Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 14:11)
Dariau ir aš vakar. Tai dabar 4 dienas laikyti dideliam inde vis pamaišant. Šaldytuve ar virtuvėje? Aš įkišau į šaldytuvą.  Paskui nusunkus skystį , jei jo bus, išpilstyti į indelius, užsukti dangteliais ir laikyti šaldytuve. Taip? Ne šaldiklyje, o šaldytuve.  Nežinau kaip ten gali 2 metus išsilaikyti. Juk nebuvo jokios sterilizacijos,  Gal labai pilnus indelius pripilti? Na kiek tik telpa, kad oro tarpo nebūtų? Kas nors pernai gal darė ir turi patyrimą.


As laikiau ne saldytuve kol rugo, bet laikiau gal 6 dienas, o paskui, kai jau nupili skysti I saldytuva idejau. Buteliuke, kur skystis tai apacioj lieka sunkesne dalis, o virsuje kaip ir vanfuo. Bet pakratai ir viskas susimaido. O nesuges manau del astrumo
Papildyta:
Nesamone per telefona rasyt, neleidzia normaliai zodziu pataisyt
Atsakyti
Tii ji ir rūgti turi? blink.gif Tipo fermentuotis . Šiandien pamaišiau, tai kraštuose yra tokios putelės. Truputį. Skysčio visai dar nėra. O kaip nuspręsti kad jau gana ir rlaikas į indelius?
Aš čia kaip Kodelčiukas klausinėju. biggrin.gif . Gera, kai yra ką paklausti ir galima iš svetimų klaidų mokytis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 15:11)
Tii ji ir rūgti turi?  blink.gif  Tipo fermentuotis . Šiandien pamaišiau, tai kraštuose yra tokios putelės.  Truputį. Skysčio visai dar nėra. O kaip nuspręsti kad jau gana ir rlaikas į indelius?
Aš čia kaip Kodelčiukas klausinėju.  biggrin.gif . Gera, kai yra ką paklausti ir galima iš svetimų klaidų mokytis.  thumbup.gif


Tai tam ir laikyt kas 4-ias dienas reikia kad isrugtu.
As kaip supratau, rugti baigia kai jau ne burbuliuoja, arba maisant "nesaudi" burbuliukai.
O del skyscio, padekit ant mases sauksta ir pamatysit kaip po biski I renkasi skystis
Papildyta:
Kai jau putos nebesusidaro, rugimas baigiasi ir galima pilstyti I indelius.
Man putu buvo vos ne savaite, todel ilgiau ir laikiau
Atsakyti
Sveikutes, gal kas zino kaip pasidaryti astru alieju? Toki kaip kinieciu virtuvej ant stalo buna salia soju padazo? blush2.gif














Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akwa1: 19 rugsėjo 2013 - 19:10
http://www.kuharka.r...tcho/12919.html
kaip manote ar verta pabandyti g.gif
Atsakyti
Mergaitės, ar galit padėti 4u.gif
Noriu šiandien adžiką daryti ir iškilo toks klausimas ar galėčiau vietoj mėsmalės su bulvių tarkavimo mašina viską sutarkuoti? Ar nebus per smulku? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2013 09 20, 14:12)
Mergaitės, ar galit padėti  4u.gif
Noriu šiandien adžiką daryti ir iškilo toks klausimas ar galėčiau vietoj mėsmalės su bulvių tarkavimo mašina viską sutarkuoti? Ar nebus per smulku?  4u.gif


manau kad galima, tik gal vientysesne mase bus su bulviu tarkavimo masina nei su mesmale, dar manau galite viska malti su blenderiu jei turite
Atsakyti
QUOTE(Zivukas.d @ 2013 09 20, 16:30)
manau kad galima, tik gal vientysesne mase bus su bulviu tarkavimo masina nei su mesmale, dar manau galite viska malti su blenderiu jei turite

Dėkui 4u.gif taip ir dariau viską su blenderiu thumbup.gif , tik laaaaabai aštru gavosi, persistengiau čiliukų perdėdama doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinkrose: 21 rugsėjo 2013 - 22:09
QUOTE(pinkrose @ 2013 09 20, 13:12)
Mergaitės, ar galit padėti  4u.gif
Noriu šiandien adžiką daryti ir iškilo toks klausimas ar galėčiau vietoj mėsmalės su bulvių tarkavimo mašina viską sutarkuoti? Ar nebus per smulku?  4u.gif

Viskas gerai. Ir su bulviatarke ir su blenderiu, bet su ta mechanine mėsmale yra geriausia. Grįžau prie jos šiemet. Su bulviatarke kartais man prašliaužia žievės gabaliukai, su blenderiu tai košės darymas. O va su mėsmale gaunasi tokie vienodi nesutrinti grūdeliai. Ir jie išlieka. Tkriausiai ir elektrinė mėsmalė ta kuri su sieteliu taip padaro, bet aš tokios neturiu (mano suka kaip kavamalė ir kerta peiliuku). Skonis tai tas pats, bet konsistencija maloniausia permalus mėsmale.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 22, 09:09)
Viskas gerai. Ir su bulviatarke ir su blenderiu, bet su ta mechanine mėsmale yra geriausia. Grįžau prie jos šiemet.  Su bulviatarke kartais man prašliaužia žievės gabaliukai, su blenderiu tai košės darymas. O va su mėsmale gaunasi tokie vienodi nesutrinti grūdeliai. Ir jie išlieka. Tkriausiai ir elektrinė mėsmalė ta kuri su sieteliu taip padaro, bet aš tokios neturiu (mano suka kaip kavamalė ir kerta peiliuku). Skonis tai  tas pats, bet konsistencija maloniausia permalus mėsmale.

Iš kur pas jus tiek jėgų viską sumalt su mėsmale 4u.gif . Aš tikrai norėjau daryt taip, bet kiek malimo doh.gif blush2.gif
Atsakyti