Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

QUOTE(angliste @ 2008 07 27, 21:07)
3 kg pomidoru
po 0,5 kg. papriku, obuoliu, morku ir svogunu
200 g. cesnaku
4 aitriosios paprikos
250 g. cukraus
pusantro sauksto druskos
aliejaus

viska sumalk, saldink, sudyk, pilk aliejaus pagal skoni ir troskink 3 val.

Dariausi pagal šitą receptą,nu taip skanu kad ir kaimynė paprašė receptuko bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lattela @ 2010 10 25, 19:22)
Dariausi pagal šitą receptą,nu taip skanu kad ir kaimynė paprašė receptuko  bigsmile.gif  thumbup.gif

O sitoj misrainej acto nedejot?
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 09 06, 15:49)
O jus cili pipirus su seklomis sumalat? 4u.gif

gal per velai atsakysiu ,bet cili dedu be seklu(siemet visai neturiu laiko buti forume)
Atsakyti
Gal kas turi kokiu nauju Adzikos receptuku? ax.gif
Atsakyti
Toks yra mano:
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg raudonos paprikos
1 kg rūgščių obuolių
100 gr raudonų pipirų
400 gr česnakų
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus

Viską sumalu mėsmale (išskyrus česnakus) ir ant lengvos ugnies verdu valandą. Kai atvėsta, supilu actą, cukrų ir aliejų, tada sudedu grūstus česnakus. Ir į stiklainiukus.

Šiaip dedu mažiau druskos ir daugiau česnako.

Labai skanu, adžika dingsta nuo lentynų greičiausiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2011 08 22, 14:45)
Toks yra mano:
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg raudonos paprikos
1 kg rūgščių obuolių
100 gr raudonų pipirų
400 gr česnakų
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus

Viską sumalu mėsmale (išskyrus česnakus) ir ant lengvos ugnies verdu valandą. Kai atvėsta, supilu actą, cukrų ir aliejų, tada sudedu grūstus česnakus. Ir į stiklainiukus.

Šiaip dedu mažiau druskos ir daugiau česnako.

Labai skanu, adžika dingsta nuo lentynų greičiausiai smile.gif

Ir druską supilu kartu su cukrum, pamiršau parašyt.
Atsakyti
As darau tokia,ji nera astri,tinka troskiniams,sriuboms,salotoms pagardinti smile.gif

5kg pomidoru
500gr paprikos(saldzios)
500gr svogunu
500 morkos
200gr cesnako
500 obuoliu
5-8(kas kaip megsta)aitrios paprikos
100gr cukraus
400ml aliejaus
3 saukstai druskos

Viska per mesmale,pagardinu prieskoniais ir troskonu apie 3val 4u.gif

Tamsiam kambariuke bute,per ziema,isstovi kuo puikiausiai smile.gif
Atsakyti
Kadangi gal pasikartosiu, bet Stavropolio rusaites siulo ismeginti si recepteli:
2 kg pomidoru;
200gr cesnako;
300 gr aitriosios paprikos;
druskos pagal skoni. Tuomet viska sumalti, pasudyti ir laikyti 4-5 d. kambario temepraturoje vis permaisant. po 4-5 dienu sukritus masei, sukresti i indelius ir laikyti saltai. Taip jos islako sia adzika iki poros metu. Kadangi gavau cesnaku, dasipirkus pomidoriuku 2 kg reiks ryt ismeginti, manau mesai ypac keptai ant lauzo bus super ar ziema sergant ant duoneles uzsitepti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 29, 15:23)
Kadangi gal pasikartosiu, bet Stavropolio rusaites siulo ismeginti si recepteli:
2 kg pomidoru;
200gr cesnako;
300 gr aitriosios paprikos;
druskos pagal skoni.


Georgiana, 4u.gif

aš,darau panašiai darau,bet dar malu paprikas,vadinasi klasikinė adžika.

Ydomu,o dedasi vien tik druska?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 29, 16:33)
Georgiana, 4u.gif

aš,darau panašiai darau,bet dar malu paprikas,vadinasi klasikinė adžika.

Ydomu,o dedasi vien tik druska?

idedu ju saita smile.gif
http://www.kuharka.r...rving/7524.html
Regna, o kokias tu paprikas dar saldzias dedi, parasyk saviski recepteli, nes siltnami turiu zaliu nesunokusiu papriku, gal irgi adzikon tiktu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 29 rugsėjo 2011 - 17:26
QUOTE(georgiana @ 2011 09 29, 18:25)
idedu ju saita smile.gif
http://www.kuharka.r...rving/7524.html
Regna, o kokias tu paprikas dar saldzias dedi, parasyk saviski recepteli, nes siltnami turiu zaliu nesunokusiu papriku, gal irgi adzikon tiktu smile.gif


georgiana 4u.gif

aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}

reikia:

3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek kitas}

150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}

v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,


Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.

Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.

Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.

O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 29, 21:39)
georgiana 4u.gif

    aš,jau ne vienus metus ruošiu žiemai šią klasikinę adžiką,{esu rašiusi šiame forume}

    reikia:

3kg. pomidorų,1kg. saldžiųjų paprikų{naudoju įvairias,tiek žalias,tiek  kitas}

150g. aitriųjų paprikų,300g. česnakų,300ml. acto{naudoju vyno,arba obuolių,,bet galima ir paprastą}

v.š. cukraus,3v.šaukštai druskos,
Saldžiąsias paprikas išskobiame.Paruošiame česnako skilteles.

Sumalame visas daržoves paeiliui,paskutinias kartu su sėklomis sumalame paprikas.

Malinį sudėkite į emaliuotą indą,rūgštinkite saldinkite,sūdykite ir gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Per naktį palikite kambario temperatūroje
Ryte masė jau turėtų būti nugrimzdusi,o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
Jas galima supilti į sterilius butelius-bus puikus prieskonis sriuboms,troškiniams.

O pačią masę sudėkite į indelius ir per žiemą laikykite šaldytuve.
Ji tinka prie visko.
Čia kas mėgsta aštriai,bet žiemą gera atgaiva.

aciukas, darysiu ir taip ir taip,bandysiu ziema ragauti 4u.gif
Atsakyti