,1 iki 18), o po to dariausi 9 ciklo diena. Bet mergaites mielos, na labai noriu tiketi savo gydytoju - nes as ji prilauziau prie sienos ir sakau - ar tai isgydoma - jis sako kad absoliuciai isgydoma.
Atsakyti
QUOTE(Saulute7 @ 2005 05 18, 13:46)
Prisijungiu irgi prie sveikinimu Princei.
Mano gydytojas irgi sake, kad nesvarbu kokia diklo diena tirti - yra lentele, kur sulyginamos normos. Man pirma karta dare tyrimas 18 ciklo diena - buvo 36 (norma nuo 0,1 iki 18), o po to dariausi 9 ciklo diena. Bet mergaites mielos, na labai noriu tiketi savo gydytoju - nes as ji prilauziau prie sienos ir sakau - ar tai isgydoma - jis sako kad absoliuciai isgydoma.

Aš manau ,kad išgydoma vaistuku pagalba,o jei nepadeda vaistukai tai reikia operacinjos.(jei yra augliukas)
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2005 05 17, 22:31)
Progesteronas tiriamas 21-22 dieną, o prolaktinas 5-7. Vadovaujuosi savo draugės ginekologės aiškinimais.
Butinai patikrinsiu 5-7diena, nors nepatinka man tada kam apgaudineti zmones, kam tada tyria 21 diena...fui kaip negrazu schmoll.gif
Atsakyti
[quote=Prince,2005 05 17, 17:26]
Ricija ,o kodėl jis maošo mažiukui,juk kai pastoji tas PRl yra daug didesnis.

na jis didesnis bet dideja irgi virsydamas normas. taigi ir vel ta pati istorija, turi gerti sad.gif
kazkada girdejau kad tipo pastojimas sunormalizuoja prl bet pasirodo ne visoms.

Atsakyti
QUOTE(tlana @ 2005 05 18, 17:34)
Butinai patikrinsiu 5-7diena, nors nepatinka man tada kam apgaudineti zmones, kam tada tyria 21 diena...fui kaip negrazu schmoll.gif

jokio skirtumo kada darysies. as jau tiek kartu dariausi ir skirtingom dienom. rezultatas buvo tas pats. taigi jei jau padideja tai nei nervai nei dar kazkas neturi tokios dideles itakos. schmoll.gif
Atsakyti
[quote=ricija,2005 05 18, 17:04]
[quote=Prince,2005 05 17, 17:26]
Ricija ,o kodėl jis maošo mažiukui,juk kai pastoji tas PRl yra daug didesnis.

na jis didesnis bet dideja irgi virsydamas normas. taigi ir vel ta pati istorija, turi gerti sad.gif
kazkada girdejau kad tipo pastojimas sunormalizuoja prl bet pasirodo ne visoms.
[/quote]
Viskas aišku g.gif
Atsakyti
QUOTE(tlana @ 2005 05 18, 16:34)

Štai citata mano patikimos gydytojos:
"ЛГ, ФСГ, эстрадиол, пролактин сдают на 5-7 день цикла (первый день цикла - первый день менструации)."
O liepia, nes taip ir rezultatai atitinkami ir plius dar reikia mokėti. Beje, turėjau neseniai reikalų su labai žymia gydytoja "iš realo", tai ji irgi liepė prolaktiną 5-7 dieną ištirt:) Man taip gera, man pasakoja ką kaip, o aš jau žinau:)) Šiaip iš tiesų labai svarbu žinoti, kaip turi būti, o ne lakstyti ir veltui mokėti minimum 25 litus už tyrimą. O dar geriausia, kai, tarkim aš žinau kaip interpretuoti. Ką reiškia padidėjimas ar sumažėjimas, koks turėtų būti santykis hormonų. Bet šiais laikais, kaip aš pastebėjau, iš poliklinikos laboratorijos tyrimų rezultatų neišprašysi: viskas nešama į gydytojo kabinetąsmile.gif) Bent jau aš bandžiau.
Atsakyti
doh.gif jokio esminio skirtumo kada prolaktiną darysi nėra. galų gale, tai adaptuojama prie ciklo dienos, kaip ir rašė. Jei padidėjimas nedidelis, galimos kitos atsitiktinės priežastys. Bet kuriuo atveju tyrimas turi būti kartojamas keleta kartų, nieko čia nepritaupysi. Nedaryk problemos kur ji nėra didelė.

Ir gerai, kad tu žinai, bet nebūtina vėl bristi į tą pačią upę mirksiukas.gif Visos mes čia pas žymias gydytojas iš reikalo lankomės.
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2005 05 19, 06:51)
doh.gif jokio esminio skirtumo kada prolaktiną darysi nėra. galų gale, tai adaptuojama prie ciklo dienos, kaip ir rašė. Jei padidėjimas nedidelis, galimos kitos atsitiktinės priežastys. Bet kuriuo atveju tyrimas turi būti kartojamas keleta kartų, nieko čia nepritaupysi. Nedaryk problemos kur ji nėra didelė.

Ir gerai, kad tu žinai, bet nebūtina vėl bristi į tą pačią upę mirksiukas.gif Visos mes čia pas žymias gydytojas iš reikalo lankomės.

Migluže, manau, kiekviena sau pati nuspręs, kurią ciklo dieną tirti prolaktiną, kurių nuomonėmis vadovautis ir panašiai. Tyrimas gali būti kartojamas dar du kartus (bet jau man taip sakė). O šiaip labai teisingai ta mano draugė pasakė, kad, jeigu hormonai tiriami ne tą dieną, tai yra eikvojamas laikas, jėgos, pinigai ir kraujas:)) Spręskite patys.
O dėl įžymių...įdomu, ar galima dėti lygybės ženklą tarp įžymumo lygio ir profesinės kompetencijos.
Atsakyti