Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

Kai prolaktino kiekis didelis, sergama hiperprolaktinemija. O prolaktinoma, tai navikas, sekretuojantis prolaktiną. Ne visoms jį diagnozuoja, iš čia rašančių gal tik kelios jį turi.
Atsakyti
g.gif ta prolaktinoma, taip gražiai skamba,o toks bjaurus reikalas... Pasirodo dar labai mažai žinau apie tą ligą...
Gal žinot ką tai reiškia : LH-1,8 u/l, LAI-3,69; Prolaktinas-3180,0 mm/l. Su tom raidelėm tai nežinau ar tiksliai parašyta, nes daktariško rašto neįskaitau. Kodėl vienom PRL rašosi 3,8, o pas mane 3 tūkst.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 03 gegužės 2005 - 16:15
QUOTE(Viotinola @ 2005 05 03, 16:11)
g.gif ta prolaktinoma, taip gražiai skamba,o toks bjaurus reikalas... Pasirodo dar labai mažai žinau apie tą ligą...
Gal žinot ką tai reiškia : LH-1,8 u/l, LAI-3,69; Prolaktinas-3180,0 mm/l. Su tom raidelėm tai nežinau ar tiksliai parašyta, nes daktariško rašto neįskaitau. Kodėl vienom PRL rašosi 3,8, o pas mane 3 tūkst.?

Kodėl taip skaičiuoja g.gif ,man vienoje vienetais kitoje tūkstančiais skaičiavo.manau čia nuo laboratorijos priklauso
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2005 05 03, 16:11)

Ten kur prolaktinas vienetais skaiciuojamas, tai jo matavimo vienetais butu ng/ml...Tada norma butu 3.2-22.7 ng/ml. Kaip Prince sake, cia nuo laboratorijos priklauso.
Atsakyti
Radau šį tą , kad ir moksliškai:
http://www.lab.lt/gy...rolaktinas.html
Gaunasi taip , kad mano normalus PRL turi būti iki 511.
Atsakyti
Viotinola,
mano PRL irgi buvo virš 3000. Pagėriau Bromokriptino - po mėnesio nukrito iki 1500. Dar po mėnesio - 10. Jau per mažas. Sumažinau vaistukų dozę. Tik gydytoja perspėjo jokiu būdu nenutraukti vaistų naudojimo, nes vėl pakils. Liepė gerti tol, kol pastosiu.
O kokie tavo gydytojos komentarai?
Atsakyti
QUOTE(Plaštakė @ 2005 05 03, 23:14)
Viotinola,
mano PRL irgi buvo virš 3000. Pagėriau Bromokriptino - po mėnesio nukrito iki 1500. Dar po mėnesio - 10. Jau per mažas. Sumažinau vaistukų dozę. Tik gydytoja perspėjo jokiu būdu nenutraukti vaistų naudojimo, nes vėl pakils. Liepė gerti tol, kol pastosiu.
O kokie tavo gydytojos komentarai?

O man gydytoja nekomentuoja, ko paklausi tik tą ir gausi... Gėriau po 2 tab bromokriptiną, PRL pradėjo kristi. Patikrino, kad pienas bėga liepė gerti 3 tab per dieną. Mane ėmė pykinti ir šiaip blogai jaustis, tai pati pradėjau gerti po 2 tab. O kai pasakiau tai gydytojai, sako gerai, gerk po 2. tai tik tiek. O kur gydaisi? Dėl vaistų nutraukimo gydytoja manęs net neperspėjo blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 04 gegužės 2005 - 13:50
Gydausi Kaune Vaisingumo klinikoje.
Iš pradžių ir aš gėriau po 2, o kai nukrito, tai liepė sumažinti iki 1.
Seniai jau geri Bromkriptiną? Tyrimų nekartojai?
Atsakyti
Kiek skaitau daugumai merginu iš krutines bega,o man taip nera.Aš tai pas endokrinologa gydausi.Tik pastebejau ,kad plaukuotumas atsirado sad.gif

Atsakyti
QUOTE(Plaštakė @ 2005 05 04, 04:13)
Gydausi Kaune Vaisingumo klinikoje.
Iš pradžių ir aš gėriau po 2, o kai nukrito, tai liepė sumažinti iki 1.
Seniai jau geri Bromkriptiną? Tyrimų nekartojai?

Geriu jau gal nuo rugsėjo ar spalio. Tyrimus dariausi kas 2 mėn, dabar atsakymas bus tik gegužės 9. Truputį bijau, nes turės rodyti PRL pakilusį, tai vėl darysiu kraujo tyrimą.
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2005 05 04, 04:16)
Kiek skaitau daugumai merginu iš krutines bega,o man taip nera.Aš tai pas endokrinologa gydausi.Tik pastebejau ,kad plaukuotumas atsirado sad.gif

Man anksčiau pienas taip bėgdavo, kad liemenėlė sušlapdavo, o dabar tai jau paspausti reik, kad pamatyti.
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2005 05 04, 14:16)

Na man tai taip pat niekas nebega.
O tai plaukuotumas atsirado pradejus gydyma?
Atsakyti