Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

QUOTE(regna @ 2011 09 29, 21:39)

Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.

O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.


Supratau kur mano klaida. As taip darydavau, tik nepalikdavau per nakti ir nenupildavau sulciu...manau, kad butent todel man jos neilgai issilaikydavo ir prarugdavo sad.gif ( nes adzika seimoje megstu ti as viena, ir vienas kitas svecias )
Bandysiu pakoreaguoti pabaiga ir tikiuosiu ilgesnio adzikos "galiojimo termino" rolleyes.gif Aciukas aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 09 30, 09:14)
Supratau kur mano klaida. As taip darydavau, tik nepalikdavau per nakti ir nenupildavau sulciu...manau, kad butent todel man jos neilgai issilaikydavo ir prarugdavo sad.gif ( nes adzika seimoje megstu ti as viena, ir vienas kitas svecias )
Bandysiu pakoreaguoti pabaiga ir tikiuosiu ilgesnio adzikos  "galiojimo termino"  rolleyes.gif  Aciukas  aciuks.gif


1juraciukas 4u.gif

Taip man ši klasikinė adžika patinka tuo,kad ji nesikaitina,ją reikia ruošti steriliai{neruošti metaliniuose induose},bet ji šaldytuve išsilaiko pakankamai gerai,jeigu indeliai sterilizuojami{stiklainiukai}
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 30, 12:24)
1juraciukas 4u.gif

    Taip man ši klasikinė adžika patinka tuo,kad ji nesikaitina,ją reikia ruošti steriliai{neruošti metaliniuose induose},bet ji šaldytuve išsilaiko pakankamai gerai,jeigu indeliai sterilizuojami{stiklainiukai}


Ir morku nera, kuriu as nelabai adzikoje megsu assa.gif
Atsakyti
Sveikos,

klajodama po interneto platybes užtikau gruzinišką adžiką,bet.... čia yra tai ,kad kur mes ruošiame vadinamas adžikas,tą dariau ir aš,tai nėra adžika,o tik dažovių mišiniai.

Ruošiant gruzinišką adžiką,aišku jie deda savo krašto žoleles.
Ir,dar į adžiką nededama juodųjų pipirų.

Gružiniška adžika

reikia:

kg.aštriųjų raudonųjų pipirų,
pusė kg. česnakų,
3/4 stiklinės mišinio iš{smulkinto korijandro chmeli-suneli ir smulkintų krapų sėklų}

Adžika paruošiama labai paprastai beriame nuluptus česnakus ir nuo sėklų išvalytus raudonuosius pipirus ,kartu į su prieskoniais į mėsmalę ir taip permalame 3kartus.

Taip pat galima atlikti su blenderiu.
Įparuoštą masę supilama druska.
laikoma stiklainiuose

Vietoj aštriųjų pipirų sudėti saldžiosios paprikos .
Vietoj kg. raudonųjų piprų dėti 800g. paprikos ir 200g. raudonųjų pipirų
Galima gana įvairiai varijuoti prieskonius.
Gruzijoje į adžiką dedami smulkintų -grūstų graikiškų riešutų.
100-200g. riešutų kg adžkos.
Dedama kaukazo žolės-kindza,žali krapai.
Vietoj raudonųjų pipirų deda tik žaliuosius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 spalio 2011 - 07:38
QUOTE(regna @ 2011 10 01, 22:47)
Sveikos,

  klajodama po interneto platybes užtikau  gruzinišką adžiką,bet.... čia yra tai ,kad kur mes ruošiame vadinamas adžikas,tą dariau ir aš,tai nėra adžika,o tik dažovių mišiniai.

    Ruošiant gruzinišką adžiką,aišku jie deda savo krašto žoleles.
Ir,dar į adžiką nededama juodųjų pipirų.

    Gružiniška adžika

  reikia:

  kg.aštriųjų raudonųjų pipirų,
  pusė kg. česnakų,
  3/4 stiklinės mišinio iš{smulkinto korijandro chmeli-suneli ir smulkintų krapų sėklų}

Adžika paruošiama labai paprastai beriame nuluptus česnakus ir nuo sėklų išvalytus raudonuosius pipirus  ,kartu į su prieskoniais į mėsmalę ir taip permalame 3kartus.

Taip pat galima atlikti su blenderiu.
Įparuoštą masę supilama druska.
laikoma stiklainiuose

Vietoj aštriųjų pipirų sudėti saldžiosios paprikos .
Vietoj kg. raudonųjų piprų dėti 800g. paprikos ir 200g. raudonųjų pipirų
Galima gana įvairiai varijuoti prieskonius.
Gruzijoje į adžiką dedami smulkintų -grūstų graikiškų riešutų.
100-200g. riešutų kg adžkos.
Dedama kaukazo žolės-kindza,žali krapai.
Vietoj raudonųjų  pipirų deda tik žaliuosius.

Labute vakar dariau 10 l adzikos pagal tavaji recepteli tik teko dadet pgal sao skonio receptorius druskos ir cukraus, manau, kad palaikysiu dar keleta paru, speju kad adzikai reikia isisimirdet:)
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 10 02, 09:16)
Labute vakar dariau 10 l adzikos pagal tavaji recepteli tik teko dadet pgal sao skonio receptorius druskos ir cukraus, manau, kad palaikysiu dar keleta paru, speju kad adzikai reikia isisimirdet:)

P.S sulciu neissiskyre daug, bet mase tokia poskyste, ar man reiketu nupilti skysti ar kartu sudeti i stiklainelius, kazkaip pasimeciau g.gif
Atsakyti
4u.gif Georgiana 4u.gif -jeigu dariai klasikinę adžiką tuomet reikia nupilti skystį būtinai{tik jo neišpilti naudoti troškiniam,sriuboms,laikyt šaldytuve}

O,masę sudėt į indelius ,ir laikyt šaldytuve{nepalik skysčio,nes įgaus rūgimą,ant viršaus keletą lašų alyvų aliejaus,bet nepadaugink.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 02, 17:21)
4u.gif  Georgiana 4u.gif -jeigu dariai klasikinę adžiką tuomet reikia nupilti skystį būtinai{tik jo neišpilti naudoti troškiniam,sriuboms,laikyt šaldytuve}

  O,masę sudėt į indelius ,ir laikyt šaldytuve{nepalik skysčio,nes įgaus rūgimą,ant viršaus keletą lašų alyvų aliejaus,bet nepadaugink.

Aciu regnut, ka as be taves daryciau, metai is metu vis pasidalini recepteliais, esiu kostis per durslioka as ja, va surinkau maziuku visokiu stiklainiuku ir padirbesiu, o druska nesuprantu man receptoriia matyt atsisake nuo astrumo, niekiap nejauciu surumo, beje acto pyliau kaip rasei 300 ml ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 10 02, 17:25)
Aciu regnut, ka as be taves daryciau, metai is metu vis pasidalini recepteliais, esiu kostis per durslioka as ja, va surinkau maziuku visokiu stiklainiuku ir padirbesiu, o druska nesuprantu man receptoriia matyt atsisake nuo astrumo, niekiap nejauciu surumo, beje acto pyliau kaip rasei 300 ml ax.gif


georgiana 4u.gif
noriu klaust tai pas tave daug skysčio.

O,druskos padauginai,kokį biesą biggrin.gif
4u.gif sKANIOS ADŽIKOS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 02, 17:31)
georgiana 4u.gif
noriu klaust tai pas tave daug skysčio.

    O,druskos padauginai,kokį biesą biggrin.gif
  4u.gif  sKANIOS ADŽIKOS 4u.gif

dar pabaigai normaliai tokia poskyste mase, beje ar sulciu nereik atvirint, aciuks...jau cia paskutinis klausimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 10 02, 17:38)
dar pabaigai normaliai tokia poskyste mase, beje ar sulciu nereik atvirint, aciuks...jau cia paskutinis klausimas 4u.gif

GEORGIANA 4u.gif -neeeeeeee,tik pilk į sterilius butelius{nuo sulčių},laikyk šaldytuve 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 02, 17:42)
GEORGIANA 4u.gif -neeeeeeee,tik pilk į sterilius butelius{nuo sulčių},laikyk šaldytuve 4u.gif

Aciuks, SUPRATAU 4u.gif
Atsakyti