Sveikutės, pasidalinkit receptais kaip darote adžiką. Niekad nedariau, tai norėčiau išbandyti
as jau pasidariau siemet
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu
Skanaus
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu
Skanaus
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 13:50)
as jau pasidariau siemet
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu
Skanaus
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu
Skanaus
Aciukas Tikrai darysiu
QUOTE(valdavv @ 2008 07 26, 15:40)
but gerai mergaites be acto ka pasidaryt.Labai jis skrandziui kenkia.Gal mestelsit is savo praktikos ka,nes kai pagal recepta darai ne viskas gaunas,geriau su praktika.
ir mano skrandukas acto nemyli. stai tau keletas alternatyviu receptuku.
adzika su cesnakais
po 2 kg. pomidoru ir papriku
0,5 kg cesnaku
10 aitriuju papriku
stikline aliejaus
druskos.
viska sumalk sudyk pagal skoni, pilk alieju ir troskink 2 val.
svelni adzika
3 kg pomidoru
po 0,5 kg. papriku, obuoliu, morku ir svogunu
200 g. cesnaku
4 aitriosios paprikos
250 g. cukraus
pusantro sauksto druskos
aliejaus
viska sumalk, saldink, sudyk, pilk aliejaus pagal skoni ir troskink 3 val.
skanaus!
QUOTE(valdavv @ 2008 07 29, 18:01)
oi kiek ilgai troskint,liks tik skonis,as kai troskinu ziemai,tai apie 30min
todel kad be acto, tuos receptus kur darau su actu, taip pat troskinu apie 20 min.
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 12:50)
as jau pasidariau siemet
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu
Skanaus
1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes
Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu
Skanaus
Tik va niekur neperskaičiau, kad česnaką reikia dėti kokias 5 min prieš pabaigą vyrimo
prašome paragauti ir manosios adžikos
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )
Skanaus !
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )
Skanaus !
O aš neturiu mėsmalės gal tiktų jei smulkiai supjaustyčiau?
QUOTE(Nuokata @ 2008 08 23, 20:32)
Šiandien dariau tavo adžika Dziunka, nu labai patiko, dariau 1/3 dalies dėjau 2 aitrius pipirus ir gavosi visai neaštriai Bet skonis fantastiškas, ačiū
malonu ...skanaus ....ne ne atvaziuosiu ,taip kad jau gali ruosti daugiau
Papildyta:
QUOTE(vai2 @ 2008 08 23, 23:45)
O aš neturiu mėsmalės gal tiktų jei smulkiai supjaustyčiau?
tai gal daug ka galima sutarkuoti per tarka ,o gal virtuvini kombaina turi?