Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

Gerbiama regna,
o kaip pasidaryti adzikos kad galetu sandeliuke stoveti? smile.gif prasyciau patarimo smile.gif nes siemet pirma kart noriu padaryt tokio skanumyno, o saldytuvas visdelto ne guminis.. ir dar - o tas likusias sultis gal galima kubeliais tarkim kameroj uzsisaldyt? kad nereiktu buteliuose laikyti?

labai aciu uz patarimus:)

QUOTE(regna @ 2011 09 29, 20:39)
georgiana 4u.gif

    aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}

    reikia:

3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek  kitas}

150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}

v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,
Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.

Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.

Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.

O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.

Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2012 08 01, 12:16)
mūsų šeimyna šitokią nerealiais kiekiais vartoja  thumbup.gif  Tik druskos tikrai ne stiklinės reikia, o gal valgomojo šaukšto  lotuliukas.gif

šitokią ir aš dideliais kiekiais naudoju biggrin.gif jau tuoj darysiu antrą kartą, nes bijau, kad prieš porą savaičių darytos neužteks net iki spalio mėnesio biggrin.gif
Atsakyti
as pernai pagal Regna dariau tai gailejausi, kad per mazai padariau smile.gif symet dasipirksiu pomidoriuku ir darysiu butinai
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 09 01, 08:09)
as pernai pagal Regna dariau tai gailejausi, kad per mazai padariau smile.gif symet dasipirksiu pomidoriuku ir darysiu butinai


GEORGIANA 4u.gif

Dziugu,kad patiko 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sakykit mielosios, radau receptu, kur su morkom. rasoma visas darzoves sumalam mesmale. na jus man neismanelei paaiskinkit kaip ta morka su mesmale sumali??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2012 09 08, 15:42)
sakykit mielosios, radau receptu, kur su morkom. rasoma visas darzoves sumalam mesmale. na jus man neismanelei paaiskinkit kaip ta morka su mesmale sumali??? blush2.gif

Visų pirma reikia nuskusti reikiamą kiekį morkų, nuplauti, supjaustyti neperdideliais gabaliukais ir dėti į mėsmalę ir malti.
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 09 08, 14:28)
Visų pirma reikia nuskusti reikiamą kiekį morkų, nuplauti, supjaustyti neperdideliais gabaliukais ir dėti į mėsmalę ir malti.

Aciu uz greita atsakyma. dabar jau aisku biggrin.gif
Atsakyti
o kaip symet ar jau kas nors darete Adzika, gal pasidalinsite recepteliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Trakst @ 2009 09 07, 17:31)
sveikutes,
na jau kazkur buvau idejus adzikos recepta, pagal kuri jau ne pirmus metus gaminu isties puiku pagarda. Svarbiausia jokio acto ir nereikia virti. Taigi dalinuosi receptuku, negi gaila .
2 - 2.5 kg pomidoru
1 kg saldziu papriku
5vnt cili pipiru
1 stikline valytu cesnaku skilteliu

1 l gautos mases 1 valg. saukstas druskos ( be kaupo)

Viska sumalti per mesmale, ideti druskos ir laikyti saldytuve vis kasdien pamaisant. Po savaites ispildyti ir laikyti vesiai skanaus !!!! Pabandykit, tikrai nenusivilsit. Kas ragavo visiems patiko.



QUOTE(georgiana @ 2011 09 29, 15:23)
Kadangi gal pasikartosiu, bet Stavropolio rusaites siulo ismeginti si recepteli:
2 kg pomidoru;
200gr cesnako;
300 gr aitriosios paprikos;
druskos pagal skoni. Tuomet viska sumalti, pasudyti ir laikyti 4-5 d. kambario temepraturoje vis permaisant. po 4-5 dienu sukritus masei, sukresti i indelius ir laikyti saltai. Taip jos islako sia adzika iki poros metu. Kadangi gavau cesnaku, dasipirkus pomidoriuku 2 kg reiks ryt ismeginti, manau mesai ypac keptai ant lauzo bus super ar ziema sergant ant duoneles uzsitepti mirksiukas.gif


cia kaip cia beveik vienas ir tas pats receptas, tik siek tiek proporcijos produktu skiriasi g.gif
tyre jau pas mane sumalta, tik dabar klausimas - kur laikyti, siltai ar saltai saldytuve kol rugs?

paragavau tai man labai super, cili pipiru dejau koki 100 gr o pomidoru turbut 1.5 kg, man siek tiek astriau norisi, bet... tada tik viena ir valgysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivukas.d: 09 rugpjūčio 2013 - 12:19
man daryta adzika jau dabar labai skani, turbut puse suvalgysiu dar nespejus i stiklainiukus sudeti biggrin.gif
Atsakyti
Susigundžiau ir aš dziunkos adžika biggrin.gif Tik dariau pusė(pirmam kartui užteks) porcijos ir dėjau 3 (50 gr.) pipiriukų. O kada jau galima ragaut? Įdomu ar nebus per aštru( nors mėgstam aštrokai) ax.gif Kadangi actas dedasi pačioj pabaigoj, tai ji turi dar kažkiek stiklainiukuose pasimarinuot?
Atsakyti
Čia kur merginos buvo įdėję receptukus su slyvom... kažkur skaičiusi esu, kad lietuviškai adžikai naudojamos kaukazinės slyvaitės. Nebandžiau dar tokio recepto, bet manyčiau, kad racijos tame yra: turi ir slyvų skonį, ir rūgštį. Tada greičiausiai nei rūgščių obuolių, nei acto nebereikia mastau.gif
Čia šiaip, tiesiog garsus pamąstymas apie receptų variacijas... ax.gif O jūs jau pačios improvizuokit smile.gif
Atsakyti