[quote=Nonna,2009 11 27, 22:02]
As ne tavo recepta turejau omeny As retorini klausima uzdaviau
Nona, -labai ydomus derinukas turėtų būti skanu.
Gal galėtum išduoti spanguolių padažiuko receptuką?Būčiau,tau labai dėkinga
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Kadangi artinasi stiklainių plovimo metas ,noriu pasiūlyti keletą adžikos receptų iš vieno rusiško forumo ,kurį laiks nuo laiko aplankau.Bandžiau,mano šeimai patiko,tad Jūsų teismui:
ADŽIKA
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg obuolių
100 g raudonųjų pipirų(čili)
1 puodelis cukraus
0,25 puodelio druskos
1 stiklinė acto (9%)
1 puodelis aliejaus
200 g česnakų
Pomidorus reiktų nulupti,bet galima palikti ir su žievelėmis. Pašalinti obuolių sėklynus ir nulupti.Visus vaisius ir daržoves sumalti mėslmale ir virti 1 val.nuo užvirimo.Paskui sudėti cukrų,druską,actą,aliejų,česnaką(galima spaustą česnakinėje).
Virti dar apie 10min.Ir paskui išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
NEVIRTA ADŽIKA
1kg pomidorų,
1 kg paprikos,
300-500g česnako,
1 petražolės šakelė,
karčiųjų pipirų ir druskos - pagal skonį.
Viskas gerai nuplaunama, išdžiovinama. Paprikai pašalinti tik uodegytes,vidurį su sėklomis palikti (čia ir slypi visas fokusas ir vitaminai). Česnakus nuvalyti. Viską perleisti per mėsmalę, pridėti pjaustytų petražolių. Išmaišyti ir pasatyti šaldytuve 1 vienai parai, keletą kartų pamaišant,kad gerai ištirptų druska. Po paros išpilstyti į išplikytus stiklainius, uždaryti sraigtiniais dangteliais. Laikyti geriau šaldytuve ar šaltoje vietoje. Visos daržovės turi būti šviežios, nepažeistos.. Imti adžiką iš stiklainių tik švariu šaukštu. Tinka ir sriuboms pagardinti,dėti 5 min. iki virimo pabaigos. Visi vitaminai yra išsaugoti. Laikosi gerai. Jei kyla abejonių, galima pridėti daugiau druskos, kai ruošiate maistą ar acto šaukštą. Gero apetito!
ADŽIKA
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg obuolių
100 g raudonųjų pipirų(čili)
1 puodelis cukraus
0,25 puodelio druskos
1 stiklinė acto (9%)
1 puodelis aliejaus
200 g česnakų
Pomidorus reiktų nulupti,bet galima palikti ir su žievelėmis. Pašalinti obuolių sėklynus ir nulupti.Visus vaisius ir daržoves sumalti mėslmale ir virti 1 val.nuo užvirimo.Paskui sudėti cukrų,druską,actą,aliejų,česnaką(galima spaustą česnakinėje).
Virti dar apie 10min.Ir paskui išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
NEVIRTA ADŽIKA
1kg pomidorų,
1 kg paprikos,
300-500g česnako,
1 petražolės šakelė,
karčiųjų pipirų ir druskos - pagal skonį.
Viskas gerai nuplaunama, išdžiovinama. Paprikai pašalinti tik uodegytes,vidurį su sėklomis palikti (čia ir slypi visas fokusas ir vitaminai). Česnakus nuvalyti. Viską perleisti per mėsmalę, pridėti pjaustytų petražolių. Išmaišyti ir pasatyti šaldytuve 1 vienai parai, keletą kartų pamaišant,kad gerai ištirptų druska. Po paros išpilstyti į išplikytus stiklainius, uždaryti sraigtiniais dangteliais. Laikyti geriau šaldytuve ar šaltoje vietoje. Visos daržovės turi būti šviežios, nepažeistos.. Imti adžiką iš stiklainių tik švariu šaukštu. Tinka ir sriuboms pagardinti,dėti 5 min. iki virimo pabaigos. Visi vitaminai yra išsaugoti. Laikosi gerai. Jei kyla abejonių, galima pridėti daugiau druskos, kai ruošiate maistą ar acto šaukštą. Gero apetito!
QUOTE(merga @ 2010 07 10, 14:55)
Kadangi artinasi stiklainių plovimo metas ,noriu pasiūlyti keletą adžikos receptų iš vieno rusiško forumo ,kurį laiks nuo laiko aplankau.Bandžiau,mano šeimai patiko,tad Jūsų teismui:
ADŽIKA
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg obuolių
100 g raudonųjų pipirų(čili)
1 puodelis cukraus
0,25 puodelio druskos
1 stiklinė acto (9%)
1 puodelis aliejaus
200 g česnakų
Pomidorus reiktų nulupti,bet galima palikti ir su žievelėmis. Pašalinti obuolių sėklynus ir nulupti.Visus vaisius ir daržoves sumalti mėslmale ir virti 1 val.nuo užvirimo.Paskui sudėti cukrų,druską,actą,aliejų,česnaką(galima spaustą česnakinėje).
Virti dar apie 10min.Ir paskui išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
NEVIRTA ADŽIKA
1kg pomidorų,
1 kg paprikos,
300-500g česnako,
1 petražolės šakelė,
karčiųjų pipirų ir druskos - pagal skonį.
Viskas gerai nuplaunama, išdžiovinama. Paprikai pašalinti tik uodegytes,vidurį su sėklomis palikti (čia ir slypi visas fokusas ir vitaminai). Česnakus nuvalyti. Viską perleisti per mėsmalę, pridėti pjaustytų petražolių. Išmaišyti ir pasatyti šaldytuve 1 vienai parai, keletą kartų pamaišant,kad gerai ištirptų druska. Po paros išpilstyti į išplikytus stiklainius, uždaryti sraigtiniais dangteliais. Laikyti geriau šaldytuve ar šaltoje vietoje. Visos daržovės turi būti šviežios, nepažeistos.. Imti adžiką iš stiklainių tik švariu šaukštu. Tinka ir sriuboms pagardinti,dėti 5 min. iki virimo pabaigos. Visi vitaminai yra išsaugoti. Laikosi gerai. Jei kyla abejonių, galima pridėti daugiau druskos, kai ruošiate maistą ar acto šaukštą. Gero apetito!
ADŽIKA
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg obuolių
100 g raudonųjų pipirų(čili)
1 puodelis cukraus
0,25 puodelio druskos
1 stiklinė acto (9%)
1 puodelis aliejaus
200 g česnakų
Pomidorus reiktų nulupti,bet galima palikti ir su žievelėmis. Pašalinti obuolių sėklynus ir nulupti.Visus vaisius ir daržoves sumalti mėslmale ir virti 1 val.nuo užvirimo.Paskui sudėti cukrų,druską,actą,aliejų,česnaką(galima spaustą česnakinėje).
Virti dar apie 10min.Ir paskui išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
NEVIRTA ADŽIKA
1kg pomidorų,
1 kg paprikos,
300-500g česnako,
1 petražolės šakelė,
karčiųjų pipirų ir druskos - pagal skonį.
Viskas gerai nuplaunama, išdžiovinama. Paprikai pašalinti tik uodegytes,vidurį su sėklomis palikti (čia ir slypi visas fokusas ir vitaminai). Česnakus nuvalyti. Viską perleisti per mėsmalę, pridėti pjaustytų petražolių. Išmaišyti ir pasatyti šaldytuve 1 vienai parai, keletą kartų pamaišant,kad gerai ištirptų druska. Po paros išpilstyti į išplikytus stiklainius, uždaryti sraigtiniais dangteliais. Laikyti geriau šaldytuve ar šaltoje vietoje. Visos daržovės turi būti šviežios, nepažeistos.. Imti adžiką iš stiklainių tik švariu šaukštu. Tinka ir sriuboms pagardinti,dėti 5 min. iki virimo pabaigos. Visi vitaminai yra išsaugoti. Laikosi gerai. Jei kyla abejonių, galima pridėti daugiau druskos, kai ruošiate maistą ar acto šaukštą. Gero apetito!
Aciu ismeginsime
ačiū už receptus, reikės skirt pomidorams kurį vėsesnį savaitgalį
dariau pagal Dziunkos receptą - super. jau vieną stiklainiuką suvalgė, ir šen bei ten padovanojom
šį savaitgalį bandysiu vėl gamint, tik čili pipiriukus dėsiu ne du, o bent keturis. Ir paprikas rinksiuos raudonas, o ne oranžines - spalva produkto bus intensyvesnė, o tai ir vaizdas labai nekaltas, ir skonis pernelyg švelnus.
šį savaitgalį bandysiu vėl gamint, tik čili pipiriukus dėsiu ne du, o bent keturis. Ir paprikas rinksiuos raudonas, o ne oranžines - spalva produkto bus intensyvesnė, o tai ir vaizdas labai nekaltas, ir skonis pernelyg švelnus.
QUOTE(georgiana @ 2010 07 10, 16:15)
Aciu ismeginsime
Turiu klausimuką ar aitri paprika,ar saldi paprika?
ačiū
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 22:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
Skanaus !
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
Skanaus !
Sveikutes, noriu paklausti del tu karciuju pipiru. Kaip patikrinti kurie kartus, o kurie nelabai, nes juk neragausi kokiam turguj ju
Ir dar klausimukas, kiek mazdaug litru iseina adzikos is tokio kiekio?
Tema skaiciau, bet gal sia info praleidau
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 16, 22:48)
Sveikutes, noriu paklausti del tu karciuju pipiru. Kaip patikrinti kurie kartus, o kurie nelabai, nes juk neragausi kokiam turguj ju
Ir dar klausimukas, kiek mazdaug litru iseina adzikos is tokio kiekio?
Tema skaiciau, bet gal sia info praleidau
Ir dar klausimukas, kiek mazdaug litru iseina adzikos is tokio kiekio?
Tema skaiciau, bet gal sia info praleidau
Pirkite raudonuosius čilius arba žalius jalapenus. Pirmųjų būna Iki parduotuvėje supakuotų po du.
Man vakar gavosi 8 puslitriniai stiklainiai.
Vakar dariau, bet ryškiai persistengiau su obuoliais. Kadangi jie buvo labai žali ir rūgštūs, būtų buvę protingiau imti pusę normos, nes dabar rūgštelė labai jaučiasi. Net acto nepyliau. Tiesa, cukraus ir druskos dėjau gerokai daugiau nei nurodyta recepte.
QUOTE(something else @ 2010 08 16, 19:24)
Gal kas pakomentuos:
darau adžiką pagal Dziunkos receptą, dar nesupyliau acto, bet paragavau - mano skoniui jau pakankamai rūgštu. matyt, nuo antaninių obuolių. Kaip manote, jei visai nepilčiau acto - ar galėtų adžika ilgiau stovėti? Ar jis būtinas?
darau adžiką pagal Dziunkos receptą, dar nesupyliau acto, bet paragavau - mano skoniui jau pakankamai rūgštu. matyt, nuo antaninių obuolių. Kaip manote, jei visai nepilčiau acto - ar galėtų adžika ilgiau stovėti? Ar jis būtinas?
Something else,
Aš,dariau adžiką pagal jos receptą,bet be acto dariau nedidelį kiekį pabandymui,dar pakol kas stovi tamsiame,lauksiu rezultatų.