Pasiskambinau Miežėnienei ir pasakiau apie tyrimo rezultatus. Liepė ateiti.
Tiesa, skaičiau internete, kad tiek bromcriptine, tiek parlodelis yra kompensuojamieji vaistai. Ar kam kompensavo? Ir ar reikia prašyti, kad išrašytų kaip kompensuojamus? Nieko neišmanau šioje kompensuojamųjų vaistų srityje.
Nežinau dėl tų tavo 400, bet aš tau turiu tokį įtarimą, kad prolaktinas pas mane didėja, nes reiks nueiti pasidaryti, o sprendžiu iš to, kad skystis iš krūtų išsskiria, ko anksčiau nebuvo, o pas jus yra toks reiškinys
QUOTE(Mergaitė @ 2005 02 21, 14:04)
Nežinau dėl tų tavo 400, bet aš tau turiu tokį įtarimą, kad prolaktinas pas mane didėja, nes reiks nueiti pasidaryti, o sprendžiu iš to, kad skystis iš krūtų išsskiria, ko anksčiau nebuvo, o pas jus yra toks reiškinys
Dėl skysčio iš krūtų tai nežinau, ką jis reiškia. Tik va, kai buvau praeitą kartą pas ginekologę (dar prieš darydama tyrimą) ji paklausė, ar nebėga. Sakau, kad ne. O ji paspaudė mano spenelius, tai iš dešinio biski išlašėjo. bet, kai daktarės paklausiau, ką tai reiškė, tai ji nelabai ką pasakė, arba aš nebeprisimenų, nes apie kitus dalykus labai galvojau.
O pas mane, tai dėl to ir padidino bromocriptiną nuo pusės tabletės per dieną iki 2 tablečių. Bent man taip sakė. kad tas harmonas atsakingas už pieno gamybą ir todėl jis slopina ovuliaciją, todėl tai, kad skystis bėga iš krūtinės leidžia įįtarti prolaktino padidėjusį kiekį, bet man reiks paklausti ar ne laikas man tyrimus pakartotinius o pasidaryti
Įtariu, teks Vilniuje pasitikrint. Nes Kauno klinikos man tai Ir skystį rodžiau ir klausinėjau tūkstantį klausimų - nieko neskyrė, maždaug mažėja po truputį ir būk rami. O leliuko vis nėra
QUOTE(Peliukas @ 2005 02 21, 15:18)
Man gydytoja liepė tyrimą pasidaryti antroje ciklo pusėje. Tai aš dariausi 20-ą dieną.
Čia turbūt kiekvienai skirtingai, matyt priklausomai nuo prolaktino kiekio. Man gydytojas sakė, jog jei prolaktino kiekis didelis, tai jau jokio skirtumo kurią ciklo dieną tirsies. Ciklo diena tyrimams svarbi, kai prolaktino kiekis nedaug viršija normą. Tik mano gydytojas minėjo 3-ąją ciklo dieną. Tad tikrai nesuprantu, pagal ką gydytojai tas dienas tyrimams nustato?...
QUOTE(Liu @ 2005 02 21, 17:05)
Įtariu, teks Vilniuje pasitikrint. Nes Kauno klinikos man tai Ir skystį rodžiau ir klausinėjau tūkstantį klausimų - nieko neskyrė, maždaug mažėja po truputį ir būk rami. O leliuko vis nėra
LIU, šiek tiek atsipalaiduok, gal per daug esi įsitempusi. Prolaktinas labai reaguoja į įvairius stresus, nerimą. Nuo to jis tik dar labiau bujoja. Aišku, lengva patarti, nei padaryti (pačiai retai pasiseka), na bet vistik pasistenk. Tikrai leliukas ateis, tik gal jis laukia kol jo būsima mama labiau atsipalaiduos.
Peliuk, viena iš prolaktino padidėjimo priežasčių gali būti skydliaukės hipofunkcija (hipotireozė). O ką sako gydytojai?
Liu, o tai tu tyreisi pakartotinai? Iš kur jie žino, kad mažėja?
Pas mane prolaktinas penkis kartus viršija normą, bet jokio skysčio nepastebėjau. Nežinau nuo ko tai priklauso.
Pas mane prolaktinas penkis kartus viršija normą, bet jokio skysčio nepastebėjau. Nežinau nuo ko tai priklauso.
QUOTE(Plaštakė @ 2005 02 21, 19:19)
Peliuk, viena iš prolaktino padidėjimo priežasčių gali būti skydliaukės hipofunkcija (hipotireozė). O ką sako gydytojai?
Aš pirmą kartą savo iniciatyva pasidariau vasarą tyrimą ir šeimos gydytoja patarė pasitikrinti Klinikose. Kol sulaukiau eilės atėjo ir spalis. Pakartojau tyrimą ir pasimatė, kad mažėja (vos per 10 sumažėjo). O Klinikose įvertino jau taip, kaip rašiau. Smegenys vietoj ir viskas - laisva.
QUOTE(Liu @ 2005 02 21, 18:29)
Aš pirmą kartą savo iniciatyva pasidariau vasarą tyrimą ir šeimos gydytoja patarė pasitikrinti Klinikose. Kol sulaukiau eilės atėjo ir spalis. Pakartojau tyrimą ir pasimatė, kad mažėja (vos per 10 sumažėjo). O Klinikose įvertino jau taip, kaip rašiau. Smegenys vietoj ir viskas - laisva.
Liu, o tu gydytojams sakei, kad nori pastoti? Kiek teko girdėti, jei vaikelio neplanuoji, tai ir nemuša to prolaktino.
Labas rytas,skaitau kad pas kitu merginu skysciai bega is krutiniu.Esu girdejusi apie tai,bet man taip nera buve.Mano prolokktinas tikrai buvo aukstas,bet tikrai tokiu pozymiu nepastebejau,apart kad pradejo plaukai augti ant ranku. ,manau kad padidejo plaukuotumas.
Taip ir nesupratau tai ar tas bromokriptinas kompensuojamas vaistas ar ne.Man nera niekas apie tai sakes.
Taip ir nesupratau tai ar tas bromokriptinas kompensuojamas vaistas ar ne.Man nera niekas apie tai sakes.