Adzika pagal Regna juodai eina i trasa
P.S. pradzioje atrode per suri ir per astri, daba viena jau galiu valgyti
QUOTE(georgiana @ 2011 10 24, 14:43)
Adzika pagal Regna juodai eina i trasa
P.S. pradzioje atrode per suri ir per astri, daba viena jau galiu valgyti
P.S. pradzioje atrode per suri ir per astri, daba viena jau galiu valgyti
Georgiana valgydama ją gripas nepuls
Džiugu tai išgirsti
QUOTE(regna @ 2011 09 29, 21:39)
georgiana
aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}
reikia:
3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek kitas}
150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}
v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,
Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.
Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.
Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.
O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.
aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}
reikia:
3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek kitas}
150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}
v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,
Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.
Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.
Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.
O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.
O gal ją pavirinus galima būtų laikyt ir nešaltai nėr vietos šaldytuve
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 09:50)
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
mūsų šeimyna šitokią nerealiais kiekiais vartoja Tik druskos tikrai ne stiklinės reikia, o gal valgomojo šaukšto
Kaip pasiilgau adzikos, taip noreciau, taciau mano pomidorai nenoksta nors tu ka. Uzeme startine pozicija ir laukia, laukia.
QUOTE(rackiene @ 2012 08 01, 09:41)
O gal ją pavirinus galima būtų laikyt ir nešaltai nėr vietos šaldytuve
rackiene, ne,ne,cia ir yra zalia adzika{nevirta} ,todel ji laikoma saldytuve.
Labai skanu-gaivu atsidaryti rudeni,ziema ir pajausti ta naturalu darzoviu skoni.
QUOTE(regna @ 2012 08 02, 22:57)
rackiene, ne,ne,cia ir yra zalia adzika{nevirta} ,todel ji laikoma saldytuve.
Labai skanu-gaivu atsidaryti rudeni,ziema ir pajausti ta naturalu darzoviu skoni.
Labai skanu-gaivu atsidaryti rudeni,ziema ir pajausti ta naturalu darzoviu skoni.
aa, ačiū, supratau man reik virtos tada
sveikos,gal zinote ir nevirtos adzikos recepta,cia akimis permeciau bet niekur neradau.zinau tik kad dedasi bulgariskas pipiras(ta pati paprika tik siek tiek kitokios formos) cesnakai,salierai druska pipirai,cili pipirai-viskas susimala,zinau kad siek tiek palaikoma ir pilasi truputi acto.kazko nebepamenu kas dar dedas,pomidoru tikrai nesideda..fantastisko skonio bet va nebepamenu recepto.jei kuri zinotumete ir parasytumete buciau labai labai dekinga
QUOTE(murxsia @ 2012 08 04, 15:54)
sveikos,gal zinote ir nevirtos adzikos recepta,cia akimis permeciau bet niekur neradau.zinau tik kad dedasi bulgariskas pipiras(ta pati paprika tik siek tiek kitokios formos) cesnakai,salierai druska pipirai,cili pipirai-viskas susimala,zinau kad siek tiek palaikoma ir pilasi truputi acto.kazko nebepamenu kas dar dedas,pomidoru tikrai nesideda..fantastisko skonio bet va nebepamenu recepto.jei kuri zinotumete ir parasytumete buciau labai labai dekinga
murxsia,
Ar tikrai dedasi salieras?
ar tik saldzioji paprika,ir aitrioji paprika? Ka?
QUOTE(regna @ 2012 08 04, 21:04)
murxsia,
Ar tikrai dedasi salieras?
ar tik saldzioji paprika,ir aitrioji paprika? Ka?
Ar tikrai dedasi salieras?
ar tik saldzioji paprika,ir aitrioji paprika? Ka?
saliera tai tikrai pamenu,tik nepamenu saknis ar lapai.receptas ne musiskis is gruzijos..bet va galva galvele nebepamenu kas dar dedasi,pries isvaziuojant pasake ir nespejau uzsirasyt,o grizus jau buvau pamirsus.bet skonis...dar gyvenime skanesnes adzikos neteko valgyt..
QUOTE(murxsia @ 2012 08 05, 12:40)
saliera tai tikrai pamenu,tik nepamenu saknis ar lapai.receptas ne musiskis is gruzijos..bet va galva galvele nebepamenu kas dar dedasi,pries isvaziuojant pasake ir nespejau uzsirasyt,o grizus jau buvau pamirsus.bet skonis...dar gyvenime skanesnes adzikos neteko valgyt..
murxsia,
butu labai idomu suzinoti ta adzika,nors daug zinau ju patiekalu,bet sio neteko zinoti.
Gal kas atsilieps,tuomet suzinosime.