Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

QUOTE(regna @ 2009 09 09, 10:29)
Mieloji ,galima ingridijantus,ir darbo eigaa kaip dariai ,labai ydomu.Iš anksto ačiukas 4u.gif  4u.gif  4u.gif


3 kg pomidorų;
1 kg morkų
1,5 kg.paprikų
1,5lg obulių
4 čili aštrieji pipirai(nes mano šeima-drakonai hihihi.gif )
0,5 ananaso
2st. aliejaus
3šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
2 didelės galvos česnako
1/4 st acto

Viską nuplaunu,nuvalau,sutarkuoju,pjaustau(mama mala) ir į puodą.Troškinu 1,5 valandos vis pamaišant.Kai jau veiksmas į baigas suberiu česnaką ir actą.Ir dar apie 5-10 min.pakaitinu .Sudedu į iškaitintus stiklainius ir viskas.
Tik būna labai aštru mirksiukas.gif ,bet mano šeimai-kaip sūnus sako pats gazas biggrin.gif
Atsakyti
[quote=merga,2009 09 09, 1
Nuoširdžiai ,tau dėkoju 4u.gif ,savaitgalį ruošiu ir aš tą skanumyną rudens.
Tau linkiu naujų atradimų 4u.gif virtuvėje 4u.gif
Atsakyti
[quote=regna,2009 09 09, 11:31]
[quote=merga,2009 09 09, 1
Nuoširdžiai ,tau dėkoju 4u.gif ,savaitgalį ruošiu ir aš tą skanumyną rudens.
Tau linkiu naujų atradimų 4u.gif virtuvėje 4u.gif
[/quote]

aciuks.gif
Atsakyti
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )


kokie cia tie pipirai? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 09 10, 11:57)
1 kg. pipirų

tai raudonos paprikos reikia 1 kilogramo.

QUOTE(mmergyte @ 2009 09 10, 11:57)
12 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
........
kokie cia tie pipirai? g.gif  g.gif

o čia yra čili pipirai. Raudoni smulkesni už papriką, smailais galiukais. Tokių dar ir žalių būna. Vos prakandus jų odelę, baisiai kartūs.

viriau pagal šį receptą adžiką. Man antaniniai obuoliai tiek daug rūgšties davė, kad po to dėjau dar druskos dvigubai, ir acto pyliau vos vos.. ir vistiek antaninių rūgštis prasimuša doh.gif tai taip jau ir palikau, pabijojau daugiau ką "taisyti".. šiaip tai nieko toks padažiukas.. tik aš dėjau 4 žalius karčius pipirus. Atrodė, kad per daug.. bet kai atvėso, tai valgoma.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 10, 11:14)
tai raudonos paprikos reikia 1 kilogramo.
o čia yra čili pipirai. Raudoni smulkesni už papriką, smailais galiukais. Tokių dar ir žalių būna. Vos prakandus jų odelę, baisiai kartūs.

viriau pagal šį receptą adžiką. Man antaniniai obuoliai tiek daug rūgšties davė, kad po to dėjau dar druskos dvigubai, ir acto pyliau vos vos.. ir vistiek antaninių rūgštis prasimuša  doh.gif  tai taip jau ir palikau, pabijojau daugiau ką "taisyti"..  šiaip tai nieko toks padažiukas.. tik aš dėjau 4 žalius karčius pipirus. Atrodė, kad per daug.. bet kai atvėso, tai valgoma.


tai kaip cili atrodo zinau,megstam juos labai thumbup.gif ale va ten kai paparikas pavadina tik pipirais ir susimeciau unsure.gif tai sakai ta su obuoliais nelabai?turiu kelis receptus ir galvoju pagal kuri daryti rolleyes.gif ciliuku is savo darzo parsinesiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 09 10, 13:46)
tai kaip cili atrodo zinau,megstam juos labai  thumbup.gif  ale va ten kai paparikas pavadina tik pipirais ir susimeciau unsure.gif  tai sakai ta su obuoliais nelabai?turiu kelis receptus ir galvoju pagal kuri daryti rolleyes.gif  ciliuku is savo darzo parsinesiu thumbup.gif

dėl obuolių išmetimo iš recepto tai nepritarčiau. Sakyčiau, obuoliai duoda tokią terpę, kuri riša morkas, paprikas, čiliuką. Man atrodo, be obuolių ta košė būtų tokia beveik biri.
Gal dar per anksti tie antaniniai skinti? tokie kieti kaip akmenukas, ir rūgštūs. tai tada ant tokio kiekio gal 0,5 kg reiktų dėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 10, 13:46)
dėl obuolių išmetimo iš recepto tai nepritarčiau. Sakyčiau, obuoliai duoda tokią terpę, kuri riša morkas, paprikas, čiliuką. Man atrodo, be obuolių ta košė būtų tokia beveik biri.
Gal dar per anksti tie antaniniai skinti? tokie kieti kaip akmenukas, ir rūgštūs. tai tada ant tokio kiekio gal 0,5 kg reiktų dėti  g.gif


as cia keleta receptu turiu pasidejus ir sakau gal is viso braukt lauk ta su obuoliais lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

nu, kodel maniskes adzikos nieks nebano, tikrai thumbup.gif ir ingredientu mazai ir acto ner, ir virt nereikia. Pernai net ne saldytuve, o rusi laikiau ir thumbup.gif issilaike. Tiesa, iki pavasario jau visa buvom suvartoje ax.gif , nes tikrai skanu.
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 13:55)
Sveikos,

nu, kodel maniskes adzikos nieks nebano, tikrai  thumbup.gif  ir ingredientu mazai ir acto ner, ir virt nereikia. Pernai net ne saldytuve, o rusi laikiau ir  thumbup.gif  issilaike. Tiesa, iki pavasario jau visa buvom suvartoje  ax.gif , nes tikrai skanu.


a kuri ta taviske? ax.gif gal gali pakartoti,nes as is visur prisirinkus,ne nezinau kur kieno lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 07, 17:31)
sveikutes,
na jau kazkur buvau idejus adzikos recepta, pagal kuri jau ne pirmus metus gaminu isties puiku pagarda. Svarbiausia jokio acto ir nereikia virti. Taigi dalinuosi receptuku, negi gaila .
2 - 2.5 kg pomidoru
1 kg saldziu papriku
5vnt cili pipiru
1 stikline valytu cesnaku skilteliu

1 l gautos mases 1 valg. saukstas druskos ( be kaupo)

Viska sumalti per mesmale, ideti druskos ir laikyti saldytuve vis kasdien pamaisant. Po savaites ispildyti ir laikyti vesiai skanaus !!!! Pabandykit, tikrai nenusivilsit. Kas ragavo visiems patiko.




kartoju
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 13:55)
Sveikos,

nu, kodel maniskes adzikos nieks nebano, tikrai  thumbup.gif  ir ingredientu mazai ir acto ner, ir virt nereikia. Pernai net ne saldytuve, o rusi laikiau ir  thumbup.gif  issilaike. Tiesa, iki pavasario jau visa buvom suvartoje  ax.gif , nes tikrai skanu.

Trakstbrakst,turiu klausimuką ,ar tu ,esi tikra,kad ruošdama adžiką ingridijantus visus proporcingai sudėjus?
Antras,klausimukas,tu,rašai,kad laikai rūsyje,o tai ant viršau aliejau nebepili,i nepelyja.?
Iš anksto būsiu labai dėkinga,užatsakymus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti