o kaip pasidaryti adzikos kad galetu sandeliuke stoveti? prasyciau patarimo nes siemet pirma kart noriu padaryt tokio skanumyno, o saldytuvas visdelto ne guminis.. ir dar - o tas likusias sultis gal galima kubeliais tarkim kameroj uzsisaldyt? kad nereiktu buteliuose laikyti?
labai aciu uz patarimus:)
QUOTE(regna @ 2011 09 29, 20:39)
georgiana
aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}
reikia:
3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek kitas}
150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}
v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,
Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.
Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.
Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.
O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.
aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}
reikia:
3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek kitas}
150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}
v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,
Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.
Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.
Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.
O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.