Esu nėščia 25 savaitės. Jaučiausi iki šiol gerai, tačiau jau kelios dienos tenka vaikščioti stipriai šlubuojant. Giliai skauda tą sėdmens vietą, kur koja jungiasi su nugara. Kol nejudu, dar nieko, bet vos pajudėjus - diegia skausmas.
Mano ginekologė spėja, kad gal nervas užspaustas ar nervų šaknelių uždegimą susigavau. Patarė tepalus nuo skausmo "Diclac", "Fastum gel", sakė, kad ir masažas gerai. Patyrusi masažistė sakė, kad gali man sėdinčiai masažą daryti -- esą, iš tiesų reikia atpalaiduoti tą nervą, taip pat vakarais galima skaudančią vietą šildyti į medžiagą įsukta pakaitinta druska. Ar toks gydymas nepakenks mažyliui? Ką jūs patartumėte? Nes žinau, kad dalis moterų tokius skausmus priskiria nėštumo bėdoms ir kantriai kenčia, esą, po gimdymo jie praeis.
Skausmų kentėti tikrai nereikia. Visą šį Jūsų aprašytą gydymą galima taikyti, mažiukui nepakenks.
Labas rytas,
man dabar eina 14 sav ir nuo vakar prasidejo keisti pojuciai. Dar miegodama jauciu kaip sukasi galva, atsikelus labai meto i sonus ir pradeda tasyti iki vemimo. Niekad anksciau sito nepatyriau. Labai nemalonus jausmas kai svaigsta galva, negaliu nei eiti nei sedeti. Aciu uz atsakyma.
man dabar eina 14 sav ir nuo vakar prasidejo keisti pojuciai. Dar miegodama jauciu kaip sukasi galva, atsikelus labai meto i sonus ir pradeda tasyti iki vemimo. Niekad anksciau sito nepatyriau. Labai nemalonus jausmas kai svaigsta galva, negaliu nei eiti nei sedeti. Aciu uz atsakyma.
Kuo skubiau apsilankykite pas savo šeimos gydytoją, galbūt reikės ir neurologo konsultacijos.
Man maždaug nuo 12-13 sav. pradėjo skaudėti galvą, prieš tai neskaudėdavo. Galvą pradeda skaudėti staigą, dažnai naktį ir paskui nepraeina visą dieną. Prieš 2-3 sav. 2 rytus iš eilės bėgo iš nosies kraujas, nors ir nesloguoju ir nosis nebuvo užgulta. Sakiau viską savo gydytojai, tai dėl galvos skausmo nieko nepatarė man (spaudimas normalus 120/70 arba 120/80), o šiandien vėl man naktį pradėjo skaudėti ir dabar labai skauda. Kambarį vėdinu pastoviai, miegu gerai, kartais padeda juoda arbata, bet nevisad. Ką galėtume man patarti, kaip numalšinti galvos skausmus ir kokios jo priežasys gali būti?
Greičiausiai šie skausmai nesusiję su nėštumo, o nėštumas tik išprovokavo kažkokią problemą. Būtinai pasirodykite šeimos gydytojui, gal būt reikės ir neurologo konsultacijos.
Laba diena,
norejau jusu pasiteirauti.Ka reiketu tokiu atveju daryti,jei snd nuo ryto maudzia kairi sona?Skausmas nestiprus,taciau jis nepraeina Pas daktare tik po 3 sav.
Ar pakaktu jei paguleciau?Ar tai normalu?
Aciu
norejau jusu pasiteirauti.Ka reiketu tokiu atveju daryti,jei snd nuo ryto maudzia kairi sona?Skausmas nestiprus,taciau jis nepraeina Pas daktare tik po 3 sav.
Ar pakaktu jei paguleciau?Ar tai normalu?
Aciu
Jei skausmas nestiprus, pabandykite pagulėti, ar pasėdėti patogioje padėtyje. Tačiau jei skausmas stiprės, būtinai pasirodykite gydytojui.
Laba diena, norėjau pasiklausti, ar normalu, kad man beveik nuolat skauda gaktą, ypatingai vakarais? Skausmas duriantis ir kartais net eiti būna sunku
Mums dabar 23 savaitės. Tyrimai visi geri, tepinėlis taipogi. Gal ką patartumėte? Ar kreiptis į gydytoją?
Dėkui už atsakymą
Mums dabar 23 savaitės. Tyrimai visi geri, tepinėlis taipogi. Gal ką patartumėte? Ar kreiptis į gydytoją?
Dėkui už atsakymą
Laba diena,
mums eina 32 savaitė.Kokias 4 dienas stipriai paskauda pilvo dešinės pusės apačioje,virš kirkšnies.Skausmas trunka nuo pusės minutės iki kelių minučių.Ir naktį,kai guliu ant kairio šono pajuntu skausmą,kai ant dešinio-ne.Ar čia kūdykis prispaudžia kokį organą,ar yra kokios problemos ir reiktų kreiptis pas savo ginekologę?Ačiū
mums eina 32 savaitė.Kokias 4 dienas stipriai paskauda pilvo dešinės pusės apačioje,virš kirkšnies.Skausmas trunka nuo pusės minutės iki kelių minučių.Ir naktį,kai guliu ant kairio šono pajuntu skausmą,kai ant dešinio-ne.Ar čia kūdykis prispaudžia kokį organą,ar yra kokios problemos ir reiktų kreiptis pas savo ginekologę?Ačiū
nėštumui augant tempiami gimdos raiščiai, todėl ir jaučiate skausmą. Jei jis stiprės, pasirodykite gydytojui.
Taip yra dėl to, kad didėja raiščių tamprumas. tai fiziologinis moters organizmo prisitaikymas gimdymui. Apie tai jau rašiau ne kartą.