dariau ir aš adžiką pagal Dziunkos receptą, tik aliejau pyliau 1 stiklinę. turėtų būt puiku, žiūrėsim, kaip vėliau
QUOTE(something else @ 2010 08 16, 11:01)
Merginos, ar yra tokių, kurios būtų dariusios pagal Dziunkos receptą ir laikiusios ilgiau? Kiek pvz gali toks stiklainiukas adžikos stovėti rūsyje? Žiemos sulauktų?
atsakysiu jums as pati,,,,taigi gal kokius 4 metus stovejo ,nes labai daug
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
QUOTE(dziunka @ 2010 08 19, 16:38)
atsakysiu jums as pati,,,,taigi gal kokius 4 metus stovejo ,nes labai daug
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
Kad žinokit, nebeaktualus jau man tas klausimas Tik pora stiklainiukų iš aštuonių beliko, jau planuoju, kada čia vėl daryti -- komplimentai Jums didžiausi
QUOTE(dziunka @ 2010 08 19, 16:38)
atsakysiu jums as pati,,,,taigi gal kokius 4 metus stovejo ,nes labai daug
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
O jus cili pipirus su seklomis sumalat?
Man rodos su sėklom bus labai aštru
As dariau siemet adzika su grybais.Visai skanu. Siandien kepsiu pica, tai ziuresim kaip ant picos ta adzika atrodo...
Įdomu koks skonis
Niekad nemaniau, jog kažkas aštraus gali tikti su grybais...
Niekad nemaniau, jog kažkas aštraus gali tikti su grybais...
QUOTE(Packa @ 2010 09 06, 16:49)
O jus cili pipirus su seklomis sumalat?
Taip, sumalti su visom sėklytėm. Tada aštrumas geras
dariau ir as adzika recepta radau internete :
Naminė adžika
2010-06-19 13:12
Reikia:
2 kg "mėsingų" pomidorų
700 g raudonų paprikų
200 g čili pipiriukų
3 vidutinių morkų
1/2 didesnės arba 1 mažesnės česnako galvutės
4 svogūnai
1 nedidukė petražolių šaknis
aliejaus kepimui
1/2 stiklinės cukraus
3 v. šaukštai druskos
1/2 stiklinės acto 10%
Nuluptus svogūnus, supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja, sudedame išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių, sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nuplikyti). Kartas nuo karto pamaišant, troškiname daržoves, kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė.
Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užverdame, paverdame apie 10 min., paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.
Paliekame stiklainėlius kokiai savaitei ir po to galima gardinti sriubas, padažus, troškinius arba patiekti prie tortilijos (kukurūzų) traškučių, arba padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos
mano pastebejimai: man zymaii skaniau kai darzoves yra smulkaii supjaustytos o ne sumaltos. Petrazoles saknies neturejau tai ir nedejau, bet vistiek labai skanu gavosi!! dejau net penkis cili pipiriukus su visom seklom, mes megstam astriau, bet tikrai nebivo labai astru. pagal mane 3v.saukstai druskos buvo per daug(as juos dejau kupinus), uztektu dvieju kupinu arba 3 nubrauktu saukstu
Naminė adžika
2010-06-19 13:12
Reikia:
2 kg "mėsingų" pomidorų
700 g raudonų paprikų
200 g čili pipiriukų
3 vidutinių morkų
1/2 didesnės arba 1 mažesnės česnako galvutės
4 svogūnai
1 nedidukė petražolių šaknis
aliejaus kepimui
1/2 stiklinės cukraus
3 v. šaukštai druskos
1/2 stiklinės acto 10%
Nuluptus svogūnus, supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja, sudedame išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių, sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nuplikyti). Kartas nuo karto pamaišant, troškiname daržoves, kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė.
Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užverdame, paverdame apie 10 min., paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.
Paliekame stiklainėlius kokiai savaitei ir po to galima gardinti sriubas, padažus, troškinius arba patiekti prie tortilijos (kukurūzų) traškučių, arba padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos
mano pastebejimai: man zymaii skaniau kai darzoves yra smulkaii supjaustytos o ne sumaltos. Petrazoles saknies neturejau tai ir nedejau, bet vistiek labai skanu gavosi!! dejau net penkis cili pipiriukus su visom seklom, mes megstam astriau, bet tikrai nebivo labai astru. pagal mane 3v.saukstai druskos buvo per daug(as juos dejau kupinus), uztektu dvieju kupinu arba 3 nubrauktu saukstu
QUOTE(dziunka @ 2010 08 19, 16:38)
atsakysiu jums as pati,,,,taigi gal kokius 4 metus stovejo ,nes labai daug
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
pasidariau o atidariau tai galvojau ,kad bus sugedusi ,bet tikrai ne.
oho kaip ilgai išlaikėt - pas mus tai labai sparčiai eina adžika pagal tavo super receptuką
tik paskutinį kartą kai viriau, labai sudėtingai viskas ėjosi, daug darbų vienu metu dariau tai actą suvariau nuo pat virimo pradžios
bet lygtai valgoma gavos, net uošviams daviau
Gaminau ir aš pagal jau išgirtą Dziunkos receptuką, tikrai labai labai skanu
tik aš biški improvizavau, dėjau pusę raudonų ir pusę žalių pomidorų (nes nebespėjo išsirpti, o ir išmesti nesinori).
tik aš biški improvizavau, dėjau pusę raudonų ir pusę žalių pomidorų (nes nebespėjo išsirpti, o ir išmesti nesinori).
QUOTE(orchidejaa @ 2010 10 21, 12:27)
Gaminau ir aš pagal jau išgirtą Dziunkos receptuką, tikrai labai labai skanu
tik aš biški improvizavau, dėjau pusę raudonų ir pusę žalių pomidorų (nes nebespėjo išsirpti, o ir išmesti nesinori).
tik aš biški improvizavau, dėjau pusę raudonų ir pusę žalių pomidorų (nes nebespėjo išsirpti, o ir išmesti nesinori).
Skanu,bet man tai acto buvo daugoka,tai siemet dejau ne150,o100gr acto matysiu kaip laikysis