Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

QUOTE(bumbasi @ 2009 09 03, 16:52)
pasigaminau iir as adzikos.Na skanu. Ir astru biggrin.gif
Tik kaip jus morkas malat? ax.gif

as ir ta pati galvoju, gerai tos morkos malasi per mesmale g.gif ?
Atsakyti
Adžika

user posted image


receptas cia
Atsakyti
As darau taip adzika. Isbandyta ir tikrai labai skanu.

2,5 kg. raudonu pomidoru
1 kg saldziu papriku
1kg morku
1 kg antaniniu obuoliu
200 gr cesnako

Viska nuvalom, nuplaunam ir sumalam su mesmale. ISSKYRUS CESNAKUS, juos desim veliau.
Troskinam apie 40 min.( be cesnako)
Tada idedam 1 stikline cukraus, 1 stikline aliejaus, ¼ stiklines druskos ( t.y. 5 dideli nubraukti sauktai). Druskos as dejau maziau. Galite paragauti kiek jums reikia druskos pagal skoni.
Tada dedam 2 nubrauktus arbatinius saukstelius juodu pipiru ir 3 nubrauktus arbatinius sauktelius Cili pipiru. Viska dekit pagal skoni, kaip jums atrodo, galit deti pipiru maziau, galit ir daugiau. Galite darant adzika, tieisog ragauti ja gaminimo metu.

Tada patroskinom dar 15 min. Ir ipilam 1 stikline acto 9 proc, ir sudedam sumaltus su mesmale cesnakus.

5 min. Paverdame, tada galim deti i stiklainiukus.

Gaunas apie 4,5-5 litrus.

Labai skanu.
Atsakyti
gal kvailai skambes bet kaip su morkom,ar jos susimala lengvai?
Atsakyti
QUOTE(zaliaake333 @ 2009 09 06, 19:04)
gal kvailai skambes bet kaip su morkom,ar jos susimala lengvai?


Aš morkas sutarkuoju burokine tarka. mirksiukas.gif
Vakar išviriau adžikos,bet kaip visada su savo eksperimentais-namuose gulėjo puse ananaso,tai spėkit kur jis dabar blush2.gif ax.gif doh.gif biggrin.gif
Skonis fantastika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 07 rugsėjo 2009 - 06:43
Aš,noriu pasiūlyti aštrų padardą,kurį pasidariau,{nors prieskonius dėjau pagal save,nes neturėjau tokių,pagal receptą}
500g.saldžiųjų paprikų,
200g.aitriųjų paprikų,
300g.česnakų,
500g,pomidorų,
50g.chmeli-suneli prieskonių,
150g.druskos,
5-ml.aliejaus,
Papriką nuvalyti neperpjovus prikimšti česnakų skilteliųir,sumalti mėsmale{kad į paprikų vidų susigertų cesnakų eteriniai aliejai}
Aitriąsias paprikas,pomidorus sumalti mėsmale,subert prieskonius,ir,dar kartą permalti
Pasūdyti,gerai išmaišyti,supulti aliejų.
Laikyti stikliniuse indeliuose hermetiškai uždarytais dangteliais.
Šaltinis žurnalas"Paragaukite"
Man patiko,kai nusipirksiu šių priskonių ūtinai darysiu dar.
Atsakyti
QUOTE(zaliaake333 @ 2009 09 06, 19:04)
gal kvailai skambes bet kaip su morkom,ar jos susimala lengvai?

Ir as anksciau galvojau kaip cia man jos susimals,bet pasirodo susimala,ir visai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 09 06, 12:43)
As darau taip adzika. Isbandyta ir tikrai labai skanu.

2,5 kg. raudonu pomidoru
1 kg saldziu papriku
1kg morku
1 kg antaniniu obuoliu
200 gr cesnako

Viska nuvalom, nuplaunam ir sumalam su mesmale. ISSKYRUS CESNAKUS, juos desim veliau.
Troskinam apie 40 min.( be cesnako)
Tada idedam  1 stikline cukraus, 1 stikline aliejaus, ¼ stiklines druskos (  t.y. 5 dideli nubraukti sauktai). Druskos as  dejau maziau. Galite paragauti kiek jums reikia druskos pagal skoni.
Tada dedam 2  nubrauktus arbatinius saukstelius  juodu pipiru ir  3 nubrauktus arbatinius sauktelius Cili pipiru. Viska dekit pagal skoni, kaip jums atrodo, galit deti pipiru maziau, galit ir daugiau. Galite darant adzika, tieisog ragauti ja gaminimo metu.

Tada patroskinom dar 15 min. Ir ipilam 1 stikline acto 9 proc, ir sudedam sumaltus su mesmale cesnakus.

5 min. Paverdame, tada galim deti i stiklainiukus.

Gaunas apie 4,5-5 litrus.

Labai skanu.

o pomidorų odelę nulupti reikia? ax.gif
Atsakyti
sveikutes,


na jau kazkur buvau idejus adzikos recepta, pagal kuri jau ne pirmus metus gaminu isties puiku pagarda. Svarbiausia jokio acto ir nereikia virti. Taigi dalinuosi receptuku, negi gaila .


2 - 2.5 kg pomidoru
1 kg saldziu papriku
5vnt cili pipiru
1 stikline valytu cesnaku skilteliu

1 l gautos mases 1 valg. saukstas druskos ( be kaupo)

Viska sumalti per mesmale, ideti druskos ir laikyti saldytuve vis kasdien pamaisant. Po savaites ispildyti ir laikyti vesiai skanaus !!!! Pabandykit, tikrai nenusivilsit. Kas ragavo visiems patiko.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 08 24, 14:50)
klasikine adzika
3kg pomidoru,
1kgsaldziuju papriku,
150gaitriuju papriku,
300g cesnaku,
300ml acto,
saukstas cukraus,
3 saukstai druskos,
Saldziasias paprikas padalinkite pusiau ir isskobkite. Cesnako skilteles nulupkite.Visas darzoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite.Paskiausiai kartu su seklomis malkite aitriasias paprikas. Malini sudekite iemaliuota inda, rugstinkite, saldinkite, sudykite ir gerai ismaisykitemediniu saukstu.Pernakt palikitesiltai.Is ryto mase jau turetu buti nugrimzdusi, oant virsaus issiskyrusios sultys.Jas galite ispilstyti i paruostus indelius,butelius-bus puikus prieskonis sriuboms.O pacia adzikos mase sudekite i sterilius stiklainiukus ,uzdenkite ir per ziema laiykite saldytuve. thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:

adzika su cesnakais
po2kg pomidoru ir saldziuju papriku,
1/2kg cesnaku,
10 aitriuju papriku, stikline aliejaus,
druskos,
Saldziasias paprikas padalinkite pusiau ir isskobkite.Cesnako skilteles nuplaukite.Visasdarzoves nuplaukite ir sumalkite.Aitriasias paprikas malkite su seklomis.I malini pilkite alieju ,suddykite ir troskinkite apie 2 val.Sudekite i sterilizuotis stiklainukus ir uzsukite dangteliais. clap.gif

Aš,tiesiog šiais metais vėl pasidariau šios adžikos,ji yra labai skani,ir,galima naudoti,kaip pagardą,o sultis galima panaudoti ruošant padažus troškinius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 07, 07:43)
Aš morkas sutarkuoju burokine tarka. mirksiukas.gif
Vakar išviriau adžikos,bet kaip visada su savo eksperimentais-namuose gulėjo puse ananaso,tai spėkit kur jis dabar blush2.gif  ax.gif  doh.gif  biggrin.gif
Skonis fantastika  4u.gif


VA mano adžika:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 09, 09:16)
VA mano adžika:
user posted image

Mieloji ,galima ingridijantus,ir darbo eigaa kaip dariai ,labai ydomu.Iš anksto ačiukas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti