Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

QUOTE(Greta77 @ 2008 07 24, 10:27)
Sveikutės, pasidalinkit receptais kaip darote adžiką. Niekad nedariau, tai norėčiau išbandyti  :sutinku

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 08 24, 14:15)


klasikine adzika
3kg pomidoru,
1kgsaldziuju papriku,
150gaitriuju papriku,
300g cesnaku,
300ml acto,
saukstas cukraus,
3 saukstai druskos,
Saldziasias paprikas padalinkite pusiau ir isskobkite. Cesnako skilteles nulupkite.Visas darzoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite.Paskiausiai kartu su seklomis malkite aitriasias paprikas. Malini sudekite iemaliuota inda, rugstinkite, saldinkite, sudykite ir gerai ismaisykitemediniu saukstu.Pernakt palikitesiltai.Is ryto mase jau turetu buti nugrimzdusi, oant virsaus issiskyrusios sultys.Jas galite ispilstyti i paruostus indelius,butelius-bus puikus prieskonis sriuboms.O pacia adzikos mase sudekite i sterilius stiklainiukus ,uzdenkite ir per ziema laiykite saldytuve. thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 08 24, 14:15)

adzika su cesnakais
po2kg pomidoru ir saldziuju papriku,
1/2kg cesnaku,
10 aitriuju papriku, stikline aliejaus,
druskos,
Saldziasias paprikas padalinkite pusiau ir isskobkite.Cesnako skilteles nuplaukite.Visasdarzoves nuplaukite ir sumalkite.Aitriasias paprikas malkite su seklomis.I malini pilkite alieju ,suddykite ir troskinkite apie 2 val.Sudekite i sterilizuotis stiklainukus ir uzsukite dangteliais. clap.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
pasidalinsiu ir aš savo receptu

2 kg pomidorų
200 g česnakų
100 g aitriųjų paprikų
0,5 kg paprikos
70 g krienų šaknų
3 arb. š. cukraus
3 arb. šaukšteliai drusko
1 st. acto.
Viksą sumalti, laikyti šaldytuve.

Aš tai įdedu biški daugiau druskos ir užvirinus uždarau, laikosi per žiemą smile.gif
Atsakyti
Prieskonių mišinys su druska - "Adžika"
3 kg pomidorų,
2 kg paprikų,
5 aitriosios paprikos (čili),
0,5 petražolių lapų ir šaknų,
0,5 salierų lapų ir šaknų,
0,2 kg druskos,
5 stiklinės nuluptų česnakų skiltelių.

Visas paruoštas mišinio dalis sumalame mėsmale, tada suberiame druską ir gerai išmaišome. Per naktį palaikome, kad susibūtų, po to laikome uždengtuose stiklainiuose šaldytuve.
Tinka paskaninti padažus, sriubas, įvairius mėsos patiekalus.
Atsakyti
siandien dar ir adzika dariau...
Atsakyti
labutis, kiek laiko ir kokiomis salygomis galima laikyti adžiką žiemai? g.gif
Atsakyti
Adzika laikau steriliuose indeliuose,tai butina.As indelius laikau saldytuve lentynoje.Ziemai as uzpilu zalio geros kokybes alyvu aliejaus.nedideli sluoksni.As omenyj turiu klasikine adzika.As stengiuosiu deti imazus stiklainiukus.

Skanios adzikos Mieloji Foox! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 12:50)
as jau pasidariau siemet smile.gif

1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.

viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes smile.gif

Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu  mirksiukas.gif

Skanaus  mirksiukas.gif


Sveikutes,

Vakar dariau adžiką pagal šitą receptą. Dėjau mažiau druskytės nei parašyta, bet vistiek labai sūriai gavosi g.gif ir dar išėjo tokia poskystė g.gif Kaži ar taip ir turi būti ar mano pomidorai per daug vandeningi? Šiaip pirmą kartą dariau adžiką, tai nelabai žinau kas kaip ir kodėl blush2.gif O galima pagal šitą receptą padarytą adžiką laikyti kambario temperatūroje? Ar būtinai dėti į šaldytuvą?

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 27, 17:57)
siandien dar ir adzika dariau...

As darau labai panasiai kaip DZIUNKA, tik siemet idejau slyvu,pameginkit,nu liuks skonis gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos  mirksiukas.gif
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena  thumbup.gif
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )

Skanaus !  4u.gif


šiandien žadu pabandyti padaryti adžikos pagal šį receptą, tai noriu paklasuti kiek stiklainių išeina iš visos normos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 12, 08:49)
šiandien žadu pabandyti padaryti adžikos pagal šį receptą, tai noriu paklasuti kiek stiklainių išeina iš visos normos? 4u.gif

apie 14 stikl.tipo 0,5 ,0,7 0,6talpos jei reik tiksliai tai galiu nueiti paskaiciuoti
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 09 13, 13:12)
apie 14 stikl.tipo 0,5 ,0,7 0,6talpos jei reik tiksliai tai galiu nueiti paskaiciuoti


jau padariau smile.gif
dariau iš pusės normos, tai gavosi 4 stiklainiai po 0.5 l. bet aš dėjau mažiau paprikų ir mažiau obuolių smile.gif acto pyliau truputuką mažiau, o cukraus truputuką daugiau smile.gif prisiderinau prie savo skonio thumbup.gif biggrin.gif
skonis thumbup.gif
Atsakyti